Τέλος στην προπληρωμή για την προμήθεια ιατροτεχνολογικών προϊόντων

Δημοσίευση: 02 Ιαν 2017 19:55

Αλλάζει ο τρόπος αποζημίωσης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, αναλώσιμων υλικών και θεραπευτικών σκευασμάτων ειδικής διατροφής, που χορηγούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία όλης της χώρας. Σήμερα, υπεγράφη επέκταση της συλλογικής σύμβασης προμήθειας φαρμάκων μεταξύ υπουργείου Υγείας, Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Πλέον, οι πολίτες θα προμηθεύονται προϊόντα και υλικά, χωρίς να προπληρώνουν ή καταβάλλοντας -όπου προβλέπεται- μόνο τη συμμετοχή τους. Πρόκειται για ιατροτεχνολογικά προϊόντα και υλικά, όπως για παράδειγμα αναλώσιμα για τον σακχαρώδη διαβήτη, ιατρικές συσκευές υποστήριξης αναπνευστικών προβλημάτων, καθετήρες, προϊόντα κατακλίσεων, καθώς και σκευάσματα ειδικής διατροφής. Όλα τα προϊόντα θα χορηγούνται μέσω των φαρμακείων με σήμανση, όπως φέρουν οι συσκευασίες φαρμάκων (ειδικό barcode για κάθε είδος).

«Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η διαφάνεια και ο πλήρης έλεγχος της διάθεσης των παραπάνω προϊόντων, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον», αναφέρει ο πρόεδρος του Οργανισμού, Σωτήρης Μπερσίμης.

Σημειώνεται ότι στη σύμβαση που υπεγράφη, υπάρχει πρόβλεψη -σύμφωνα με το νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχής Υπηρεσιών, που σύντομα ολοκληρώνεται- και για τους ανασφάλιστους πολίτες, οι οποίοι το προσεχές διάστημα θα μπορούν να προμηθεύονται τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και υλικά με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που χορηγούνται στους ασφαλισμένους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass