ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ ΣΕ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ, ΞΑΝΘΟ, ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ

«Στη μέγγενη της φορολογίας και το διατροφικό επίδομα νεφροπαθών»

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2017 9:25

Το θέμα της “φορολόγησης του διατροφικού επιδόματος των νεφροπαθών”, φέρνει στη Βουλή με ερώτησή του, προς τους υπουργούς Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, Ανδρέα Ξανθό και Έφη Αχτσιόγλου, ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, έπειτα από επιστολή που έλαβε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Λάρισας, κ. Γεώργιο Ντάρδα.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, με την ερώτησή του επισημαίνει πως “με τη νέα Υπουργική Απόφαση, προσμετράται πλέον το διατροφικό επίδομα των νεφροπαθών, στο ετήσιο φορολογητέο εισόδημα, ακυρώνοντας  ουσιαστικά όλες τις φοροαπαλλαγές και παροχές λόγω αναπηρίας και καταλύοντας κάθε έννοια κοινωνικού κράτους”.

«Κοινωνική ευαισθησία και προστασία των αδυνάτων, ανήκουν πλέον στη “λίστα των αυτ – απατών” της Κυβέρνησης. Μετά την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τη μείωση του αφορολόγητου, τους πλειστηριασμούς, την υπέρμετρη φορολόγηση και τόσα άλλα, φορολογείται και το διατροφικό επίδομα των νεφροπαθών! Τελικά έχει και πιο κάτω…», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του κ. Κέλλα.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Σύμφωνα με πρόσφατη Υπουργική Απόφαση (1034/2017), ακυρώνονται οι διατάξεις του Ν. 4387/2016 άρθρο 93 παρ. 2, στις οποίες “Το διατροφικό επίδομα των νεφροπαθών δεν υπολογίζεται στο ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα”.

Με τη νέα Υπουργική Απόφαση, στην ουσία μετατρέπετε την πρόνοια της πολιτείας, σε εισόδημα.

Επειδή οι νεφροπαθείς δίνουν καθημερινά έναν τιτάνιο και άνισο αγώνα και ανάλογες διατάξεις καταλύουν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους.

Επειδή με την προσμέτρηση του διατροφικού επιδόματος στο φορολογητέο εισόδημα, δεν επιβαρύνονται μόνο οι νεφροπαθείς πολίτες με την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, αλλά ακυρώνονται και φοροαπαλλαγές  και παροχές, λόγω αναπηρίας.

Επειδή το δημοσιονομικό όφελος από τη συγκεκριμένη διάταξη είναι πενιχρό.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ κύριοι υπουργοί

Προτίθεστε να εξαιρέσετε το διατροφικό επίδομα των νεφροπαθών, όπως και όλα τα αναπηρικά επιδόματα, από κάθε έννοια φορολόγησης, ώστε να μην υπολογίζονται ως φορολογητέο εισόδημα;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass