ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΛΙΟΛΙΟΣ: «ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ UPS»

«Θωρακίζονται» Καρδιολογική και Τεχνητού Νεφρού

*Οι κεραυνοί έβγαλαν εκτός τα προστατευτικά μέτρα του μετασχηματιστή της ΔΕΗ στη Λάρισα - Τι λέει στην «Ε» ο πρόεδρος της ΕΤΕ ΔΕΗ Βασίλης Μητροδήμος

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2017 22:30

Μπόρα ήταν και πέρασε, αυτή της προχθεσινής νύχτας, όμως κατάφερε σοβαρό πλήγμα σε ένα μεγάλο κομμάτι του νομού Λάρισας.

Το βορειανατολικό τμήμα της πόλης για περίπου μία ώρα έμεινε χωρίς ρεύμα, με αρκετούς πολίτες να εγκλωβίζονται σε ασανσέρ και δεκάδες χωριά να βυθίζονται στο σκοτάδι. Ο κύριος λόγος ήταν οι κεραυνοί που έπεσαν, με έναν εξ αυτών να βγάζει εκτός λειτουργίας έναν εκ των τριών μεγάλων μετασχηματιστών της ΔΕΗ, που βρίσκονται στο 3ο χλμ της ΠΕΟ Λάρισας – Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για έναν εκ των τριών μετασχηματιστών που βρίσκονται εκεί και έχουν ως λειτουργία να διακλαδίζουν το ρεύμα και να τροφοδοτούν χωριά όπως είναι το Ομορφοχώρι, το Συκούριο και άλλα στην περιοχή καθώς και ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης. Αυτό το κομμάτι αφορά σε περιοχές όπως το Νοσοκομείο, το ΑΤΑ και να φτάνει μέχρι τις αρχές της Φαρσάλων και τον Σταθμό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΤΕ ΔΕΗ κ. Βασίλη Μητροδήμο πρόκειται για έναν μετασχηματιστή πολύ μεγάλο σε μέγεθος και ισχύ, καθώς μετασχηματίζει το ρεύμα 400.000 volt που έρχεται από Πτολεμαίδα και Κοζάνη. Και για τους τρεις μετασχηματιστές υπάρχουν μέσα προστασίας τα οποία όμως βγήκαν εκτός λειτουργίας, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων και έτσι ως τελευταίο προστατευτικό μέτρο ήταν να βγει εκτός λειτουργίας ο ίδιος ο μετασχηματιστής για να μην «καεί». Όπως ανέφερε στην «Ε» η διακοπή του ρεύματος διήρκησε έως ότου να γίνει η αποκατάσταση της βλάβης.

Μέχρι και χθες το μεσημέρι είχαν αποκατασταθεί οι βλάβες σε όλα τα χωριά του νομού που αντιμετώπισαν ανάλογα προβλήματα. Τελευταία περιοχή χωρίς ρεύμα είχε μείνει η περιοχή των Μεσαγγάλων και το Καστρί Λουτρό, καθώς ένα μεγάλο δένδρο έπεσε πάνω στο κεντρικό δίκτυο της γραμμής.

Σύμφωνα με συνδικαλιστές η οικονομική κρίση έχει φέρει υποχρηματοδότηση σε υλικά, εφόδια, συντηρήσεις. Υπάρχουν ελλείψεις κι αυτά, σύμφωνα με τους ίδιους, παίζουν τον ρόλο τους, καθώς αυξάνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης βλαβών και προβλημάτων σε έντονα καιρικά φαινόμενα. Τα υλικά έρχονται σε αργούς χρόνους και αφορούν σε ανταλλακτικά, καλώδια, μετασχηματιστές, κολώνες, μονωτήρες.

Από την πλευρά του ο περιφερειακός διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ, κ. Βασίλης Αβρακιώτης σχολιάζοντας στην «Ε» το περιστατικό ανέφερε πως ήταν καθαρά από λόγους καιρικών φαινομένων (κεραυνοί) και δεν σχετίζεται με τέτοιου είδους οικονομικά ζητήματα.

*Πρόβλημα όμως με τη διακοπή του ρεύματος αντιμετώπισε και το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας καθώς δεν λειτούργησε η δεύτερη γεννήτρια. Ως και τη στιγμή που όλες οι γραμμές έπρεπε να δοθούν στην άλλη γεννήτρια που λειτουργούσε κανονικά πέρασε μισή ώρα. Για εκείνο το χρονικό διάστημα έμειναν χωρίς ρεύμα δύο μονάδες του πενταώροφου κτιρίου. Η μονάδα της Καρδιολογικής και της Παθολογικής.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή κ. Δημήτρη Λιόλιο, οι ζωές των ασθενών της καρδιολογικής δεν κινδύνευσαν «χάρη στις προσπάθειες των γιατρών».

Ο ίδιος υπογράμμισε στην «Ε» πως άμεσα θα θωρακιστούν ηλεκτρολογικά δύο μονάδες τουλάχιστον σε πρώτη φάση. «Η μονάδα καρδιολογικής και αυτήν του τεχνητού νεφρού θα εφοδιαστούν με σύστημα UPS με στόχο να αποφευχθούν άλλα τέτοια περιστατικά στο μέλλον».

Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass