ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ

Στο «μικροσκόπιο» η νοσηλευτική ογκολογία

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2017 16:29

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 5ου Συμποσίου Νοσηλευτικής Ογκολογίας, που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 13 -15 Οκτωβρίου, στο Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» της Βιόπολις, στο Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το Συμπόσιο διοργανώθηκε από τον Εθνικό Σύνδεσμο Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΣΝΕ), τον Τομέα Νοσηλευτικής Ογκολογίας και το Γραφείο Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Ο αριθμός των συνέδρων, νοσηλευτών, ιατρών, φοιτητών και άλλων επαγγελματιών υγείας και επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων ανήλθε στους 350. Σημαντική ήταν η παρουσία της προέδρου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νοσηλευτών Ογκολογίας και καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Carolinska της Σουηδίας Lena Sharp. Το Συμπόσιο τίμησε με την παρουσία του ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριος Αντωνόπουλος, ο οποίος μίλησε για τον Οσιακό Βίο του Ιατρού και Επισκόπου Συμφερουπόλεως Αγίου Λουκά.

Το Επιστημονικό πρόγραμμα του Συμποσίου περιλάμβανε 13 διαλέξεις, 9 στρογγυλά τραπέζια, 8 κλινικά φροντιστήρια, 30 ελεύθερες και αναρτημένες ανακοινώσεις, 1 δορυφορικό συμπόσιο καθώς και 2 δορυφορικές διαλέξεις.

Ο ΕΣΝΕ αποτελεί τη μοναδική Επιστημονική Εταιρεία που διαχρονικά ασχολείται με την Εκπαίδευση των Νοσηλευτών στη χώρα. «Εκδηλώσεις ανάλογης εμβέλειας και δυναμικότητας βοηθούν στην προβολή αφενός μεν της τοπικής κοινωνίας και αφετέρου στην ενδυνάμωση των Επαγγελματιών Υγείας. Ευελπιστούμε στη διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων στην πόλη μας τα επόμενα χρόνια», αναφέρουν οι διοργανωτές.

ΣΕΒ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

" Δύο παράλληλοι δρόμοι στον οσιακό βίο του Αγίου Λουκά Επισκόπου Συμφερουπόλεως " ήταν το θέμα της ομιλίας του σεβασμιότατου μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου. Αναφερόμενος στο ιερό πρόσωπο και το βαρυσήμαντο έργο του νέου Αγίου της Εκκλησίας, τόνισε «τον θαυμαστό τρόπο με τον οποίον συνδύαζε σε όλη του την ζωή, την επισκοπική του διακονία με την ιατρική και κυρίως τη χειρουργική του ιδιότητα», ενώ παρουσίασε στιγμές της επιγείου ζωής του «στις οποίες φαινόταν ξεκάθαρα το θυσιαστικό του πνεύμα υπέρ του πάσχοντος ψυχικά ή σωματικά συνανθρώπου του».

Ακολούθως ο μητροπολίτης κ. Νεκτάριος, εκπληρώνοντας προσωπική του επιθυμία, επισκέφθηκε συνοδευόμενος από τους πατέρες και τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου το παρεκκλήσι του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας, του θαυματουργού, στον χώρο του νοσοκομείου και προσκύνησε την ιερά του εικόνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass