ΞΕΧΕΙΛΙΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Βρόμικο ΠΕΔΥ…

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2018 22:36

Βουνά σχηματίζουν τα σκουπίδια στους ξεχειλισμένους κάδους και οι τουαλέτες δεν πλησιάζονται. Εικόνες γνωστές, που κάθε φορά προκαλούν αλγεινή εντύπωση στους εκατοντάδες ασφαλισμένους που επισκέπτονται καθημερινά το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Λάρισας (πρώην ΠΕΔΥ) στον πεζόδρομο της Ρούσβελτ.

Η υγειονομική υπηρεσία για πολλοστή φορά έμεινε από συνεργείο καθαριότητας.

Αιτία αυτής της εικόνας που παρουσιάζει το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου και έχει ξεσηκώσει τις αντιδράσεις των πολιτών είναι η λήξη της σύμβασης με την εταιρία που είχε αναλάβει την καθαριότητα του κτιρίου και η καθυστέρηση της ανανέωσής της.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το κενό που παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες και έχει ως αποτέλεσμα την απουσία της καθαριότητας οφείλεται στο γεγονός ότι ο αρμόδιος επίτροπος δεν έχει ακόμα υπογράψει τη νέα σύμβαση. Διοικητικοί κάνουν λόγο για «τακτοποίηση του θέματος μέχρι σήμερα Παρασκευή».

Όποιος και αν ευθύνεται, το θέμα είναι ότι για ακόμα μια φορά προκλήθηκε αναστάτωση, τόσο για τους ασφαλισμένους όσο και για τους εργαζόμενους. Ειδικά όταν πρόκειται για έναν χώρο που καθημερινά τον επισκέπτονται μικρά παιδιά, εγκυμονούσες και ηλικιωμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι αρκετές φορές στο παρελθόν το ΠΕΔΥ έχει μείνει χωρίς καθαριότητα, λόγω καθυστέρησης ανανέωσης της σύμβασης μεταξύ της εταιρίας καθαριότητας και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ζ.Π.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ

Το θέμα “της μη προκήρυξης διαγωνισμού για την καθαριότητα του κτιρίου του ΙΚΑ Λάρισας για το 2018”, φέρνει στη Βουλή με ερώτηση προς την υπουργό Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου, ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, επικαλούμενος δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθερία” (σ.σ.: πρόκειται για το κτίριο των διοικητικών υπηρεσιών στην οδό Ασκληπιού), επισημαίνει στην αρμόδια υπουργό τον έντονο προβληματισμό, αλλά και την αναστάτωση, που επικρατεί στους υπαλλήλους του ΙΚΑ Λάρισας, καθώς η διοίκηση του ΕΦΚΑ δεν έχει προχωρήσει στην προκήρυξη διαγωνισμού για την καθαριότητα του κτιρίου, - στο οποίο στεγάζονται οι υπηρεσίες του Ιδρύματος - για το 2018, ώστε να αναδειχθεί ο ανάδοχος, με αποτέλεσμα η Υπηρεσία να μένει ακάλυπτη.

Ο κ. Κέλλας, τονίζει, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ότι παρόμοια εικόνα παρατηρείται στις υπηρεσίες του Ιδρύματος σε όλη την επικράτεια, με αποτέλεσμα οι υγειονομικοί κίνδυνοι για υπαλλήλους και συναλλασσόμενο κοινό, να αυξάνονται συνεχώς.

Ο αν. τομεάρχης Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητά, τέλος, από την αρμόδια Υπουργό να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιλυθεί το ζήτημα που έχει προκύψει με την καθαριότητα του ιδρύματος σε όλη την επικράτεια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass