Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Στο επίκεντρο η δωρεά μυελού των οστών

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2018 15:22

Η δωρεά μυελού των οστών βρέθηκε στο επίκεντρο της εναρκτήριας εκδήλωσης του αιματολογικού διημέρου που πραγματοποιείται από χθες στη Λάρισα και θα ολοκληρωθεί σήμερα Σάββατο.

Θέμα του συνεδρίου είναι οι «αναδυόμενες θεραπευτικές επιλογές στην Αιματολογία» και διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Γηριατρικής Ογκολογίας, σε συνεργασία με την Αιματολογική Κλινική του Π.Γ.Ν. Λάρισας, το Γραφείο Εκπαίδευσης Ν.Υ του Π.Γ.Ν. Λάρισας και το Τμήμα Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, στο ξενοδοχείο Imperial, στη Λάρισα. Κατά την τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ απηύθυναν χαιρετισμό ο βουλευτής Λάρισας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Μπαργιώτας, ο οποίος εστίασε στην αξία της δωρεάς μυαλού των οστών τονίζοντας τη σημασία του να γίνει κάποιος δότης, ενώ ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Χαράλαμπος Μπιλίνης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «τέτοιου είδους συνέδρια αναδεικνύουν το έργο της Σχολής». Από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Αναγνωστόπουλος υπογράμμισε ότι επιστημονική κοινότητα και πολιτεία πρέπει να εκμεταλλευτούν τα αποτελέσματα του συνεδρίου. Για τη δωρεά μυελού των οστών και για τη μεταμόσχευση κυττάρων μίλησε κατά την εναρκτήρια ομιλία του ο καθηγητής Αιματολογίας – Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων Α. Σπυριδωνίδης.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν σήμερα το πρωί και θα ολοκληρωθούν αργά το απόγευμα. Κατά τον χαιρετισμό τους οι πρόεδροι της οργανωτικής επιτροπής Γ. Βασιλόπουλος καθηγητής Παθολογίας ­ Αιματολογίας διευθυντής Αιματολογικής Κλινικής Π.Γ.Ν. Λάρισας, Δ. Καρδαμάκης καθηγητής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας Π.Γ.Ν. Πατρών αναφέρουν ότι «πρόκειται για μια εκδήλωση που φτάνει αισίως στον 5ο χρόνο της, ενώ το θέμα του συνεδρίου είναι η αποτύπωση και η ορθή χρήση των νέων θεραπευτικών επιλογών στα αιματολογικά νοσήματα. Παράλληλα, το συνέδριο έχει σαν κεντρικό θέμα την περιληπτική απόδοση των σημαντικότερων ανακοινώσεων από το συνέδριο της ASH. Ειδικοί σε συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα, θα κληθούν να ενημερώσουν και να σχολιάσουν όσα βρήκαν ενδιαφέροντα στο φετινό ASH. Επιπλέον, επειδή η ειδικότητά μας πολύ συχνά χειρίζεται ασθενείς 3ης ηλικίας, θεωρήσαμε σκόπιμη τη συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Γηριατρικής Ογκολογίας και τον σχολιασμό κάποιων ειδικών θεμάτων από πλέον ειδήμονες. Πιστεύουμε πως το συνέδριο θα κινηθεί σε υψηλό επιστημονικό επίπεδο γιατί όλοι μας έχουμε, σε πείσμα των καιρών, σαν γνώμονα την αριστεία».

Gallery άρθρου