ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Οι εξελίξεις στη Χειρουργική Παχέος Εντέρου-Ορθού

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2018 15:44

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Χειρουργική Παχέος Εντέρου – Ορθού» (Διευθυντής: Καθηγητής Γ. Τζοβάρας) φιλοξενήθηκαν πρόσφατα δύο διεθνώς διακεκριμένοι καθηγητές στον τομέα της Χειρουργικής του Παχέος Εντέρου και του Ορθού.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής κ. Paris Tekkis, Royal Marsden Hospital, Imperial College, London παρουσίασε τις νεότερες απόψεις για την αντιμετώπιση του τοπικά προχωρημένου καρκίνου του ορθού καθώς και τη στρατηγική της αντιμετώπισης των υποτροπών, καθώς και ο καθηγητής κ. Albert Wolthuis, University Hospital of Leuven, Belgium παρουσίασε όλες τις λεπτομέρειες του TaTME, μίας νέας λαπαροενδοσκοπικής τεχνικής για την αντιμετώπιση του καρκίνου του ορθού, τεχνική στην οποία το τμήμα του πρωτοπορεί.

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΠΜΣ είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εξαιρετικές παρουσιάσεις, συνοδευόμενες από εντυπωσιακά αντίστοιχα βίντεο από επιστήμονες που βρίσκονται στην πρωτοπορία των θεμάτων που ανέπτυξαν, αλλά και να συζητήσουν μαζί τους και να μοιραστούν την εμπειρία τους. Η παρουσία και η ενεργός συμμετοχή δύο καθηγητών της αλλοδαπής αυτού του επιπέδου στο ΠΜΣ «Χειρουργική Παχέος Εντέρου – Ορθού» αποτελεί τιμή για το Τμήμα Ιατρικής του Π.Θ. που, με τον τρόπο αυτό, συμβάλλει ουσιαστικά στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων μεταπτυχιακών σπουδών στην ελληνική χειρουργική κοινότητα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

AYTOKINHTODROMOS AIGAIOY
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ΜΙΚΕΛ
Μείνε μαζί μας
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
CHIPITA
ASKLHPIEIO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1