ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Απινιδωτής στο κέντρο της Αγιάς

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2018 22:15

Εγκαταστάθηκε στο κέντρο της Αγιάς αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής, δωρεά του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγιάς και Περιχώρων.

Πρόκειται για φορητή συσκευή που χρησιμοποιείται κατά την αιφνίδια καρδιακή ανακοπή για να χορηγεί ηλεκτρική εκκένωση (απινίδωση) στην καρδιά, ώστε να αποκαθιστά τον φυσιολογικό ρυθμό της.

Ο απινιδωτής τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία, έξω ακριβώς από το γραφείο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Επαρχίας Αγιάς «Ο Άγιος Αντώνιος» και του Συλλόγου Καρδιοπαθών Δήμου Αγιάς «Ο Όσιος Συμεών», χώρος που επιλέχθηκε μετά από συνεννόηση του δημάρχου Αντώνη Γκουντάρα με τον πρόεδρο των κυνηγών, Νικόλαο Τσιαγκάλη, τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αγιάς, Βασίλειο Χάμο, και τους προέδρους των αιμοδοτών και των καρδιοπαθών, Στέλιο Πατσιαβούδη και Αναστάσιο Αποστόλου, αντίστοιχα.

Ο κ. Τσιαγκάλης, μιλώντας στην «Ε», υπογράμμισε την προσπάθεια που κάνει ο Κυνηγετικός Σύλλογος, ώστε να βοηθά με όποιον τρόπο μπορεί και όσο μπορεί την τοπική κοινωνία, ευχαρίστησε τη δημοτική Αρχή για την καλή συνεργασία και ανέφερε ότι σύντομα θα γίνει σεμινάριο από ειδικούς για το πώς παρέχονται οι πρώτες βοήθειες και, φυσικά, για τον τρόπο λειτουργίας και χρήσης του μηχανήματος.

Για την τοποθέτηση της τόσο χρήσιμης αυτής συσκευής εξέδωσαν ανακοίνωση και οι σύλλογοι αιμοδοτών και καρδιοπαθών της Αγιάς επισημαίνοντας: «Οι διοικήσεις και τα μέλη των συλλόγων μας αισθανόμαστε την υποχρέωση να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στη Διοίκηση και τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου για τη δωρεά του απινιδωτή προς τον Δήμο μας, ενός οργάνου απαραίτητου στην κωμόπολή μας για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών υγείας. Ευχόμαστε η προσφορά αυτή να βρει κι άλλους μιμητές».

Αξίζει να αναφερθεί πως είναι ο δεύτερος απινιδωτής που εγκαθίσταται στην Αγιά. Ο πρώτος βρίσκεται στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass