Αναγορεύτηκαν επίτιμοι διδάκτορες στην Ιατρική

ΟΙ HANS-HENNING ECKSTEIN ΚΑΙ NATZI SAKALIHASAN

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2018 15:54

Επίτιμοι διδάκτορες του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας αναγορεύτηκαν χθες το απόγευμα σε ειδική τιμητική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» στη Βιόπολη Λάρισας οι καθηγητές Hans-Henning Eckstein και Natzi Sakalihasan.

Τους δύο διακεκριμένους καθηγητές προσφώνησε ο αναπληρωτής πρύτανης Έρευνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητής Ζήσης Μαμούρης, με τους καθηγητές Αγγειοχειρουργικής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Αθανάσιο Γιανννούκα και Μιλτιάδη Ματσάγκα να επιδίδουν τους «επαίνους» στους καθηγητές Hans-Henning Eckstein και Natzi Sakalihasan αντίστοιχα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης διαβάστηκε το ψήφισμα και η αναγόρευση, τα οποία επιδόθηκαν μαζί με το Διδακτορικό Δίπλωμα και το επιτηβέννιο στους τιμώμενους καθηγητές από τον αναπληρωτή πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής καθηγητή Χριστάκη Χατζηχριστοδούλου.

Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλίες των τιμώμενων και σύντομο μουσικό πρόγραμμα.

Ο κ. Hans-Henning Eckstein είναι καθηγητής Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και διευθυντής της Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής “Klinikumrechts der Isar der Technischen Universitat Munchen” και αποτελεί έναν από τους γνωστότερους επιστήμονες παγκοσμίως στον χώρο της Αγγειοχειρουργικής με πρωτοποριακό ερευνητικό, αλλά και εφαρμοσμένο κλινικό έργο. Στην Κλινική του έχει εκπαιδευθεί μεγάλος αριθμός Ελλήνων Αγγειοχειρουργών που είτε έχουν επιστρέψει και σταδιοδρομούν στην Ελλάδα είτε έχουν λαμπρή σταδιοδρομία στη Γερμανία. Επίσης, ο καθηγητής Hans-Henning Eckstein έχει αναπτύξει μακρά συνεργασία με την Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και με την Αγγειοχειρουργική κοινότητα της χώρας μας, ενώ είναι λάτρης του ελληνικού πολιτισμού. Τέλος, για όλα τα παραπάνω έχει ήδη αναγορευθεί επίσης και επίτιμος διδάκτορας από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο κ. Natzi Sakalihasan είναι καθηγητής Καρδιο-Αγγειοχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης και διευθυντής της Καρδιο-Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λιέγης του Βελγίου και αποτελεί έναν από τους γνωστότερους επιστήμονες παγκοσμίως στην έρευνα των συγγενών και επίκτητων παθήσεων της αορτής έχοντας λάβει υποτροφίες (grants) από μεγάλους διεθνείς οργανισμούς για τον σκοπό αυτό. Στην Κλινική και στο Εργαστήριό του έχει εκπαιδευθεί/εργαστεί μεγάλος αριθμός Ελλήνων Αγγειοχειρουργών/ βασικών επιστημόνων. Επίσης,

Ο καθηγητής Natzi Sakalihasan έχει αναπτύξει μακρά συνεργασία με την Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μεταξύ των οποίων και συνεπίβλεψη σε μια διδακτορική διατριβή. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει πομάκικη καταγωγή και έχει γεννηθεί στην Κομοτηνή, ενώ αγαπά την Ελλάδα σαν πατρίδα του κατέχει μάλιστα ελληνικό διαβατήριο και σκοπεύει με την αφυπηρέτησή του να διαμείνει μόνιμα στη Σκιάθο όπου ήδη διαθέτει οικία. Τέλος, είναι αξιοσημείωτη η εθελοντική του προσφορά σε αναπτυσσόμενα κράτη (Βιετνάμ) όπου μεταβαίνει για να χειρουργήσει αφιλοκερδώς μικρά παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες και ενήλικες με αορτικές παθήσεις, ενώ έχει βοηθήσει αρκετές φορές το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με δωρεάν προσφορά υγειονομικού υλικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη χθεσινή τελετή αναγόρευσης των δύο καθηγητών ακούστηκε και ο μελοποιημένος όρκος του Ιπποκράτη από τη μουσικό Ράνια Τσοχατζή και τον τραγουδιστή Θ. Κανάκη μετά την παρουσίασή του στην κεντρική εκδήλωση της Εβδομάδας Αιμοδοσίας στη Λάρισα στις αρχές του μήνα στο Δημοτικό Ωδείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1