Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση στο ΠΠΓΝΛ»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2018 15:24

Με αφορμή την επιστολή του ιατρικού προσωπικού του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, που είδε το φως της δημοσιότητας, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας επισημαίνει σε ανακοίνωσή «τις ευθύνες των κυβερνητικών και τοπικών αρμοδίων για την υποστελέχωσή του.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για ανεξέλεγκτες πλέον καταστάσεις και για ευθεία απειλή της υγείας συνανθρώπων μας, αν συνεχιστεί αυτή η τραγική έλλειψη προσωπικού και παγιωθεί το καθεστώς των ανασφαλών εφημεριών», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει λέγοντας «η “εξαφάνιση” των ειδικευομένων, λόγω μετανάστευσης, είναι το οδυνηρό αποτέλεσμα, όχι μόνο της κρίσης στη χώρα μας, αλλά και της πολιτικής υγείας που ακολουθήθηκε, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Οι μετακινήσεις προσωπικού από κει που δεν περισσεύει, αφενός μεν απογυμνώνουν τις αντίστοιχες δομές, αφετέρου δε αποτελούν εμβαλωματική λύση καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας μοιράζεται την αγωνία των συναδέλφων που εργάζονται στο Ακτινοδιαγνωστικό και καλεί κάθε αρμόδιο να αναλάβει τις ευθύνες του και να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες πρόσληψης προσωπικού, αφού εξασφαλίσει παράλληλα την αντίστοιχη χρηματοδότηση ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία της ευρύτερης περιοχής μας.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως με υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των δημόσιων δομών υγείας, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να πορευόμαστε από δω και πέρα. Κι αυτό γιατί, η αυταπάρνηση με την οποία εργάζεται το ιατρικό και λοιπό προσωπικό, σε κάποια στιγμή θα εξαντληθεί και τότε η ζημιά θα είναι μη αναστρέψιμη».