Στη Λάρισα ο καθηγητής Ε. Γαζής

ΓΙΑ ΤΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2018 15:20

Το Τμήμα Ιατρικής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Ένωση Φυσικών Ελλάδος διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «ΚΑΡΚΙΝΟΣ… η πρόσβαση στις σύγχρονες θεραπείες: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ! Ογκολογικό Κέντρο Έρευνας, Διάγνωσης και Θεραπείας: ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ»

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «Ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου στον δυτικό κόσμο. Κάθε χρόνο πάνω από 30.000 Έλληνες και πάνω από 4.000 Θεσσαλοί συμπολίτες μας, διαγνώσκονται από κάποιας μορφής καρκίνου. Δικαίωμα όλων είναι η άμεση πρόσβαση στις πιο σύγχρονες διαγνωστικές και Θεραπευτικές τεχνικές που διαθέτει η Ιατρική και η Βιοτεχνολογία. Η Θεσσαλία διαθέτει το επιστημονικό δυναμικό για να στηρίξει τη δημιουργία ενός Ολοκληρωμένου Κέντρου Έρευνας, Διάγνωσης και Θεραπείας του Καρκίνου, έργο τεράστιας κοινωνικής ωφέλειας που θα αναβαθμίσει την ποιότητα των ιατρικών υπηρεσιών στους πάσχοντες και θα αποτελέσει πόλο ανάπτυξης της περιοχής».

Στην εκδήλωση θα τιμηθεί ο καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο κ. Ευάγγελος Γαζής, επιστημονικός συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών [CERN] με 35ετή προσφορά στον τομέα της σωματιδιακής φυσικής και της βιοτεχνολογίας και έχει συμβάλει καταλυτικά στη διαμόρφωση της μελέτης του προτεινόμενου κέντρου “Κορωνίς” στη Λάρισα. Παράλληλα θα παρουσιαστεί η σύνοψη της μελέτης εφικτότητας και βιωσιμότητας του Κέντρου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο Κατσίγρα του Τμήματος Ιατρικής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

19:00 Έναρξη εκδήλωσης – Κ. Φουντάς

19:05 Χαιρετισμοί εκπροσώπων Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Συλλόγου Κεντρικής Ελλάδας Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις, Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Τμήματος Ιατρικής, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δήμου Λαρισαίων, Περιφέρειας Θεσσαλίας.

19:35 Προσφώνηση τιμωμένου ομιλητή-Κ. Θεοδώρου

19:50 Διάλεξη τιμωμένου ομιλητή-Ε. Γαζής

20:30 Παρουσίαση Σύγχρονου Ογκολογικού Κέντρου Απαρτιωμένης Αντιμετώπισης – Κ. Μαλίζος

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass