Προαγωγή αυτοβοήθειας στον Δήμο Τεμπών

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Α.Π. Θ. ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2018 15:30

Το πρόγραμμα δράσης Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ. στον Ξενώνα Ραψάνης για το καλοκαίρι του 2018 συζήτησε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος. Η συνάντηση έγινε στην έδρα του Δήμου, στο δημαρχείο Μακρυχωρίου με εκπροσώπους του Α.Π.Θ. και του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας όπου συμμετείχαν οι κ. Νίκος Φραγκιαδάκης, Σωτήρης Λαϊνάς καθώς και Έλση Ρουμελιώτου.

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ξεκίνησε την άνοιξη του 2016 τη λειτουργία του Προγράμματος Ενταξιακών, Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων στη Ραψάνητου Δήμου Τεμπών, μισθώνοντας τον τοπικό δημοτικό ξενώνα.

Με βασικό στόχο την εκπαίδευση στις κριτικές προσεγγίσεις του πεδίου των εξαρτήσεων και στις εφαρμογές της αυτοβοήθειας/ αλληλοβοήθειας, ο «Ξενώνας Ραψάνης» υλοποιεί σεμινάρια εμβάθυνσης (διάρκειας μία ή περισσότερων ημερών), για επιστήμονες και εργαζόμενους στη θεραπεία και πρόληψη των εξαρτήσεων, σε δομές Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας καθώς και σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Μετά τη συνάντηση, την ικανοποίησή του εξέφρασε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος για την υλοποίηση του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ. διότι, αφενός υπηρετεί τον στόχο της δημιουργικής και επαγγελματικής υποστήριξης ανθρώπων που το παρακολουθούν και αφετέρου συμβάλλει στην πολιτισμική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τεμπών, μέσω της διενέργειας δράσεων πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ραψάνης κ. Νίκος Γαγάρας και η πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ και Α’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Τεμπών κ. Ξανθή Ζησάκη.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass