Πότε θα εκπονηθεί εθνικό σχέδιο κατά των ναρκωτικών;

ΡΩΤΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2018 16:49

Σειρά ερωτημάτων που αφορούν στον χρόνο εκπόνησης και έγκρισης Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά των Ναρκωτικών, αλλά και την ανανέωση ή μη της θητείας της Εθνικής Συντονίστριας για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών θέτει στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ο Λαρισαίος βουλευτής Κώστας Μπαργιώτας.


Οπως αναφέρει στην ερώτησή του «Απαντώντας στις 13/03/2018 σε επίκαιρη ερώτησή μου για την έλλειψη Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά των Ναρκωτικών, ο υπουργός Υγείας παραδέχθηκε ότι «Αυτό που υπήρχε ως μεγάλο έλλειμμα -και σωστά το εντοπίζετε- ήταν ένα συνολικό Εθνικό Σχέδιο Δράσης, το οποίο θα μπορούσε να διευκολύνει τις συνέργειες και τη διασύνδεση ανάμεσα στις δομές. Αυτό μας λείπει πραγματικά. Η αλήθεια είναι ότι την προηγούμενη περίοδο αυτό που για εμάς ήταν σε προτεραιότητα ήταν να διασφαλίσουμε τη λειτουργικότητα και την επιβίωση των σημερινών δημόσιων φορέων που παρέχουν υπηρεσίες κατά των ναρκωτικών και γενικά κατά των εξαρτήσεων… Πήγε λίγο πίσω η εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης. Υπάρχει Εθνική Στρατηγική 2014 - 2020. Αυτό που μένει είναι να γίνει πιο λεπτομερές το σχέδιο δράσης και να μην είναι απλώς η συνάθροιση των επιμέρους σχεδίων κάθε φορέα».
Παρότι, συνεχίζει ο κ. Μπαργιώτας, από τον Ιούνιο του 2013 διορίστηκε Εθνική Συντονίστρια για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών η κ. Χρ. Παπουτσοπούλου–Διαμαντοπούλου με θητεία 5 ετών που λήγει σήμερα, Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Ναρκωτικά δεν έχει ακόμα εκπονηθεί και μάλιστα από το 2013 έως σήμερα παρατηρείται πλήρης αδράνεια στο πεδίο των αρμοδιοτήτων της. Ετσι ερωτάται ο υπουργός:
1) Πότε θα εκπονηθεί και θα εγκριθεί Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά των Ναρκωτικών; Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί μετά την πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Σχεδιασμού και Συντονισμού για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών στις 22/01;
2) Με την ολοκλήρωση της πενταετούς θητείας της Εθνικής Συντονίστριας για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών πώς αξιολογείτε τη δράση της; Θα προτείνετε την ανανέωση της θητείας της;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass