Υγειονομική «βόμβα» η ανεξέλεγκτη πορνεία

«ΘΕΡΙΖΟΥΝ» ΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ -ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ -ΟΙ ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΟΙΚΩΝ ΑΝΟΧΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2018 22:02

Του Δημ. Κατσανάκη

Σοβαρά υγειονομικά προβλήματα με ανεξέλεγκτες διαστάσεις προκαλεί το πρόβλημα της παράνομης έκδοσης γυναικών στη Λάρισα. Πληθώρα σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων έχουν εντοπιστεί τόσο από τη Δερματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού

Νοσοκομείου όσο και από ιδιώτες δερματολόγους-αφροδισιολόγους με όλες τις πλευρές να εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα μικρό μόλις ποσοστό του συνολικού προβλήματος, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ζητείται ιατρική βοήθεια.
Εκδιδόμενες γυναίκες σε νόμιμους οίκους δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την έκταση του φαινομένου, που χτυπά ήδη και τη δική τους πόρτα. Οι ίδιες μιλούν για ανεξέλεγκτη πορνεία σε κάθε γωνιά της πόλης, από μπαρ και νυχτερινά μαγαζιά, όπου προσφέρεται γυναικεία συντροφιά, μέχρι και ανύποπτες γκαρσονιέρες από το κέντρο μέχρι και τις συνοικίες της πόλης, όπου άνθρωποι της νύχτας υποχρεώνουν γυναίκες, κυρίως αλλοδαπές τρίτων χωρών, σε συνευρέσεις με πελάτες έναντι αμοιβής.
Όσο για τον τρόπο, πέραν των ήδη γνωστών, αποδεικνύεται απλός με τη βοήθεια του διαδικτύου. Αγγελίες για όλα τα βαλάντια και για όλες τις υπηρεσίες και ένα κινητό τηλέφωνο είναι αρκετά για μια επικοινωνία και μια συμφωνία για ένα ραντεβού «στα τυφλά», για λίγες στιγμές απόλαυσης με μια άγνωστη και με αμφισβητήσιμη την κατάσταση της υγείας της αφού δεν υπόκειται σε κανέναν είδους έλεγχο.
Σε δύο μάλιστα περιπτώσεις ιερόδουλες σε νόμιμους οίκους ανοχής έπεισαν τις παράνομα εκδιδόμενες γυναίκες να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την έκδοσης σχετικής άδειας και στον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι έπασχαν από σύφιλη με αποτέλεσμα να διακοπεί η διαδικασία της έκδοσης αδειών – η πρώτη περίπτωση στις αρχές του χρόνου και η δεύτερη μόλις την προηγούμενη εβδομάδα! Ενώ γνωστή είναι και η περίπτωση της ηπατίτιδας Β’ πριν ενάμιση χρόνο από ιερόδουλη, από την οποία αφαιρέθηκε η άδεια για όσο χρόνο διήρκησε η θεραπεία της.
Τα περιστατικά επιβεβαίωσε και η διευθύντρια της Δερματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, αναπληρώτρια καθηγήτρια Δερματολογίας κα Αγγελική, Βικτώρια Ρουσσάκη, επισημαίνοντας, ερωτηθείσα από την «Ε», ότι κατά περιόδους εντοπίζονται διάφορα νοσήματα κυρίως σύφιλη, κονδυλώματα και άλλα από ασθενείς των μεγαλύτερων ηλικιακά ομάδων του πληθυσμού, γεγονός που μπορεί να συνδεθεί εύκολα με την αναζήτηση υπηρεσιών στον χώρο του παράνομου αγοραίου έρωτα.
Η κλινική μας δεν αρνείται να προχωρήσει στον έλεγχο οποιουδήποτε ή οποιασδήποτε έρθει και μας αναφέρει πιθανή ύποπτη συνεύρεση με όλες τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις (παρά το υψηλό κόστος τους) σημειώνει η κα Ρουσσάκη και μεταφέροντας την εμπειρία της από νοσοκομεία της Γερμανίας, όπου υπηρέτησε, υπογραμμίζει ότι εκεί την επισκέπτονταν γυναίκες του παράνομου αγοραίου έρωτα φροντίζοντας την υγεία τους σε αντίθεση με την Ελλάδα και τη Λάρισα όπου παρατηρείται επιφυλακτικότητα και άρνηση. Στάση που προκαλεί προβληματισμό για την εμπιστοσύνη στο δημόσιο σύστημα υγείας, αν και συνδέεται άμεσα με το γεγονός ότι πολλές αλλοδαπές τρίτων χωρών δεν διαθέτουν άδειες παραμονής στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να αποφεύγουν τις συναλλαγές με φορείς υπό τον φόβο της σύλληψης και της απέλασης από την Ελλάδα.
Όσον αφορά στις υπηρεσίες των εργαζόμενων στους νόμιμους οίκους ανοχής, καταλήγει η κα Ρουσσάκη, παρέχουν ασφάλεια καθώς οι ίδιες ελέγχονται περιοδικά, δεν έχουν προβλήματα υγείας και αυτό μπορεί ο κάθε συναλασσόμενος να το διαπιστώσει καθώς έχει το δικαίωμα να ζητήσει το θεωρημένο βιβλιάριο υγείας της ιερόδουλης.
Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή της αναζήτησης υπηρεσιών σε παράνομους χώρους, επισημαίνεται σε όλους τους τόνους, η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο όσους τις προσφέρουν αλλά και όσους τις αναζητούν και τις απολαμβάνουν αναλαμβάνοντας μαζί με αυτές και το ρίσκο τόσο για τους ίδιους όσο και για τους γύρω τους.
Οι ιερόδουλες πάντως δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την έκταση του προβλήματος, το οποίο συνδέουν με το κλείσιμο των οίκων ανοχής στη Λάρισα και τη λειτουργία τους σε περιφερειακούς οικισμούς αλλά και έξω από αυτούς. Γεγονός, που όπως υποστηρίζουν, έδωσε πρόσφορο έδαφος στους ανθρώπους της νύχτας να τροφοδοτήσουν, έστω και με παράνομο τρόπο, τις ιδιαίτερα χρυσοφόρες δραστηριότητές τους.

Ποια είναι τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα
Όπως υποδηλώνει και η ονομασία, σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα είναι ασθένειες ή λοιμώξεις, οι οποίες προκαλούνται από οργανισμούς οι οποίοι μεταδίδονται κυρίως μέσω της σεξουαλικής επαφής. Άλλοι τρόποι μετάδοσης, που ισχύουν σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι μέσω του αίματος, κάθετα, από τη μητέρα στο μωρό, και μέσω στενής σωματικής επαφής.
Υπάρχουν γύρω στα 20 σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Μεταξύ άλλων, έχουμε το ΑΙDS, την ηπατίτιδα Β, τον έρπη, τα οξυτενήκονδυλώματα, τη σύφιλη, τη γονόρροια (βλενόρροια), τα χλαμύδια, την τριχομανίαση, τη μονιλίαση (κολπικοί μύκητες), τη φθειρίαση και την ψώρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass