Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ημερίδα για τα 10 χρόνια Μαγνητικού Τομογράφου 3Tesla

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2018 15:24

Με αφορμή την επέτειο 10 χρόνων από την εγκατάσταση και λειτουργία του Μαγνητικού Τομογράφου 3Tesla στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας (ΠΓΝΛ) διοργανώνεται ημερίδα αύριο Παρασκευή στις 11.00 π.μ. από το Εργαστήριο Ακτινολογίας – Ιατρικής Απεικόνισης , στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Ο Μαγνητικός Τομογράφος του ΠΓΝ Λάρισας είναι ο πρώτος μαγνητικός τομογράφος υψηλού μαγνητικού πεδίου (3Tesla) που εγκαταστάθηκε το 2008 σε Δημόσιο Νοσοκομείο στην Ελλάδα. Το εργαστήριο παρέχει εδώ και μία δεκαετία προηγμένες διαγνωστικές υπηρεσίες στους ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και αποτελεί κέντρο αναφοράς για την απεικόνιση σε όλη τη Θεσσαλία. Επιπρόσθετα, έχει συμβάλει στην ερευνητική μελέτη παθήσεων με εξειδικευμένες τεχνικές με έμφαση κυρίως στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, το Μυοσκελετικό, τον Μαστό καθώς και σε παθήσεις νεογνών και παίδων. Η ογκολογική απεικόνιση έχει ενισχυθεί διαγνωστικά με τη μέθοδο της φασματοσκοπίας, κυρίως για τον εγκέφαλο και τον μαστό και έχει προγραμματισθεί η επέκτασή του στον προστάτη.

Η παρούσα εκδήλωση θα είναι ανοικτή για όσους επιθυμούν να την παρακολουθήσουν και απευθύνεται σε όλο το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΠΓΝ Λάρισας και των λοιπών νοσοκομείων της 5ης ΥΠΕ, σε διδάσκοντες και φοιτητές ιατρικής και λοιπών αντικειμένων καθώς και σε κάθε πολίτη που θα τον ενδιέφερε η σχετική ενημέρωση. Η θεματολογία των ομιλιών θα περιλάβει έναν σύντομο απολογισμό της λειτουργίας του Μαγνητικού Τομογράφου, μια πιο αναλυτική αναφορά σε επιμέρους διαγνωστικές οντότητες και πώς αυτές μπορούν να προσπελασθούν διαγνωστικά με τη σύγχρονη τεχνολογία καθώς και τις προοπτικές επέκτασης και αναβάθμισης των υπηρεσιών στο κοντινό μέλλον.