Ξεχώρισε η Ομάδα Υγείας του Κ.Υ. Φαρσάλων

Ενημέρωσε και εμβολιάζει εργαζόμενους κατά του τετάνου

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2018 22:10

Πριν λίγο καιρό στη Λάρισα, σε εκδήλωση με τίτλο "1η Γιορτή Ομάδων Υγείας", έγινε ο απολογισμός δράσεων στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας για την περίοδο Σεπτέμβριος 2017-Ιούνιος 2018.

Στόχος των προσπαθειών ενός χρόνου ήταν να οργανωθούν για πρώτη φορά ομάδες υγείας σ' όλα τα Κέντρα Υγείας της 5ης ΥΠΕ (42 τον αριθμό), να εκπαιδευτούν τα μέλη τους και να πραγματοποιήσουν δράσεις συντονισμένες και με μετρήσιμα αποτελέσματα, αναφορικά με το κάπνισμα ή τον εμβολιασμό.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η νεοσύστατη ομάδα υγείας του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων κατόρθωσε να αναδειχτεί μέσα στις εφτά που ξεχώρισαν, καθώς πρωτοτύπησε όσον αφορά στην επιλογή του πληθυσμού στόχου της δράσης της.

Πιο συγκεκριμένα η ομάδα υγείας του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων αποτελούμενη από τους εργαζόμενους Αβακιάν Ιωάννα ιατρό Γενικής Ιατρικής, Αετοπούλου Βασιλική ιατρό Γενικής Ιατρικής, Αντωνιάδου Μαρία νοσηλεύτρια και Καραμπινά Αναστασία επισκέπτρια Υγείας, ασχολήθηκε με δράση σχετική με τον εμβολιασμό. Η πρωτοτυπία της δράσης έγκειται στο ότι αυτή πραγματοποιήθηκε στο χώρο και σε συνεργασία με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της κλωστοϋφαντουργίας «ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ Α.Ε.». Η ομάδα υγείας ήρθε σε επαφή με τη διοίκηση και τον ιατρό εργασίας του εργοστασίου στους οποίους γνωστοποίησε την πρόθεσή της να ενημερώσει, να ελέγξει και να εμβολιάσει τους εργαζόμενους με το αντιτετανικό εμβόλιο. Με τη συναίνεση της διοίκησης και των εργαζομένων που δήλωσαν γραπτώς πως ήθελαν να συμμετέχουν στη δράση η ομάδα υγείας προέβη στις εξής πράξεις:

- Επισκέφτηκε και ενημέρωσε τους εργαζομένους για τα εμβόλια ενηλίκων και τον αντιτετανικό εμβολιασμό.

- Έλεγξε και κατέγραψε την εμβολιαστική κατάσταση των εργαζομένων.

- Ξεκίνησε το αντιτετανικό εμβολιαστικό σχήμα στους εργαζόμενους το οποίο συνεχίζεται έως σήμερα.

Ιδιαίτερη πρόκληση για την ομάδα ήταν η εύρεση των αναγκαίων εμβολίων καθώς αυτά είναι σε έλλειψη, όμως με συντονισμένες προσπάθειες και με τη βοήθεια του ΚΕΕΛΠΝΟ εξασφαλίστηκε η ζητούμενη ποσότητα και όλα κύλησαν εντός προγραμματισμού τελικά .Τα αποτελέσματα είναι πέραν κάθε προσδοκίας. Από τους 223 εργαζόμενους οι 154 (70%) έλαβαν μέρος στη δράση και εμβολιάστηκαν με το σχήμα του αντιτετανικού εμβολίου που ήταν απαραίτητο για τον καθένα, ενώ εδραιώθηκε μια σταθερή σχέση εμπιστοσύνης με το προσωπικό του γραφείου εμβολιασμού του Κ.Υ.Φ για κάθε περαιτέρω έλεγχο.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass