Tο Υπουργείο Υγείας στην 83η ΔΕΘ

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2018 22:01

2TO YPOYRGEIO YGEIAS STHN 83H DEU

Συνεχίζεται η παρουσία του Υπουργείου Υγείας στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με περίπτερο, προβάλλοντας την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Καθημερινά, στο περίπτερο 11 - κύτταρο 4 οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται για τη μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ, τον Οικογενειακό Γιατρό, την αξία της Πρόληψης και της Αγωγής Υγείας.

Το Πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας στην Έκθεση περιλαμβάνει μέχρι την Κυριακή:

Σήμερα

«Γερά δόντια, γερή ζωή»: Συμβουλές για τη στοματική υγεία από οδοντιάτρους και επαγγελματίες υγείας.

-Αύριο Τετάρτη

«Πάνω απ’ όλα... η Τρίτη Ηλικία»: Οι φυσικοθεραπευτές συμβουλεύουν, βοηθούν, καθοδηγούν και απαντούν στις ερωτήσεις ατόμων της Τρίτης Ηλικίας.

-Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου

«Ακόμα ένα ποτηράκι!»: «ΜΕΘΕΞΙΣ» - ΨΝΘ, Συμβουλές για τον αλκοολισμό.

-Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου

«Αχ αυτοί οι έφηβοι!» ΚΕΘΕΑ, Συμβουλευτική γονέων για τα ναρκωτικά.

«ΑΡΓΩ», ΨΝΘ, δρώμενο και συμβουλευτική.

ΔΕΠΥ / Αυτισμός / Αυτοτραυματισμοί εφήβων από ψυχολόγους Ιατροπαιδαγωγικού και την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων.

- Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου

«Φροντίζοντας αυτήν που μας φροντίζει, τη γυναίκα».

Σύλληψη, αντισύλληψη, εγκυμοσύνη, ψυχοπροφύλαξη, θηλασμός, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τεστ HPV, 10:00 – 16:00.

Δρώμενο: προετοιμασία γονεϊκότητας από την Ομάδα Υγείας του ΚΥ της οδού Μαρτίου, 16:00 – 17:00.

Δρώμενο: «Ο θηλασμός μέσα από τα μάτια των παιδιών». Μαίες ΚΥ Χαλάστρας, 17:00 – 18:00.

Θεατρικό δρώμενο «AIDS - Εξομολογήσεις», Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του ΓΝ Κοζάνης «Μαμάτσειου», 19:00.

- Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου

«Οι Ειδικοί συμβουλεύουν»: Ειδικευμένοι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων απαντούν στις ερωτήσεις Υγείας των πολιτών.

Έναρξη προγράμματος τις καθημερινές: 17:00 - 21:00.

Σαββάτο, Κυριακή: 10:00 - 21.00.

Ειδικό λογισμικό για το GDPR στα φαρμακεία

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανακοίνωσε ότι έως τις αρχές Οκτωβρίου θα διαθέσει στα φαρμακεία ένα εύχρηστο και λειτουργικό διαδικτυακό εργαλείο, με τη βοήθεια του οποίου οι φαρμακοποιοί θα μπορούν να λάβουν στον υπολογιστή τους το εξειδικευμένο σύστημα διαχείρισης των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα του φαρμακείου τους (πολιτικές, οδηγίες, διαδικασίες, αρχεία, μελέτη επικινδυνότητας και εκτίμηση αντίκτυπου κ.α.), με το οποίο θα τους παρέχεται η δυνατότητα να διασφαλίσουν τη συμμόρφωσή τους με το ΓΚΠΔ.

Ακόμα, ο Π.Φ.Σ. θα παρέχει και στους Φαρμακευτικούς Συλλόγους άδεια χρήσης λογισμικού, με τη βοήθεια του οποίου θα μπορούν να τηρούν στον υπολογιστή τους ένα Σύστημα Διαχείρισης το οποίο θα τεκμηριώνει:

• τη συμμόρφωση του Συλλόγου με τις βασικές αρχές του ΓΚΠΔ

•τα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα που θα πρέπει να εφαρμόζουν προκειμένου να διασφαλίζεται το κατάλληλο επίπεδο ασφαλείας

•τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν όταν χρειάζεται να καταγράψουν ή να συλλέξουν προσωπικά δεδομένα και πώς να ανταποκριθούν όταν το υποκείμενο (μέλος, εργαζόμενος τους κ.α.) ασκήσει τα δικαιώματά του βάσει του ΓΚΠΔ.

Μέχρι σήμερα αιτήσεις για

φοίτηση στο ΙΕΚ ΕΚΑΒ

Λήγει σήμερα η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και κατάθεσης δικαιολογητικών των ενδιαφερομένων να φοιτήσουν στο ΙΕΚ ΕΚΑΒ. στην ειδικότητα "Διασώστης -Πλήρωμα Ασθενοφόρου", στο Α' φθινοπωρινό εξάμηνο εκπαιδευτικού έτους 2018-2019 που προβλέπεται να αρχίσει την 01 /10/2018 και να περατωθεί στις 28/01 /2019. Η ειδικότητα θα λειτουργήσει στο ΙΕΚ ΕΚΑΒ Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Οι υποψήφιοι για κατάρτιση οφείλουν να καταθέσουν στο ΙΕΚ του ΕΚΑΒ σχετική αίτηση, φωτοτυπία του απαιτούμενου τίτλου σπουδών, φωτοτυπία των δύο όψεων του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο καθώς και των δύο όψεων της άδειας Οδήγησης.

Σημειώνεται ότι η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνεται αυτοπροσώπως ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο άτομο στο πρωτόκολλο του ΕΚΑΒ κατά τις ώρες 08.00 π.μ. έως 14.00, ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή ή με εταιρεία ταχυμεταφορών (courier) καθώς και με ηλεκτρονική αλληλογραφία στην οποία θα πρέπει να επισυνάπτονται ως ξεχωριστά αρχεία τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υπό τη μορφή επισυναπτόμενου αρχείου (attachment) σε μορφή .pdf., έως σήμερα και ώρα 14:00.

Πρόσληψη 10 γιατρών στη Λάρισα

Την προκήρυξη των κενών και κενούμενων θέσεων των Γενικών Νοσοκομείων - Κέντρων Υγείας, Κέντρων Υγείας, Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων, Περιφερειακών Ιατρείων, Ειδικών Περιφερειακών Ιατρείων και Πλοίων για την κάλυψή τους από γιατρούς με τίτλο ειδικότητας Γενικής Ιατρικής, γιατρούς υπόχρεους υπηρεσίας υπαίθρου και γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου επί θητεία αποφάσισε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός.

Στον νομό Λάρισας προβλέπονται 10 συνολικά θέσεις εκ των οποίων μία για το Κέντρο Υγείας Αγιάς (Π.Ι. Μελιβοίας), 6 για το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας (Περιφερειακά Ιατρεία Καλλιθέας, Πυθίου, Κρανέας, Καρυάς, Λιβαδίου και Πραιτωρίου), δύο για το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου (Περιφερειακά Ιατρεία Βλαχογιαννίου και Βερδικούσιας) και μια για το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι γιατροί με τίτλο ειδικότητας Γενικής Ιατρικής, οι γιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου και οι γιατροί που ενδιαφέρονται για υπηρεσία υπαίθρου “επί θητεία”.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων συνοδευόμενες από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κατατίθενται με καταληκτική ημερομηνία τη 18η Σεπτεμβρίου 2018.

Εγγραφές στο Δ.Ι.Ε.Κ. του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Συνεχίζεται η περίοδος εγγραφών στο Δ.Ι.Ε.Κ. του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ειδικότητας «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας» για το εκπαιδευτικό έτος 2018-2019.

Η υποβολή των αιτήσεων εγγραφής στο Α’ Εξάμηνο καθώς και κατάταξης στο Γ’ Εξάμηνο γίνεται δεκτή έως και τη 14η Σεπτεμβρίου, 9:00π.μ. - 13:00 στη Γραμματεία του Δ.Ι.Ε.Κ. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης εγγραφής στο Α’ Εξάμηνο έχουν οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου, ΕΠΑ.Σ., ΕΠΑ.Λ., ΤΕΕ Β’ Κύκλου Σπουδών, Τ.Ε.Λ. ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης κατάταξης στο Γ’ Εξάμηνο έχουν οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Σ., ΕΠΑ.Λ., ΤΕΕ Β’ Κύκλου Σπουδών, Τ.Ε.Λ.Εξειδίκευσης Ε.Π.Λ., Ι.Ε.Κ., συναφών ειδικοτήτων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

Η φοίτηση είναι δωρεάν και περιλαμβάνει τέσσερα εξάμηνα Θεωρητικής και Εργαστηριακής Κατάρτισης και ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης.

Τα μαθήματα διδάσκονται από άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες στον χώρο του Νοσοκομείου και η Πρακτική Άσκηση των καταρτιζόμενων διενεργείται εξ ολοκλήρου στα νοσηλευτικά τμήματα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Πληροφορίες σχετικά με τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής και κατάταξης στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας www.uhl.gr. Τηλ. Επικοινωνίας: 2413-502.590.

Πληροφορίες σχετικά τον οδηγό σπουδών της ειδικότητας Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΕΠ, www.eoppep.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass