«Καμία ανησυχία για τον ιό του Δυτ. Νείλου στη Θεσσαλία»

ΔΗΛΩΣΕ Ο κ. ΝΙΚ. ΝΤΙΤΟΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2018 22:11

Την πεποίθησή του πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας στην περιοχή της Θεσσαλίας, όσον αφορά στον ιό του Δυτικού Νείλου εξέφρασε χθες ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στ. Ελλάδας, κ. Νικόλαος Ντίτορας στο πλαίσιο διευρυμένης σύσκεψης με όλες τις εμπλεκόμενες περιφερειακές αρχές Θεσσαλίας, που έγινε με στόχο την πρόληψη της μετάδοσης νοσημάτων μέσω κουνουπιών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν θέματα αρμοδιοτήτων, δράσεων, ενώ συζητήθηκε και το επίπεδο συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων. Συμπερασματικά, καταγράφηκε ότι βάσει του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, δεν τίθεται θέμα ανησυχίας στην περιοχή ενώ υπογραμμίστηκε πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι απαραίτητοι ψεκασμοί.

«Είναι μια σύσκεψη που γίνεται με δική μου πρωτοβουλία και έχει χαρακτήρα ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων», είπε σε δηλώσεις του ο κ. Ντίτορας, ο οποίος σε ερώτηση για το αν συντρέχει λόγος ανησυχίας απάντησε αρνητικά. Για το αν έγινε αργά η σύσκεψη καθώς ο ιός του Δυτικού Νείλου δεν είναι κάτι το καινούριο για την Ελλάδα σημείωσε ότι «από τον Μάρτιο μήνα το Υπουργείο Υγείας στέλνει προς τις Περιφέρειες και στους Δήμου εγκυκλίους για το τι πρέπει να κάνουν. Εγώ είμαι γνώστης πως η Περιφέρεια έχει κάνει αυτά που πρέπει. Δηλαδή έχει κάνει τις δημοπρασίες. Γίνεται ό,τι πρέπει να γίνει. Δεν υπήρχε κανένας λόγος ανησυχίας. Μετά από τόσο χρονικό διάστημα και επειδή όπως βλέπετε είμαστε στο τέλος και υπάρχει έξαρση σε κάποιες περιοχές, όχι στη δική μας όμως, καλό είναι να κάνουμε μια σύσκεψη για να δούμε ο καθένας τι μπορεί να προτείνει. Αν κάτι δεν πάει καλά να καταθέσουμε και προτάσεις στο υπουργείο. Όμως πρέπει να τονίσουμε πως δεν υπάρχει τίποτα ανησυχητικό στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» κατέληξε ο κ. Ντίτορας.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Νέστορας Αντωνίου, η αναπληρώτρια διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Ανθή Χαλιβέρα, ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Δημήτριος Λιόλιος, ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου κ. Χάρης Αποστολίδης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Κωτσός, ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Ζήγρας, ο περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Λάρισας κ. Βασίλειος Πινακάς, η εκπρόσωπος του τμήματος Υγιεινής της Περιφέρειας Λάρισας κ. Ευαγγελία Γκανέτσιου, οι εκπρόσωποι του Γ.Ν. Καρδίτσας κ.κ. Ευδοξία Βαΐτση και Νικολέττα Κυρίτση, ο επόπτης Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Λάρισας κ. Απόστολος Τσαρτσάλης, ο επόπτης Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Καρδίτσας κ. Σταμάτιος Χατζηνικολιδάκης, οι εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας κ.κ. Βασιλική Θεοδοσίου και Χρυσούλα Σταμάτογλου, οι επόπτες Δημόσιας Υγείας Π.Ε Μαγνησίας κ.κ. Δέσποινα Ελευθεριάδου και Σταυρούλα Κασούμη, η ιατρός της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Δήμητρα Παππά καθώς και οι εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Υγείας Π.Ε. Τρικάλων κ.κ. Στεφανία Κωστοπούλου, Θεόδωρος Πετρόπουλος και Αντώνιος Πρεμέτης.

Όπως έγινε γνωστό ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης κ. Ντίτορας αναμένεται το προσεχές διάστημα να διοργανώσει σχετική σύσκεψη με τους εκπροσώπους των οικείων Δήμων προκειμένου να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο θέμα της πρόληψης, της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κοινού.

*Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σε τουλάχιστον 60 περιοχές (δήμοι) έχει σημάνει υγειονομικός συναγερμός λόγω του ιού του Δυτικού Νείλου. Έχουν καταγραφεί 21 θάνατοι και 178 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass