Πανελλήνιο συνέδριο για τα αυτοάνοσα νοσήματα

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΟ - ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2018 15:00

Μπορούν η διατροφή και τα εμφυτεύματα σιλικόνης να διαταράξουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος οδηγώντας σε αυτοάνοσα νοσήματα;

Τι ρόλο διαδραματίζουν η ουλίτιδα, η κουρκουμίνη και η μετφορμίνη στη ρευματοειδή αρθρίτιδα; Τι είναι το σύνδρομο Shoenfeld και πώς εκδηλώνεται; Πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα παράσιτα εντέρου στη θεραπεία των αυτοάνοσων νοσημάτων;

Οι τελευταίες εξελίξεις στην παθογένεια, τη διάγνωση και θεραπεία των ρευματικών/αυτοάνοσων νοσημάτων θα παρουσιαστούν στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρευματικών και Αυτοάνοσων Νοσημάτων, που ξεκινά σήμερα στη Λάρισα και ολοκληρώνεται μεθαύριο Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Imperial.

Το πρόγραμμα των τριήμερων εργασιών του συνεδρίου ξεκινά σήμερα στις 8 το πρωί με το Ελληνο - Ισραηλινό Συμπόσιο ενώ η επίσημη τελετή έναρξης έχει προγραμματιστεί στις 7 το απόγευμα με ομιλητή τον καθηγητή Yehuda Shoenfeld.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής καθηγητής Λάζαρος Ι. Σακκάς το πρόγραμμα του Συνεδρίου «είναι εμπλουτισμένο με την έρευνα που γίνεται στις Ιατρικές Σχολές της χώρας μας στα αυτοάνοσα νοσήματα. Επίσης περιλαμβάνει την έρευνα που γίνεται για τα αυτοάνοσα νοσήματα στα Πανεπιστήμια του Ισραήλ. Ο σκοπός μας είναι να ενδυναμώσουμε την επιστημονική συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ στα αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ειδικευόμενους και νέους ρευματολόγους αλλά και σε γιατρούς πολλών ειδικοτήτων (παθολόγους, ορθοπεδικούς, αιματολόγους, ακτινολόγους) φοιτητές Ιατρικής, Βιοχημείας/Βιοτεχνολογίας και ΤΕΙ Νοσηλευτικής, Νοσηλευτές αλλά και Ερευνητές. Συζητά κλινικά θέματα δίνοντας πρακτικές οδηγίες αντιμετώπισής τους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην αντιμετώπιση και θεραπεία όλων των ρευματικών/αυτοάνοσων παθήσεων, όπως η ρευματοειδή αρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα, η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, το αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο, το συνδρομο Sjogren, το σκληρόδερμα και οι αγγειίτιδες.

Πέρα όμως από τα κλασικά θέματα, στο πρόγραμμα υπάρχουν πολλά πρακτικά θέματα, όπως πώς διαβάζουμε απλή ακτινογραφία αρθρώσεων, πώς διαβάζουμε μαγνητική τομογραφία και όπως πάντα, πραγματικά περιστατικά ασθενών με βήμα-προς-βήμα διαγνωστική προσπέλαση. Παρέχει πρακτικές οδηγίες για τους παθολόγους και γενικούς γιατρούς, πώς να αντιμετωπίζουν ασθενείς με αρθραλγίες, αναιμία, οστεοπόρωση ή ουρική αρθρίτιδα. Δίνονται οδηγίες για τη χρήση αντιρευματικών φαρμάκων στην εγκυμοσύνη και τη χρήση των υπερήχων στην καθημερινή κλινική πρακτική.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass