ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝ/ΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΠΑΝ. ΚΑΠΩΝΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Πρόσκληση συνένωσης των Θεσσαλικών συνεταιρισμών

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2018 22:08

Υπέρ του εκσυγχρονισμού των φαρμακευτικών συνεταιρισμών στην Ελλάδα αλλά και της συσπείρωσης των φαρμακοποιών στους συνεταιρισμούς ως όρος επιβίωσης στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες τάχθηκε χθες ο καθηγητής και νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος κ. Παν. Καπώνης μιλώντας στη διευρυμένη συνεδρίαση της διοίκησης της ΣΟΦΛΑ στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ».


Τόσο στο περιθώριο της συνεδρίασης μιλώντας με τους δημοσιογράφους όσο και στη συνεδρίαση απευθυνόμενος στους Λαρισαίους φαρμακοποιούς, ο γνωστός για την καθοριστική του συνδρομή στη διαμόρφωση της σύγχρονης συνεταιριστικής νομοθεσίας υποστήριξε ότι λόγω της διάσπασης των νομικών συνεταιριστικών κανόνων, που οδηγούν σε αντιφατικές και άνισες ρυθμίσεις στη λειτουργία των συνεταιρισμών περιορισμένης και απεριόριστης ευθύνης καθίσταται επιβεβλημένη η σύνταξη, έκδοση και ισχύς ενός νέου γενικού συνεταιριστικού νόμου, στα πρότυπα του ν. 2810/2000.
Επιπρόσθετα, συνέχισε, λόγω της φύσεως των καταστατικών των συνεταιρισμών ως Συμβάσεων, οφείλουν να συνειδητοποιήσουν οι διοικήσεις των Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων ότι πρέπει να τροποποιηθούν τα Καταστατικά τους, ώστε να ρυθμίζουν αποκλειστικά και με σαφήνεια τους όρους της μεταξύ των συνεταίρων και του Συνεταιρισμού εταιρικής συνεργασίας και γενικά της λειτουργίας του συνεταιρισμού.
Ένθερμος υποστηρικτής της συνεταιριστικής ιδέας ο κ. Καπώνης έκανε ιδιαίτερες αναφορές σε ορισμένα νομοθετήματα και συγκεκριμένα στους νόμους 2810/ 2000, 1667/1986 και το Π.Δ. 93/1987 σημειώνοντας πως όσον αφορά στους συνεταιρισμούς φαρμακοποιών, οι οποίοι αναπτύχθηκαν ραγδαία στη δεκαετία του ‘80, ο νόμος 1667 έδωσε τη δυνατότητα ανάπτυξής τους και έως σήμερα αποτελούν ένα ισχυρό οικονομικό φαινόμενο συνεταιριστικής ανάπτυξης στην Ευρώπη.
Ωστόσο, τάχθηκε υπέρ του εκσυγχρονισμού των φαρμακευτικών συνεταιρισμών προκειμένου να προσαρμοστούν και να ανταποκριθούν στις σημερινές συνθήκες τόσο της εγχώριας όσο και της διεθνούς αγοράς αφού προηγουμένως συνταχθεί, εκδοθεί και τεθεί σε ισχύ ένας νέος γενικός συνεταιριστικός νόμος, στα πρότυπα του ν. 2810/2000.
Υποστηρίζοντας την ανάγκη συσπείρωσης των φαρμακοποιών στους υπάρχοντες φαρμακευτικούς συνεταιρισμούς κάλεσε εμμέσως πλην σαφώς τους συνεταιρισμούς της Θεσσαλίας να προχωρήσουν σε συνενώσεις με σκοπό την ισχυροποίησή τους στην αγορά. «Είναι ανάγκη πλέον να μαζευτούν όλοι οι συνεταιρισμοί και να γίνει ένας συνεταιρισμός στη Θεσσαλία σύμφωνα και με τις γενικές κατευθύνσεις της Ομοσπονδίας μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπώνης, με τον πρόεδρο της ΣΟΦΛΑ κ. Πέτρο Καφανέλη να συμφωνεί -από την τελευταία γενική συνέλευση του συνεταιρισμού ανέλαβε σχετικές δεσμεύσεις για την ανάληψη πρωτοβουλιών με αντικείμενο την έναρξη διαλόγου αρχικά για κοινές δράσεις και στη συνέχεια συγχωνεύσεων. Η τελευταία πρωτοβουλία, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, αναλήφθηκε την προηγούμενη Πέμπτη για συνάντηση με τον συνεταιρισμό Τρικάλων με τις πρωτοβουλίες να μην σταματούν καθώς, όπως υποστήριξε, κάθε εγχείρημα συνεργασιών ή συγχωνεύσεων κρύβει τεράστιες δυσκολίες, που πρέπει να ξεπεραστούν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της ομιλίας του ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι εξασφαλίστηκε ειδικό κονδύλι μέσω του ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για φαρμακοποιούς ενώ απάντησε σε ερωτήσεις των Λαρισαίων φαρμακοποιών σχετικές με το συνεταιριστικό δίκαιο αλλά και την πολιτική φαρμάκου.
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass