Εκτός Πανεπιστημιακού η μονάδα του ΟΚΑΝΑ

ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ * ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2018 22:17
Από τη χθεσινή συνάντηση στη Λάρισα, παρουσία του γενικού διευθυντή του ΟΚΑΝΑ κ. Αντώνη Γκανά Από τη χθεσινή συνάντηση στη Λάρισα, παρουσία του γενικού διευθυντή του ΟΚΑΝΑ κ. Αντώνη Γκανά

Η μετεγκατάσταση της μονάδας απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ εκτός κτιριακού συγκροτήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ήταν το αντικείμενο προγραμματισμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της διοίκησης.

Εκ μέρους του ΟΚΑΝΑ συμμετείχε ο γενικός διευθυντής κ. Αντώνης Γκανάς, ο οποίος ήλθε στη Λάρισα κατόπιν πρόσκλησης του διοικητή των Νοσοκομείων ενώ από την πλευρά των υγειονομικών δομών της Λάρισας, ο διοικητής των Νοσοκομείων Λάρισας Παναγιώτης Νάνος, η αναπληρώτρια κ. Ανθή Χαλιβέρα, ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κ. Φούρλας, η διευθύντρια της διοικητικής και οικονομικής υπηρεσίας κ. Σ. Αμπατζή, ενώ εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο σύμβουλος για θέματα Υγείας κ. Βασίλης Πινακάς.

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα να απομακρυνθεί η μονάδα απεξάρτησης με χορήγηση υποκατάστατων από τον χώρο της Ψυχιατρικής κλινικής, δεδομένου ότι αποδείχθηκε να επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία της κλινικής. Για τον σκοπό αυτό αποφασίστηκε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κατασκευής νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων σε χώρο ανεξάρτητο εντός του οικοπέδου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που παραχώρησε η διοίκηση για τον σκοπό αυτό.

Το νέο κτίριο θα είναι εμφανώς μεγαλύτερο σε χώρους, αφού θα έχει εμβαδό 170 τετραγωνικά μέτρα και βοηθητικούς χώρους. Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται στις 150.000 ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος θα καλυφθεί (100.000 ευρώ από τον ΟΚΑΝΑ), ενώ τα υπόλοιπα θα αναλάβουν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα την ερχόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, ενώ ήδη ξεκίνησε η σύνταξη της μελέτης, την οποία ανέλαβε η Τεχνική Υπηρεσία του Πανεπιστημιακού, που θα έχει και την επίβλεψη.

Ενδεικτικό της βούλησης των δύο διοικήσεων για την άμεση υλοποίηση του έργου είναι να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 31/12/2018 το κατασκευαστικό μέρος, έτσι ώστε μέχρι τέλος Φεβρουαρίου του επόμενου έτους να έχει γίνει η μεταφορά. Το έργο, πέραν της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών στα εξαρτημένα από ουσίες άτομα, θα συνεισφέρει στην απόδοση χώρων στην Ψυχιατρική κλινική, γεγονός που θα αναβαθμίσει τη λειτουργία της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 9-7
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1