Ξενάγηση στις φάρμες με φαρμακευτική κάνναβη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ Β. ΚΟΚΚΑΛΗ

Δημοσίευση: 07 Νοε 2018 16:50

Για το θεσμικό πλαίσιο και το σύστημα διαχείρισης και ελέγχου που αφορά στην καλλιέργεια, τη μεταποίηση, την έρευνα και τη διάθεση προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης συζήτησαν στο Ισραήλ η ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη και της αντίστοιχης του Ισραήλ.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Οικονομίας και Βιομηχανίας του κράτους του Ισραήλ για την τεχνογνωσία στη φαρμακευτική κάνναβη, ενώ στο πλαίσιο των επαφών, έλαβε χώρα συνάντηση και με τον επικεφαλής της Ισραηλινής υπηρεσίας φαρμακευτικής κάνναβης κ. Yuval Landschaft ο οποίος, μαζί με το επιτελείο του, ξενάγησε τους Έλληνες αξιωματούχους σε φάρμες καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης, μεταποίησης, καθώς και σε φαρμακευτικές εταιρείες παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης. Επιπρόσθετα, έγινε επίσκεψη σε εταιρεία start up καινοτόμων επιχειρήσεων, με προϊόντα σχετικά με τον συγκεκριμένο τομέα.

Στη διάρκεια των συναντήσεων εκ μέρους της ελληνικής αποστολής τέθηκαν ερωτήσεις ενόψει της έκδοσης των πρώτων εγκρίσεων εγκατάστασης στην Ελλάδα, μονάδων παραγωγής και επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης δεδομένου ότι υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον τομέα αυτό.

Στην ελληνική κυβερνητική αποστολή συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη του ΥΠΑΑΤ, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, εκπρόσωπος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιου Πιτσιόρλα και υψηλόβαθμα στελέχη από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

 

Ο Β. Κόκκαλης

Με αφορμή την επίσκεψη, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε πως "το Ισραήλ είναι ένας από τους παραδοσιακούς και στενούς εταίρους της χώρας μας σε όλα τα επίπεδα. Πολλώ δε μάλλον σ' αυτό της οικονομίας και της τεχνογνωσίας. Η επίσκεψη μας έδωσε τη δυνατότητα να αποκομίσουμε σημαντικές εμπειρίες και ενδελεχή πληροφόρηση για το θέμα της φαρμακευτικής κάνναβης, ώστε να τις μεταφέρουμε στη χώρα μας και να εναρμονιστούμε με τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, σ' αυτόν τον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα. Θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση του Ισραήλ για την άψογη φιλοξενία".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass