Αγωγή στοματικής υγείας στο Σχολείο Φυλακής

Δημοσίευση: 08 Νοε 2018 16:31

Συνεχίζεται γι’ ακόμη μια χρονιά το πρόγραμμα «Αγωγή Στοματικής Υγείας Εκπαιδευόμενων του 2ου Σ.Δ.Ε. Λάρισας» που υλοποιείται σε συνεργασία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας και του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας που λειτουργεί στο Κατάστημα Κράτησης της πόλης.

Ομάδα εθελοντών οδοντίατρων που πραγματοποιεί παρεμβάσεις και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα σε διάφορες δομές επισκέφθηκε τον χώρο του σχολείου, όπου πραγματοποίησε μια σειρά παρεμβάσεων στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής και της στοματικής φροντίδας.

Οι εθελοντές οδοντίατροι έδειξαν τον σωστό τρόπο βουρτσίσματος των δοντιών, τους έδωσαν μια φυσική χρωστική για να μπορέσουν οι ίδιοι, αλλά και οι εκπαιδευόμενοι να δουν την κατάσταση των ούλων και των δοντιών τους και συμπλήρωσαν το φύλλο υγείας κάθε εκπαιδευόμενου, όπου καταγράφηκε η στοματική κατάστασή τους. Στο τέλος τους μοιράστηκε από μία οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα, προσφορά χορηγών που είχαν εξασφαλίσει οι εθελοντές οδοντίατροι. Παράλληλα, οι εκατό περίπου εκπαιδευόμενοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο για τη στοματική υγεία τους και τις αιτίες που την επιβαρύνουν.

Στη δράση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ευστάθιος Κουτσογιάννης, η συντονίστρια του προγράμματος Βιολέτα Μπέη – Φουντή και οι εθελοντές οδοντίατροι Μιχάλης Κατσουράκης, Αθηνά Ζηνούλη, Ανδρέας Κλειούσης και Ιωάννης Τσολάκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea
FRACASSO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1