Ενημέρωση για τον προγεννητικό έλεγχο

* ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ OΜΙΛΟ ΚΙΛΕΛΕΡ «ΑΡΩΓΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2018 16:04

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας, ο Φιλανθρωπικός Γυναικείος Όμιλος Δήμου Κιλελέρ «Αρωγή – Αλληλεγγύη», υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ, με θέμα της «Από τον προγεννητικό έλεγχο στο τεστ Παπανικολάου: μια ολιστική προσέγγιση».

Σε σύντομο χαιρετισμό της η πρόεδρος του Ομίλου κ. Μαρίνα Παπαντάκου – Καντώνια εξέφρασε την ικανοποίησή της για την προσέλευση των γυναικών στην εκδήλωση και δήλωσε ότι θα ακολουθήσουν και στο μέλλον παρόμοιες εκδηλώσεις.

Εκ μέρους του Δήμου Κιλελέρ ο δημοτικός σύμβουλος Κω/νος Φιλιππούλης, αφού συνεχάρη τη διοίκηση του Ομίλου για την πρωτοβουλία, δήλωσε ότι η δημοτική αρχή βρίσκεται στο πλευρό των συλλόγων και των ομίλων και στηρίζει με κάθε μέσο τις εκδηλώσεις που αναδεικνύουν κοινωνικά θέματα.

Ομιλήτριες στην εκδήλωση ήταν οι κυρίες Χαρά Σκέντου και Στέλα Λαμπρούλη. Η κ. Χαρά Σκέντου, μαιευτήρας- γυναικολόγος εξειδικευμένη στον προγεννητικό έλεγχο και την εμβρυομητρική ιατρική τόνισε την αξία του προγεννητικού ελέγχου για τη διάγνωση χρωμοσωμιακών και ανατομικών ανωμαλιών του εμβρύου και τον ρόλο του στην υγεία του της μητέρας και του μωρού. Επίσης εξήγησε ενδελεχώς τη σπουδαιότητα του τεστ Παπανικολάου για την πρόληψη του τραχήλου της μήτρας και την ανάγκη για ετήσια γυναικολογική εξέταση. Επιπλέον αναφέρθηκε στον ρόλο του εμβολίου HPV στην εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Η Στέλλα Λαμπρούλη, ψυχοθεραπεύτρια, αναφέρθηκε στους παράγοντες που ευθύνονται για τη συναισθηματική κατάσταση της γυναίκας και του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τα μέλη του Ομίλου συλλογή τροφίμων για τις οικογένειες του Δήμου που μαστίζονται από την επισιτιστική κρίση.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης δόθηκε δεξίωση στο φουαγιέ συνοδεία μουσικής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 9-7
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1