ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Στάσεις εργασίας τραυματιοφορέων

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2018 15:55

Συνεχίστηκαν και χθες για τρίτη συνεχή ημέρα οι τρίωρες στάσεις εργασίας των τραυματιοφορέων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας διεκδικώντας την ικανοποίηση σειράς αιτημάτων.

Συγκεκριμένα, οι τραυματιοφορείς διεκδικούν:
* Να καλυφθούν οι κενές θέσεις που με ευθύνη των διοικούντων δημιουργήθηκαν αλλά όχι με εσωτερικές μετακινήσεις οι οποίες δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία άλλων τμημάτων.
* Να γίνουν άμεσες προσλήψεις οι οποίες να προβλέπουν έναν μακροπρόθεσμο σχέδιο για να μην υπάρξουν ξανά τέτοια προβλήματα. Ο λόγος είναι ότι είναι θέσεις που έχουν να κάνουν με ανθρώπινες ζωές (είτε για την ασφάλεια του ασθενούς είτε για την προστασία των εργαζομένων από τις μυοσκελετικές τους παθήσεις) και σίγουρα χρειάζεται η εμπειρία αντιμετώπισης αυτών.
* Να αγοραστούν άμεσα νέα αμαξίδια, φορεία και σανίδες μεταφοράς.
* Να δημιουργηθεί τμήμα εκπαίδευσης με πιστοποίηση για να εξασφαλίζεται νομικά οποιαδήποτε ενέργεια εκτελεί ο Μεταφορέας Ασθενών (εκπαίδευση τύπου ΕΚΑΒ).
* Να δικαιολογείται 10ήμερη άδεια κλειστού χώρου από τη στιγμή που κινούμαστε σ’ αυτούς τους χώρους και δηλώνουμε την παρουσία μας κατά 80% και πάνω όσον αφορά στον χρόνο παραμονής μας.
* Την κατάργηση της ηλεκτρονικής κάρτας προσέλευσης εφόσον δεν εφαρμόζεται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, άρα καταργείται η ίση μεταχείριση μεταξύ υπαλλήλων ιδίου τομέα και εκτός αυτού επιβλήθηκε χωρίς να υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.
Στο πλαίσιο των στάσεων αντιπροσωπεία τραυματιοφορέων επισκέφθηκε διαδοχικά τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου και τον διοικητή του νοσοκομείου Παν. Νάνο στους οποίους αναπτύχθηκαν τα προβλήματα του κλάδου και προτάθηκαν λύσεις για την αντιμετώπισή τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea
FRACASSO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1