ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2019 22:00

Ο Απ. Κομνός διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝΛ

Με απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Νέστορα Αντωνίου, ο συντονιστής Διευθυντή ΜΕΘ κ. Απόστολος Κομνός ορίζεται διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με τριετή θητεία.

 

 

Ο προϋπολογισμός της 5ης ΥΠΕ για το 2019

Στο ύψος των 46.917.438,49 ευρώ διαμορφώνεται ο φετινός προϋπολογισμός της 5ης ΥΠΕ όπως εγκρίθηκε με απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού ως εξής:

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ Π/Υ 2019

IATRIKH STHLH PINAKAS NA MPEI MESA SAN ENUETO

 

 

Μεταπτυχιακά στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας

EUNIKH SXOLH DHM YGEIA

Το ακαδημαϊκό έτος 2019 -2020 θα γίνουν δεκτοί να φοιτήσουν στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), έως διακόσιοι είκοσι (220), πτυχιούχοι Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ) για την απόκτηση Διπλωμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) στη Δημόσια Υγεία, τη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και την Επαγγελματική και Περιβαλλοντική Υγεία.

Η φοίτηση στα ΠΜΣ είναι είτε πλήρης (2 ακαδημαϊκά εξάμηνα) είτε μερική (4 ακαδημαϊκά εξάμηνα). Το ακαδημαϊκό έτος αρχίζει την 1η Οκτωβρίου 2019 και ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου 2020 για το πλήρους φοίτησης ή στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 για το μερικής φοίτησης. Στο παραπάνω χρονικό διάστημα συμπεριλαμβάνεται και ο χρόνος εκπόνησης της διπλωματικής εργασίας.

1. Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Δημόσιας Υγείας (ΠΜΣ ΔΥ), θα γίνουν δεκτοί να φοιτήσουν πτυχιούχοι Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ), σχετικών με επιστήμες Υγείας, Βιολογικές και Θετικές επιστήμες, επιστήμες της Γης και Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές επιστήμες.

Το ΠΜΣ ΔΥ παρέχει τρεις (3) κατευθύνσεις:

(α) Γενική (έως 30 φοιτητές).

(β) Λοιμώδη Νοσήματα-Εργαστηριακή Δημόσια Υγεία (έως 10 φοιτητές)

(γ) Προαγωγή της υγείας παιδιών και εφήβων -Σχολική Υγιεινή (έως 50 φοιτητές). 

2. Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (ΠΜΣ ΔΥΥ) θα γίνουν δεκτοί να φοιτήσουν πτυχιούχοι Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ), σχετικών με επιστήμες Διοίκησης και Οικονομίας, Υγείας, Βιολογικές και Θετικές επιστήμες, επιστήμες της Γης και Κοινωνικές, Ανθρωπιστικές και Πολιτικές επιστήμες.

Το ΠΜΣ ΔΥΥ παρέχει τρεις (3) κατευθύνσεις:

(α) Γενική

(β) β1. Οικονομική Αξιολόγηση (έως 10 φοιτητές)

β2. Οικονομική Αξιολόγηση για στελέχη των ένοπλων δυνάμεων (έως 5 Φοιτητές).

Τα μαθήματα στις κατευθύνσεις (α) και (β) του ΠΜΣ ΔΥΥ θα πραγματοποιούνται από 15.30 μ.μ. έως 21.00 μ.μ. καθημερινά. Για τους φοιτητές μερικής φοίτησης τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται τρεις ημέρες την εβδομάδα στα Α’ και Β’ Εξάμηνα και δύο ημέρες την εβδομάδα στα Γ’ και Δ’ Εξάμηνα. Στις κατευθύνσεις (α) και (β) θα γίνουν συνολικά δεκτοί να φοιτήσουν έως σαράντα (40) φοιτητές.

(γ) Διοίκηση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών.

Η φοίτηση στην Κατεύθυνση Διοίκησης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του ΠΜΣ ΔΥΥ διαρκεί 4 ακαδημαϊκά εξάμηνα. Στην κατεύθυνση αυτή, τα μαθήματα θα υλοποιούνται ένα τετραήμερο ανά μήνα: Πέμπτη και Παρασκευή, από 15.30 έως 21.00, Σάββατο και Κυριακή από 9.00 π.μ. έως 18.00 μ.μ.

Στην κατεύθυνση Διοίκησης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, θα γίνουν δεκτοί να φοιτήσουν έως σαράντα (40) φοιτητές. Για την επιλογή των υποψηφίων στην κατεύθυνση αυτή, πέραν των λοιπών προσόντων, θα ληφθεί υπόψη και η συνάφεια του πτυχίου ή/και της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους με τις νοσηλευτικές υπηρεσίες.

3. Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Επαγγελματικής και Περιβαλλοντικής Υγείας (ΠΜΣ ΕΠΥ) θα γίνουν δεκτοί να φοιτήσουν, συνολικά, έως πενήντα (50) φοιτητές.

Το ΠΜΣ ΕΠΥ παρέχει δύο (2) κατευθύνσεις:

(α) Γενική, για πτυχιούχους Ιατρικών Σχολών (έως 25 φοιτητές)

(β) Υγιεινής Περιβάλλοντος, για διπλωματούχους όλων των τμημάτων Πολυτεχνείων ή Πολυτεχνικών Σχολών, πτυχιούχους Περιβαλλοντικών επιστημών των πανεπιστημίων, πτυχιούχους του τμήματος Δημόσιας Υγείας και Κοινοτικής Υγείας (Κατεύθυνση Δημόσιας Υγιεινής) και των Σχολών Τεχνολογικών Εφαρμογών των ΤΕΙ (έως 25 φοιτητές).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass