Δωρεά υγειονομικού υλικού

ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ Κ.Υ. ΓΟΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΓΕΤΟΥ

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2019 15:30

Παραδόθηκαν χθες 58 κούτες ιατροχειρουργικού υλικού στο Γενικό Νοσοκομείο Λαρίσης, δωρεά της Γαλλικής εταιρείας Tetra Medical.

Η παράδοση έγινε παρουσία του καθηγητή Πολιτικής Φιλοσοφίας Θανάση Ευαγγέλου από τη Γαλλία, της προέδρου του Ερυθρού Σταυρού Λαρίσης Ρουμπίνης Λεονταρή, του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου και του εντεταλμένου συμβούλου του Δήμου Λαρισαίων Αποστ. Σουρλαντζή.

Η γενναιόδωρη αυτή προσφορά, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, είναι αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας και μεσολάβησης του συμπολίτη μας Θανάση Ευαγγέλου που ζει και εργάζεται στο Παρίσι. Ο Θανάσης Ευαγγέλου κατάγεται από την Κρανιά Κάτω Ολύμπου και έφυγε μετά το Λύκειο για σπουδές στη Γαλλία. Σήμερα είναι καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας της Επικοινωνίας στην Ανώτατη Ευρωπαϊκή Σχολή Τέχνης. Πριν είκοσι χρόνια ο Θανάσης Ευαγγέλου δημιούργησε στο Ίντερνετ έναν από τους πρώτους ελληνικούς ιστότοπους στο εξωτερικό, πράξη για την οποία είχε βραβευθεί από τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο. Η ιστοσελίδα info-grece.com συνεχίζει να είναι από τις πιο δημοφιλείς του εξωτερικού με θέμα την Ελλάδα.

Η γαλλική εταιρεία Tetra medical ήρθε σ’ επαφή με τον κ. Ευαγγέλου, μέσω της ιστοσελίδας, και ρώτησε αν υπάρχει κάποια ανθρωπιστική οργάνωση στην Ελλάδα που να ενδιαφερόταν για τα προϊόντα που η εταιρεία προτίθενται να προσφέρει. Ο κ. Ευαγγέλου, που πέραν των επαγγελματικών ασχολιών του τελεί εθελοντής τομεάρχης στον Ερυθρό Σταυρό Παρισίων, σκέφτηκε τα νοσοκομεία της Λάρισας και τα ιατρικά κέντρα της περιοχής.

Έγιναν οι σχετικές επαφές με το Γενικό Νοσοκομείο με τη βοήθεια της Κατερίνας Κόσσυβα, του πρώην αντιδημάρχου Απόστολου Σουρλαντζή και της υπεύθυνης του Ερυθρού Σταυρού Χριστίνας Γιώτσα και η ιδέα προχώρησε στην υλοποίησή της.

Μέσω της εμπορικής ακολούθου της ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία βρέθηκε η λαρισαϊκή εταιρεία Lariplast που ανέλαβε να μεταφέρει το υλικό από τη Γαλλία στη Λάρισα, μαζί με τη μεταφορική Freightspot Θεσσαλονίκης και τη Λαρισαϊκή Σαμαρά.

«Έμεινα έκπληκτος από την προθυμία αλλά και τον επαγγελματισμό των εταιρειών που με μεγάλη χαρά ανέλαβαν τη μεταφορά δωρεάν» λέει ο κ. Ευαγγέλου.

Το υλικό, σύμφωνα με την αξιολόγηση του υπευθύνου του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, είναι άριστης ποιότητας κι έρχεται να καλύψει ανάγκες τόσο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας όσο και του Κέντρου Υγείας Γόννων και του Αγροτικού Ιατρείου Πυργετού. Ήταν επιθυμία του κ. Ευαγγέλου ένα μεγάλο μέρος του υλικού να πηγαίνει στην περιοχή της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass