Το Υπ. Υγείας «κλείνει τα μάτια» στην ταλαιπωρία χιλιάδων ασθενών

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΩΝ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑ

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2019 15:44

Τη στιγμή που ο κ. Πολάκης πανηγυρίζει για την ύπαρξη πλεονασμάτων στα νοσοκομεία, εικόνες ντροπής και εξαθλίωσης ζουν καθημερινά ασθενείς με βαριές παθήσεις, κυρίως καρκινοπαθείς και χρονίως πάσχοντες, ή/και συγγενείς τους, καθώς μόνο από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ διατίθενται φάρμακα υψηλού κόστους και ειδικών παθήσεων με ένδειξη για έναρξη θεραπείας σε νοσοκομείο και συνέχιση εντός νοσοκομείου.

Το θέμα επανέφερε στην επικαιρότητα με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) με αφορμή τις συνθήκες που επικρατούν στο Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Λ. Αλεξάνδρας, το οποίο δέχεται πολύ μεγάλο όγκο ασθενών εξαιτίας της εγγύτητάς του τόσο στο Κέντρο Ημερησίας Νοσηλείας Ν. Κούρκουλος όσο και στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Τα λειτουργούντα φαρμακεία δεν επαρκούν για την κάλυψη των άμεσων αναγκών χιλιάδων βαριά ασθενών. Είναι συνολικά 29 φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων τα οκτώ στην Αττική (Μαρούσι, Ομόνοια, Ρέντης, Πειραιάς, Ν. Ιωνία, Καλλιθέα, Γκύζη, Λ. Αλεξάνδρας). Εδώ και μήνες το Υπουργείο Υγείας έχει προαναγγείλει εναλλακτικούς τρόπους διάθεσης των φαρμάκων υψηλού κόστους και ειδικών παθήσεων, όπως κατ’ οίκον παράδοση ή καθορισμό με sms της ακριβούς ώρας παράδοσης των φαρμάκων, αλλά δυστυχώς βρισκόμαστε ακόμα στις εξαγγελίες. Ο βουλευτής Λάρισας με το Κίνημα Αλλαγής, κ. Κώστας Μπαργιώτας, ρωτά τον Υπουργό: 1) Πότε επιτέλους θα εφαρμοστούν οι εναλλακτικοί τρόποι διάθεσης των φαρμάκων υψηλού κόστους και ειδικών παθήσεων που έχετε εδώ και μήνες προαναγγείλει, ώστε να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών; 2) Μέχρι να εφαρμοστούν εναλλακτικοί τρόποι, γιατί δεν προσλαμβάνετε φαρμακοποιούς για την επαρκή στελέχωση των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, ώστε να βελτιωθεί κάπως η κατάσταση; 3) Πόσο βελτιώθηκε, επί των ημερών σας, ο χρόνος που χρειάζεται ένας καρκινοπαθής για να αποκτήσει πρόσβαση σε φάρμακα και θεραπεία;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass