Περισσότερους πόρους για ευπαθείς ομάδες

Ζήτησε ο Ν. Πουτσιάκας για Μονάδες Ψυχικής Υγείας

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2019 16:11

Τη δομή ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης Τρικάλων της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.) επισκέφτηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Πουτσιάκας.

Η δομή ασχολείται με την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και την επανένταξη ατόμων με ψυχική διαταραχή που είναι άνω των 65 ετών, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών.

Κατά την επίσκεψη συναντήθηκε και συζήτησε με την υπεύθυνη της δομής κ. Βαΐου, επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, φροντιστές και πάσχοντες και είχε και την ευκαιρία να ενημερωθεί για την εν γένει λειτουργία και τις δράσεις που υλοποιούνται.

Διαπιστώθηκε η θετικότατη συνεισφορά στα ζητήματα στήριξης ατόμων, τα οποία συχνά δεν έχουν σχεδόν καμία διέξοδο και μπορούν χάρη στη συγκεκριμένη δομή να βρουν ένα προστατευμένο περιβάλλον και να έχουν μία καθημερινή στήριξη σε ό,τι έχουν ανάγκη.

Η δομή λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος αποασυλοποίησης «Ψυχαργώς» το οποίο στηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και χάρη σε αυτό αντιμετωπίστηκαν σοβαρότατα προβλήματα στον ψυχιατρικό τομέα στη χώρα μας.

Ο Νίκος Πουτσιάκας δήλωσε σχετικά: «Για τους Οικολόγους Πράσινους και το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα στο οποίο είμαστε μέλος, κάθε πολίτης πρέπει να αντιμετωπίζεται ισότιμα και να υπάρχουν δημόσιοι μηχανισμοί κοινωνικής προστασίας που να το διασφαλίζουν. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να στιγματίζεται κανένας συμπολίτης μας λόγω διαφορετικότητας ή κάποιας πάθησης, αλλά ούτε για κανέναν άλλο λόγο. Η ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενισχύσει περαιτέρω τις δράσεις για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες διαθέτοντας τους απαραίτητους πόρους και μέσα. Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι έχοντας τα παραπάνω ως βασική προτεραιότητα εμπράκτως έχουν αγωνιστεί και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, ώστε να διατεθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πόροι για τέτοια ζητήματα. Η Ευρωπαϊκή κοινωνική πολιτική πρέπει να αποκτήσει δεσπόζουσα θέση για μια κοινωνία που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη και στην κοινωνική δικαιοσύνη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass