Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας η θεραπεία Λαρισαίας καρκινοπαθούς

ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΜΕ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ ΛΟΥΤΕΣΙΟ ΓΙΑ 36 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2019 22:06

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας αλλά και των πιθανών αλλαγών στις δομές του συστήματος υγείας, εξαιτίας της πολιτικής αλλαγής στη χώρα, έχει εμπλακεί Λαρισαία καρκινοπαθής, που ξεκίνησε στην Αθήνα ειδική θεραπεία αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να ολοκληρώσει!

Συγκεκριμένα, η Λαρισαία ασθενής του Τμήματος Κλινικής Ογκολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας έλαβε την πρώτη συνεδρία με ραδιενεργό λουτέσιο, ενώ η δεύτερη έχει ήδη αναβληθεί πλέον του μηνός.

Η ειδική στοχεύουσα θεραπεία με ραδιενεργό λουτέσιο για την αντιμετώπιση ασθενών με νευροενδοκρινή νεοπλάσματα διενεργείται στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Νοσοκομείου "Αττικόν" -η συγκεκριμένη θεραπεία δεν χορηγείται σε άλλο κέντρο πυρηνικής ιατρικής στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη δραστική ουσία είναι ραδιενεργός ένωση, η οποία εκλύει κατά κύριο λόγο ακτινοβολία βήτα, καθώς και μικρές ποσότητες ακτινοβολίας γάμμα. Τα φάρμακα που ραδιοσημαίνονται με λουτέσιο μεταφέρουν την ακτινοβολία στο απαιτούμενο μέρος του σώματος, είτε για να εξουδετερωθούν τα καρκινικά κύτταρα (θεραπευτική χρήση) είτε για να ληφθούν εικόνες, οι οποίες εν συνεχεία θα προβληθούν σε οθόνη (διαγνωστική χρήση).

Σύμφωνα με το Τμήμα Κλινικής Ογκολογίας του Γενικού Νοσοκομείου κάθε θεραπεία χορηγείται σε τρεις συνεδρίες, η έγκριση των οποίων είναι εργώδης και χρονοβόρος και γίνεται με ειδική επιμέλεια και προσπάθεια από τη διευθύντρια του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής, καθηγήτρια κ. Σ. Χατζηιωάννου και τους συνεργάτες της.

Στην παρούσα φάση εκκρεμεί η συνέχιση και ολοκλήρωση των εγκεκριμένων από τη διοίκηση του νοσοκομείου και το ΚΕΣΥ θεραπειών, 36 περίπου αρρώστων, πιθανώς λόγω κυβερνητικών αλλαγών και ίσως και των αναμενομένων διοικητικών αλλαγών στα νοσοκομεία.

«Η διακοπή μιας δραστικής θεραπείας αρρώστου με εξάντληση των εναλλακτικών θεραπευτικών επιλογών θα ήταν δυσμενής εξέλιξη για την έκβαση της νόσου» επισημαίνει ο παθολόγος-ογκολόγος, συντονιστής διευθυντής ΕΣΥ κ. Αθ. Αθανασιάδης, ενώ χθες το μεσημέρι για το πρόβλημα και τις διαστάσεις του ενημερώθηκε η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης που θα επέτρεπε την πρόσβαση των 36 ασθενών στην εγκεκριμένη θεραπεία που λαμβάνουν.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας κα Ιωάννα Καραβάνα σημείωσε ότι αν και το πρόβλημα είναι κεντρικό και ως εκ τούτου η λύση θα βρεθεί κεντρικά, ο τοπικός σύλλογος ενημέρωσε την Ομοσπονδία και ενώνει τη φωνή του μαζί με τις φωνές από ολόκληρη την Ελλάδα για την ταχύτερη εξεύρεση της λύσης, ώστε οι ασθενείς να ολοκληρώσουν τη θεραπεία τους σύμφωνα με τις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών τους.

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass