Διάκριση για Λαρισαίο νευροχειρουργό στις ΗΠΑ

O Κώστας Μαργέτης εντάχθηκε στην Επιτροπή κακώσεων νωτιαίου μυελού Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2019 20:42

Μια ακόμη διεθνής διάκριση για τον Λαρισαίο νευροχειρουργό Κώστα Μαργέτη στις ΗΠΑ όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια: Αναδείχτηκε –ως ο πρώτος ‘Ελληνας- μέλος της Επιτροπής κακώσεων νωτιαίου μυελού της Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης, η οποία είναι η κυρία επιστημονική Ενωση που ασχολείται με θέματα σπονδυλικής στήλης στις ΗΠΑ και συμμετέχουν σε αυτήν κορυφαίοι επιστήμονες.

Η Επιτροπή υποστηρίζει προσπάθειες που προωθούν την εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία στο πεδίο των κακώσεων νωτιαίου μυελού. Η διάκριση του Λαρισαίου επιστήμονα, αποκτά ξεχωριστή σημασία καθώς –όπως εκτιμάται – τα επόμενα χρόνια, αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στο συγκεκριμένο επιστημονικό τομέα , λόγω των αναδυόμενων τεχνολογιών, που περιλαμβάνουν την ηλεκτρική διέγερση νωτιαίου μυελού, την εμφύτευση ειδικών ικριωμάτων στον τραυματισμένο νωτιαίο μυελό, την επεξεργασία μεγάλων βάσεων δεδομένων με τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή διάκρισή του δεν είναι η μοναδική.

Πριν από 2 χρόνια είχε συμπεριληφθεί μεταξύ των «εκλεκτών» της ιατρικής οικογένειας της Νέας Υόρκης, καθώς «ψηφίστηκε» από τους συναδέλφους του ως ένας από τους καλύτερους ιατρούς της για την «Ημέρα των Εθνικών Ιατρών» -Ημέρα που γιορτάζεται ως αναγνώριση της συμβολής των γιατρών στην καλυτέρευση της ζωής μεμονωμένων ατόμων και κοινοτήτων - μια πάρα πολύ σημαντική διάκριση, αν ληφθεί υπόψη ότι προέρχεται από συναδέλφους του οι οποίοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι τόσο την ποσότητα όσο και την ποιότητα του παραγόμενου επιστημονικού έργου. Σε μια πόλη όπως η Νέα Υόρκη, η οποία αποτελεί το πλέον ανταγωνιστικό χώρο άσκησης της ιατρικής στις ΗΠΑ και τα ποιοτικά στάνταρ είναι πάρα πολύ υψηλά.

Ο Κ. Μαργέτης είναι διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Όρος Σινα/Άγιος Λουκάς στο Μανχάτταν της Νέας Υόρκης και επίκουρος καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Όρος Σινα (Mount Sinai). Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Λάρισας το 1995 και ολοκλήρωσε την πανεπιστημιακή του εκπαίδευση στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα μπορεί να παράσχει τα εφόδια για αναγνώριση και επιτυχίες ακόμη και στα πλέον ανταγωνιστικά διεθνή περιβάλλοντα, αλλά και –όπως έλεγαν στην «ΕτΔ» φίλοι και συμμαθητές του- δημιουργεί αισθήματα υπερηφάνειας στη γενέθλια πόλη , που επισκέπτεται συχνά, ποτέ δεν ξεχνά και πάντα κουβαλά μαζί του…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass