Η "καρδιά" της ΩΡΛ χτυπά στη Λάρισα

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 20ού ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΩΡΛ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΧΗΛΟΥ

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2019 15:20

Ξεκίνησαν χθες το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής, στη Βιόπολη, οι εργασίες του τετραήμερου 20ού Πανελλήνιου Συνεδρίου Ωτορινολαρυγγολογίας Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου, που διοργανώνει η Πανελλήνια Εταιρεία Ωτορινολαρυγγολογίας Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου, πρόεδρος της οποίας είναι ο καθηγητής ΩΡΛ Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ιωάννης Μπιζάκης.

«Το Συνέδριο αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση της Εταιρείας. Η κατά γενική αναγνώριση επιτυχία των εκδηλώσεων της Εταιρείας τα προηγούμενα χρόνια και η διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή, μας υποχρεώνει με αίσθημα ευθύνης, να προσδιορίσουμε πολυεπίπεδη επιστημονική θεματολογία στα γνωστικά μας αντικείμενα, προσβλέποντας στον βέλτιστο συνδυασμό στοχευμένου θεραπευτικού αποτελέσματος και ποιοτικής χειρουργικής παρέμβασης» σημείωσε στην εναρκτήρια επίσημη ομιλία του ο κ. Μπιζάκης για να συμπληρώσει αναφερόμενος στο περιεχόμενο του φετινού συνεδρίου: «Φέτος σε μια προσπάθεια διεύρυνσης και ανανέωσης συμπεριλαμβάνουμε αφ’ ενός θέματα που συχνά αντιμετωπίζουν στην πράξη οι νεότεροι συνάδελφοι κάθε μέρα και αφετέρου τα νεότερα δεδομένα της έρευνας και τεχνολογίας. Η συμμετοχή των συναδέλφων με παρουσίαση εργασιών, συμμετοχή σε στρογγυλές τράπεζες και η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία του Συνεδρίου, όπως έχει αποδειχθεί προσφάτως».

Στη χθεσινή τελετή οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ταινία της Κλεώνης Φλέσσα «Η Πελασγία Λάρισα διά μέσου των αιώνων», της οποίας η εισαγωγή έγινε από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Δρ. κ. Σταυρούλα Σδρόλια.

Η χθεσινή πρώτη ημέρα του συνεδρίου ξεκίνησε στις 11 το πρωί με στρογγυλά τραπέζια για τις φλεγμονές της τραχήλου, τη ρινορραγία αλλά και τον ρόλο του νοσηλευτή σε ασθενείς με προβλήματα στην τραχεία και στον λάρυγγα για να συνεχίσει με διαλέξεις καταξιωμένων γιατρών αλλά και νέων επιστημόνων.

Από το πρόγραμμα της σημερινής δεύτερης ημέρας του συνεδρίου ξεχωρίζουν τα κλινικά φροντιστήρια για τον ίλιγγο, τη διαγνωστική ενδοσκόπηση και την αλλεργία, το νοσηλευτικό τραπέζι με ενδιαφέροντα ΩΡΛ νοσηλευτικά θέματα και στρογγυλά τραπέζια για την τραχειοτομή, τα επείγοντα στην παιδο-ΩΡΛ, τις νέες κατευθύνσεις στην ακοολογία, την επαγγελματική βαρηκοΐα, τον καρκίνο της στοματικής κοιλότητας, τη ρινική απόφραξη, τις παθήσεις των σιελογόνων αδένων και την υπνική άπνοια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass