Ηχηρή παρέμβαση για τη Γαστρεντερολογική

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ * «ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ» ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ * ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Φ. ΣΕΡΕΤΗ ΣΤΗΝ 5η ΥΠΕ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2019 22:00

Ηχηρό μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση για την επιστροφή και την επανίδρυση της Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο στέλνει ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί η ανάγκη συγκρότησης κοινού μετώπου για την υπέρβαση όλων των εμποδίων μετά τη διακομματική στήριξη του αιτήματος στη Βουλή με παρεμβάσεις, ερωτήσεις και επίκαιρες ερωτήσεις των Λαρισαίων βουλευτών.

"Είναι πλέον η ώρα η Γαστρεντερολογική να επιστρέψει στην έδρα της" τονίζει σε δήλωσή του στην "Ε" ο δήμαρχος Λαρισαίων θεωρώντας πως πρόκειται για ζήτημα το οποίο όλοι οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να εξετάσουν με θετικό και δημιουργικό πνεύμα. Την ίδια ώρα ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης θα έχει σήμερα διαδοχικές συσκέψεις, προκειμένου να αποτυπώσει τις απόψεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων πριν τις μεταφέρει στην αρμόδια διεύθυνση ανάπτυξης μονάδων του Υπουργείου Υγείας συνοδευόμενες από τη δική του εισήγηση.

Συγκεκριμένα, νωρίς χθες το απόγευμα και με δεδομένη τη διακομματική στήριξη των Λαρισαίων βουλευτών στη Βουλή, αλλά και τη δέσμευση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για ολοκληρωμένη παρέμβαση στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για την αναβάθμιση του νομαρχιακού νοσοκομείου, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης με γραπτή δήλωσή του παρενέβη στην υπόθεση της Γαστρεντερολογικής Κλινικής χαρακτηρίζοντας άστοχη τη λειτουργία δύο Γαστρεντερολογικών Κλινικών στο Πανεπιστημιακό και στο ΓΝΛ να μην υφίσταται τέτοια κλινική.

"Διαχρονική θέση της δημοτικής αρχής του Δήμου Λαρισαίων είναι πως η Λάρισα έχει ανάγκη δύο ισχυρά Νοσοκομεία που να καλύπτουν με επάρκεια και υψηλή ποιότητα τις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Προς την κατεύθυνση αυτή έχουμε πάρει πολλές φορές πρωτοβουλίες για τη στήριξη των Νοσοκομείων και κλινικών τους, όποτε υπήρξε ανάγκη" σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Καλογιάννης και συνεχίζει:

"Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, το γνωστό μας «Κουτλιμπάνειο», έχει συνδεθεί εδώ και δεκαετίες με την πόλη και τους κατοίκους της. Το Γενικό Νοσοκομείο έχει τις δυνατότητες και τις προοπτικές να συνεχίσει να διασφαλίζει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Τον τελευταίο καιρό έχει αναδειχθεί στην επικαιρότητα το μείζον και χρονίζον ζήτημα της λειτουργίας της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου. Πρόκειται για μια κλινική με μεγάλη ιστορία στην πόλη μας που όταν κλήθηκε διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο κατά την έναρξη λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, στηρίζοντας έτσι το Τριτοβάθμιο Νοσηλευτικό Ίδρυμα. Πλέον είναι η ώρα η Γαστρεντερολογική να επιστρέψει στην έδρα της. Δεν χρειάζεται ειδικές γνώσεις για να εκτιμήσει κανείς πως είναι άστοχη η λειτουργία 2 Γαστρεντερολογικών Κλινικών στο Πανεπιστημιακό και στο ΓΝΛ να μην υφίσταται τέτοια κλινική. Είναι παράλογο οι Λαρισαίοι να έχουν υψηλού επιπέδου φροντίδα υγείας τις μισές μέρες του μήνα και καμία φροντίδα τις άλλες μισές σε ό,τι αφορά τα συχνά γαστρεντερολογικά επείγοντα περιστατικά.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που όλοι οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να εξετάσουν με θετικό και δημιουργικό πνεύμα. Επιβάλλεται, όλοι μαζί, να βοηθήσουμ,ε ώστε να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια και η Γαστρεντερολογική Κλινική να επαναλειτουργήσει στο Γενικό Νοσοκομείο προς όφελος της υγείας των συμπολιτών μας και με σεβασμό στην ιστορία της κλινικής και του ΓΝΛ".

ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ 5η ΥΠΕ

Το σύνολο των προβλημάτων του Γενικού Νοσοκομείου με επίκεντρο τη Γαστρεντερολογική Κλινική εξετάστηκαν χθες στη διάρκεια συνάντησης του υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σταύρου Παπαγεωργίου με τον αναπληρωτή διοικητή ΓΝΛ Δημήτρη Λιόλιο και τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Απ. Κομνό στο νομαρχιακό νοσοκομείο.

Σήμερα στις 10 το πρωί ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης θα δεχθεί στο γραφείο του τόσο τον κ. Κομνό όσο και τον διευθυντή του ΕΣΥ κ. Γιώργο Παρούτογλου με τους οποίους θα συζητήσει την προοπτική επανίδρυσης της κλινικής, που αποτελεί την κορωνίδα του διεκδικητικού πλαισίου για την αναβάθμιση του νομαρχιακού νοσοκομείου και ακολούθως θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ιατρικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Γιώργο Βασιλόπουλο και τον καθηγητή Γαστρεντερολογίας και διευθυντή της Γαστρεντερολογικής Κλινικής Σπύρο Ποταμιάνο, προκειμένου να καταγράψει και τις δικές τους απόψεις, που είναι αρνητικές στην προοπτική της μεταφοράς της κλινικής του ΕΣΥ από το Πανεπιστημιακό στο Γενικό Νοσοκομείο, αλλά και τις προϋποθέσεις για την ικανοποίηση του αιτήματος.

"Πρέπει να βρεθεί λύση και θα βρεθεί σύντομα..." υποστηρίζει ο κ. Σερέτης, όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του και προσθέτουν ότι ο διοικητής μελετά προσεκτικά όλες τις λεπτομέρειες του προβλήματος πριν ενημερώσει το Υπουργείο Υγείας και τη διεύθυνση ανάπτυξης μονάδων, που θα κληθεί να κινήσει τις διαδικασίες όποια και αν είναι η απόφαση που θα παρθεί.

Του Δημ. Κατσανάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass