Σχέδιο για την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας

ΚΑΤΑΡΤΙΖΕΙ Η 5η ΥΠΕ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ * Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ 5η ΥΠΕ * ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΗΛ. ΤΣΙΑΟΥΣΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 05 Νοε 2019 15:50

Στην καταγραφή όλου του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, των υποδομών και του ανθρώπινου δυναμικού των Κέντρων Υγείας στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα προχωρά η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ σε μια προσπάθεια να καταρτίσει ένα σχέδιο αντιμετώπισης ιεραρχημένων αναγκών με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Τη διαδικασία για την καταγραφή προσωπικού και ανθρώπινων πόρων στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανακοίνωσε χθες ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης στη διάρκεια τεχνικής σύσκεψης με τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας της Θεσσαλίας -ανάλογη σύσκεψη προγραμματίζεται την επόμενη εβδομάδα με τους διευθυντές της Στερεάς Ελλάδας, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία των μονάδων.

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύσκεψη έγινε στη συνεργασία των Κέντρων Υγείας τόσο με το ΕΚΑΒ για τη μεταφορά έκτακτων περιστατικών όσο και με τα νοσοκομεία με τα οποία υπάρχουν και λειτουργικά θέματα.

Της χθεσινής τεχνικής σύσκεψης είχε προηγηθεί ένας κύκλος επισκέψεων του αναπληρωτή διοικητή της 5ης ΥΠΕ Ηλία Τσιαούση στα πέντε Κέντρα Υγείας του νομού Λάρισας, όπου συναντήθηκε με τους διευθυντές και το προσωπικό τους και συζήτησε όλα τα θέματα που τους απασχολούν.

Σε όλες τις επισκέψεις ο κ. Τσιαούσης τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας οφείλει να είναι η αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους και ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές.

Στις επισκέψεις αυτές:

* Στη συνάντηση με το προσωπικό του Κ.Υ. Τυρνάβου, συζητήθηκε το γνωστό πρόβλημα της καθίζησης που παρατηρείται στο κτίριο και οι δυνατότητες αποκατάστασής του, με τον αναπληρωτή διοικητή να ενημερώνει τους παρευρισκόμενους για τη λύση του προβλήματος της φύλαξης του Κέντρου Υγείας που απασχολούσε εδώ και καιρό τους φορείς.

* Η συνάντηση με τη διευθύντρια και το προσωπικό στην επίσκεψη στο Κ.Υ. Ελασσόνας άφησε άριστες εντυπώσεις, καθώς η συγκεκριμένη δομή είναι από τις καλύτερα στελεχωμένες και η κάλυψη των υγειονομικών αναγκών είναι σε υψηλό επίπεδο.

* Στο ίδιο επίπεδο κάλυψης προσωπικού βρίσκεται και το Κέντρο Υγείας στην Αγιά όπου η στελέχωση βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα, χωρίς φυσικά να λείπουν τα μικροπροβλήματα για τα οποία επισημάνθηκε από τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας ότι θα υπάρχει τακτική επικοινωνία έτσι ώστε να λύνονται άμεσα και από κοινού.

* Στους Γόννους συζητήθηκε η στελέχωση του Κ.Υ. και η δυνατότητα ανάληψης πρωτοβουλιών ενημέρωσης του κοινού για προγράμματα πρόληψης και αγωγής υγείας και τέθηκε το αίτημα της παροχής μιας συσκευής scanner, το οποίο και ικανοποιήθηκε την επόμενη ημέρα από τον κ. Τσιαούση.

* Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με όλο το προσωπικό του Κ.Υ. Φαρσάλων τονίστηκε το πρόβλημα της φύλαξης της δομής, θέμα που όπως είπε ο αναπληρωτής διοικητής εξετάζεται από την 5η ΥΠΕ και θα δοθεί συνολική λύση από τη νέα χρονιά, καθώς και το ζήτημα της έλλειψης παιδιάτρου. Επίσης συζητήθηκε η λειτουργία των ακτινολογικών μηχανημάτων των κέντρων, ένα θέμα που εξετάζεται διεξοδικά από την 5η ΥΠΕ και πολύ σύντομα θα δοθεί λύση με προκήρυξη για πρόσληψη Ακτινοφυσικού για όλη την ΥΠΕ.

Όλες οι συναντήσεις, που είχαν χαρακτήρα γνωριμίας του αναπληρωτή διοικητή με τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, έγιναν μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης για την επίλυση των προβλημάτων, με τον κ. Τσιαούση να τονίζει ότι η προτεραιότητα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα αποτελεί στρατηγική επιλογή της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με σκοπό την αναβάθμιση του συστήματος και την καθολική κάλυψη του πληθυσμού με προσβάσιμες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, αξιοποιώντας τόσο τον ιδιωτικό όσο και τον δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσιαούσης επισήμανε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτης, έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη στελέχωση των Κέντρων Υγείας με ιατρικό προσωπικό. Ήδη την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε το Συμβούλιο Κρίσης και Επιλογής μόνιμων ιατρών ΕΣΥ, για την πρόσληψη Οδοντιάτρων και την επόμενη εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί άλλα 4 Συμβούλια διαφόρων ιατρικών ειδικοτήτων.

Του Δημ. Κατσανάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass