Βάσεις του ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα και στους Γόννους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ Ν. ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ * ΑΦΗΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ * ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ 5η ΥΠΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2019 22:08

Τομείς του ΕΚΑΒ, αρχικά στα Φάρσαλα και στη συνέχεια στους Γόννους, ανακοίνωσε χθες από τη Λάρισα ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της μοτοσικλέτας του Κέντρου στη Λάρισα, η μεταφορά της οποίας στην Αθήνα κρίθηκε στο παρελθόν αναγκαία εξαιτίας των "απογοητευτικών" αποτελεσμάτων στη χρήση της.

Ο κ. Παπαευσταθίου στο πλαίσιο τριήμερης περιοδείας του στη Θεσσαλία έφθασε χθες το πρωί από τον Βόλο στη Λάρισα και με διαδοχικές επισκέψεις και συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών αρχών συζήτησε θέματα που αφορούν στη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του ΕΚΑΒ στην περιοχή.

Σε συνάντησή του με τους εργαζόμενους του Κέντρου αλλά και σε συναντήσεις το απόγευμα στα Φάρσαλα ανακοίνωσε την ίδρυση τομέα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας της περιοχής στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου χρόνου, για τη λειτουργία του οποίου κινείται έντονα ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης. Νωρίτερα σε συνάντησή του με τον δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ αποδέχθηκε πρόταση για την ίδρυση τομέα και στο Κέντρο Υγείας Γόννων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες τόσο του δήμου όσο και ενός σημαντικού τμήματος της ΠΑΘΕ.

Ωστόσο σε δηλώσεις του στην «Ε» επισήμανε ότι στόχος της διοίκησης του ΕΚΑΒ είναι όχι μόνο οι δύο τομείς να συσταθούν αλλά και να λειτουργήσουν σωστά, δηλαδή με το αναγκαίο προσωπικό ώστε να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση και 365 ημέρες τον χρόνο. Δεδομένου ότι δεν έχουν γίνει ακόμα προσλήψεις και όσες θα εγκριθούν θα είναι χρονοβόρες, η λειτουργία των δύο τομέων θα στηριχθεί σε μετακινήσεις όσων επιθυμούν να υπηρετήσουν στις δύο περιοχές αλλά και στην πρόσληψη επικουρικού προσωπικού.

«Με τον κ. Σερέτη υπάρχει εξαιρετική συνεργασία και προσπαθούμε να λύσουμε τα λειτουργικά θέματα με αξιοπρέπεια. Εάν δεν βρούμε τις αναγκαίες λύσεις ώστε να λειτουργήσουν σωστά δεν θα υλοποιήσουμε τις προθέσεις μας...» είπε χαρακτηριστικά στην «Ε» ο κ. Παπαευσταθίου. Τις λεπτομέρειες για την εξεύρεση χώρων και προσωπικού συζήτησε στη διάρκεια επίσκεψής του στην 5η ΥΠΕ, όπου συναντήθηκε τόσο με τον διοικητή κ. Φώτη Σερέτη όσο και με τους υποδιοικητές Ηλία Τσιαούση και Σταύρο Παπαγεωργίου.

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε σειρά θεμάτων που αφορούν στη σχέση του ΕΚΑΒ με τις υπόλοιπες δομές παροχής υπηρεσιών υγείας με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ να εκφράζει τον προβληματισμό του γιατί το ΕΚΑΒ καλείται συνεχώς να καλύπτει κενά των νοσοκομείων αλλά και ανάγκες εκτός των αρμοδιοτήτων του με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των έκτακτων περιστατικών, που αποτελούν τη βασική του αρμοδιότητα.

Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε την οδηγία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας προς τα νοσοκομεία να προγραμματίσουν την πρόσληψη οδηγών αλλά και πληρωμάτων για απλά ασθενοφόρα για τις ανάγκες μετακίνησης ασθενών, γεγονός που θα δώσει τεράστια ανάσα στο ΕΚΑΒ και τη δυνατότητα να εκπληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αποστολή του.

ΑΞΙΟΜΑΧΑ ΑΛΛΑ ΓΗΡΑΣΜΕΝΑ

Εξάλλου μιλώντας το μεσημέρι με το προσωπικό του ΕΚΑΒ και απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα για αναπλήρωση των ασθενοφόρων, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ σημείωσε ότι τα ασθενοφόρα αν και γηρασμένα παραμένουν ασφαλή και αξιόμαχα εξαιτίας της σχολαστικής συντήρησής τους αλλά παραδέχθηκε πως η ανανέωση του στόλου με την προμήθεια νέων ασθενοφόρων μέσω του ΕΣΠΑ είναι χρονοβόρα.

Σε ερώτημα της «Ε» αναφορικά με την προοπτική να επανέλθει η μοτοσικλέτα για την άμεση επέμβαση που μετακινήθηκε στην Αθήνα τόνισε ότι τα αποτελέσματα από τη λειτουργία της στη Λάρισα ήταν απογοητευτικά και οι αριθμοί δεν δικαιολογούσαν την παρουσία της στη Λάρισα. Ωστόσο δήλωσε ότι δεν είναι αρνητικός στην επαναφορά της, δεδομένου ότι πρέπει να υπάρχει μία μοτοσικλέτα στην έδρα της περιοχής.

Σε άλλο σημείο της συνάντησης με το προσωπικό συμφώνησε με σχετικό αίτημα για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και οι προσλαμβανόμενοι ως διασώστες σε πληρώματα ασθενοφόρων να αποφοιτούν από σχολές των ΤΕΙ αντί των ΙΕΚ στα οποία εκπαιδεύονται σήμερα.

ΝΑΙ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ... ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ

Εξάλλου ο κ. Παπαευσταθίου συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων Γιάννη Γούλα επισκέφθηκε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, με τον οποίο συζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών για την προκήρυξη προμήθειας 13 νέων ασθενοφόρων, συνολικού προϋπολογισμού 961.000 ευρώ, αλλά και την κατασκευή νέου κτιρίου του ΕΚΑΒ σε ιδιόκτητη οικοπεδική έκταση 5,5 στρεμμάτων στην περιοχή Λιβαδακίου - Αγίου Θωμά.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κάλεσε το ΕΚΑΒ να τρέξει τον διαγωνισμό για την προμήθεια των ασθενοφόρων που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ενώ δεν είναι αντίθετος στην προοπτική κατασκευής νέου κτιρίου του ΕΚΑΒ σημειώνοντας ωστόσο πως η πιθανή ένταξή του στο ΕΣΠΑ στην παρούσα φάση είναι αδύνατη καθώς το έργο δεν είναι ώριμο ελλείψει σχετικής μελέτης.

Του Δημ. Κατσανάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass