2019 ματιές υγείας τη χρονιά που πέρασε

Δημοσίευση: 01 Ιαν 2020 22:02

Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, που κατέληξε στην πολιτική αλλαγή στις εκλογές του Ιουλίου επηρέασε μάλλον αρνητικά τον χώρο της υγείας όπου σε τοπικό επίπεδο η χρονιά που πέρασε κινήθηκε χωρίς σημαντικά γεγονότα, με τις υγειονομικές δομές να ταλαιπωρούνται από τα γνωστά προβλήματα της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης με αποτέλεσμα η παροχή υπηρεσιών υγείας να καθίσταται προβληματική.

Απόδειξη της επίπτωσης της προεκλογικής και μετεκλογικής περιόδου είναι τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας να παραμένουν ακέφαλα, αφού οι διοικητές δεν έχουν αναλάβει ακόμα και χωρίς διοικητικά συμβούλια παρότι τα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα μετά από μια περίοδο διασυνδεόμενης (;) λειτουργίας αυτονομήθηκαν τον προηγούμενο Μάρτιο.

Αν και ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη των δύο νοσοκομείων έχει παγώσει, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στη διάρκεια της χρονιάς δρομολογήθηκε η ίδρυση Μονάδας Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων από την Αιματολογική Κλινική, ενώ η Παθολογική Κλινική αναγνωρίστηκε ως Κέντρο Αναφοράς για σπάνια αυτοάνοσα ηπατικά νοσήματα, ενώ με περιπετειώδη τρόπο έγινε αποδεκτό το αίτημα για ίδρυση Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο, όπου πάντως αναβάθμισε τους χώρους του για να στεγάσει το νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Στο ΕΚΑΒ ο πρόεδρος Νίκος Παπαευσταθίου στο πλαίσιο ανάπτυξης του Κέντρου προανήγγειλε βάσεις στα Φάρσαλα και στους Γόννους, ενώ στον ιδιωτικό τομέα ο Όμιλος ANIMUS εγκαινίασε το νέο Πρωτοβάθμιο Πολυιατρείο προσθέτοντας μια ακόμα δομή όπου παρέχονται σύγχρονες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.

* * *

Το σίριαλ των διοικητικών αλλαγών

Οι εθνικές εκλογές του Ιουλίου και η πολιτική αλλαγή επέφερε όπως ήταν φυσικό αλλαγές στα διοικητικά των δομών στον χώρο της υγείας.

Πριν τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα Κυβέρνηση υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους τόσο ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου όσο και οι υποδιοικητές Παρασκευή Ζαζά και Δημήτρης Δημητριάδης. Είχε προηγηθεί η παραίτηση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Παναγιώτη Νάνου προκειμένου να συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές στις οποίες κατόρθωσε να εκλεγεί δήμαρχος στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.

Στο πλαίσιο σχετικής οδηγίας του ΣΥΡΙΖΑ προς τα μέλη του, παραιτήσεις υπέβαλαν και οι διοικητικοί σύμβουλοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Γιάννης Καριπίδης και Σπ. Μητρούλας, οι οποίοι πάντως συμμετέχουν μέχρι και σήμερα στις συνεδριάσεις μέχρι να τοποθετηθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο.

Οι αντικαταστάτες των παραιτηθέντων αναλαμβάνουν με χαρακτηριστική βραδύτητα. Πρώτος αναλαμβάνει καθήκοντα ο νέος διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης στα τέλη Σεπτεμβρίου για να ακολουθήσουν σχεδόν ένα μήνα αργότερα οι νέοι υποδιοικητές Ηλίας Τσιαούσης, Τρικαλινός γιατρός «γενικής ιατρικής» του Κ.Υ. Μουζακίου και Σταύρος Παπαγεωργίου, πρώην δήμαρχος Ιθώμης αλλά και υποψήφιος βουλευτής Καρδίτσας.

Οι διοικητικές αλλαγές εξελίσσονται σε πραγματικό σίριαλ καθώς μετά τα μέσα Νοεμβρίου η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ανακοινώνει τους νέους διοικητές και υποδιοικητές στα νοσοκομεία της χώρας, οι οποίοι πάντως δεν έχουν ακόμα αναλάβει τα καθήκοντά τους.

Για την ιστορία, στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας τοποθετήθηκαν διοικητές, οι οποίοι και στο παρελθόν είχαν υπηρετήσει σε θέσεις διοίκησης είτε σε νοσοκομεία είτε σε υγειονομικές περιφέρειες. Διοικητής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας αναλαμβάνει ο καταγόμενος από τη Λαμία Δημήτρης Κατσικονούρης, ενώ αναπληρωτής διοικητής ο καταγόμενος από το Βελεστίνο ιατρός – ακτινολόγος Γεώργιος Αποστολίνας. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας διοικητής αναλαμβάνει ο καταγόμενος από την Κρανέα Ελασσόνας Χαράλαμπος Μπαλής.

* * *

Κέντρο αναφοράς για αυτοάνοσα ηπατικά νοσήματα

Σε Κέντρο αναφοράς για ολόκληρη τη χώρα με διεθνή αναγνώριση για σπάνια αυτοάνοσα ηπατικά νοσήματα αναδεικνύεται η Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, επισφραγίζοντας την παροχή ολοκληρωμένης και υψηλής ποιότητας φροντίδας υγείας στους ασθενείς.

Τον Οκτώβρη με απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια η Παθολογική Κλινική του ΠΓΝΛ αναγνωρίσθηκε επισήμως από το Υπουργείο Υγείας ως Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης Σπανίων και Πολύπλοκων Νοσημάτων, στην κύρια θεματική ενότητα «Σπάνια Αυτοάνοσα Ηπατικά Νοσήματα» για τις υποθεματικές ενότητες που περιλαμβάνουν την Αυτοάνοση Ηπατίτιδα και την Πρωτοπαθή Χολική Χολαγγειίτιδα.

Η επίσημη εθνική αναγνώριση θα ενισχύσει τη συνεργασία και τη δικτύωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας διαμέσου της Παθολογικής Κλινικής με άλλα Κέντρα Εμπειρογνωμοσύνης σε εθνικό, και ιδιαίτερα ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, καθώς και την περαιτέρω ανάπτυξη της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας με συλλόγους ασθενών που πάσχουν από τα νοσήματα αυτά, με τελικό στόχο πάντα την παροχή αποτελεσματικής και υψηλού επιπέδου ιατρικής φροντίδας.

* * *

Κέντρο μεταμόσχευσης μυελού οστών στο ΠΓΝΛ

Μονάδα Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων, την πέμπτη κατά σειρά στη χώρα ιδρύει η Αιματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις για την εφαρμογή των κυτταρικών θεραπειών, που βρίσκονται σε φάση ραγδαίας ανάπτυξης.

Το πράσινο φως για την ίδρυση της Μονάδας έδωσε η απόφαση της αναπληρώτριας διοικήτριας κας Ανθής Χαλιβέρα να εντάξει την προμήθεια του ειδικού εξοπλισμού στις χορηγίες του συνεργαζόμενου με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο τραπεζικού Ομίλου.

Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική απόφαση, που αναβαθμίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και τις παρεχόμενες υγειονομικές υπηρεσίες, καθώς η Μεταμόσχευση Αιμοποιητικών Κυττάρων γίνεται σε εξειδικευμένα κέντρα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και του Ηρακλείου, γεγονός που αναγκάζει τους ασθενείς μας πρακτικά να μετακομίζουν για 1-2 μήνες εκτός πόλης και εκτός περιφέρειας.

* * *

Βάσεις ΕΚΑΒ σε Φάρσαλα και Γόννους

Τομείς του ΕΚΑΒ, αρχικά στα Φάρσαλα και στη συνέχεια στους Γόννους, ανακοίνωσε από τη Λάρισα στις αρχές Δεκεμβρίου ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της μοτοσικλέτας του Κέντρου στη Λάρισα, η μεταφορά της οποίας στην Αθήνα κρίθηκε στο παρελθόν αναγκαία εξαιτίας των "απογοητευτικών" αποτελεσμάτων στη χρήση της.

Σε συνάντησή του με τους εργαζόμενους του Κέντρου αλλά και σε συναντήσεις στα Φάρσαλα ανακοίνωσε την ίδρυση τομέα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας της περιοχής στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου χρόνου, για τη λειτουργία του οποίου κινείται έντονα ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης. Νωρίτερα σε συνάντησή του με τον δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ αποδέχθηκε πρόταση για την ίδρυση τομέα και στο Κέντρο Υγείας Γόννων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες τόσο του Δήμου όσο και ενός σημαντικού τμήματος της ΠΑΘΕ.

* * *

Ο Δρ. Ανδρέας Τζάκης στη Λάρισα

Στη Λάρισα βρέθηκε στις αρχές Δεκέμβρη ο διεθνώς καταξιωμένος ιατρός και πρωτοπόρος στον χώρο των μεταμοσχεύσεων Δρ Ανδρέας Τζάκης, διευθυντής του Κέντρου Μεταμοσχεύσεων Cleveland Clinic στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο κ. Τζάκης στην ολιγόωρη παραμονή του παρευρέθηκε σε μια απαιτητική χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιήθηκε στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας σε μεταμοσχευμένο ασθενή ήπατος από τον καθηγητή Χειρουργικής κ. Δημήτριο Ζαχαρούλη και τη χειρουργική του ομάδα. Μετά το πέρας της επέμβασης, ο Δρ. Τζάκης επισκέφθηκε τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, καθώς διατηρεί άριστες επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις με τη διευθύντρια της Μονάδας Δρ Αθηνά Γόμπου, από τη μακροχρόνια συνεργασία τους στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

* * *

Γαστρεντερολογική Κλινική στο ΓΝΛ

Οριστική και αμετάκλητη αποδείχθηκε η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την επανίδρυση της Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο καθώς η κυβέρνηση μετά την ενεργοποίηση του συνόλου σχεδόν των Λαρισαίων βουλευτών αλλά και της τοπικής κοινωνίας, κατέθεσε ειδική νομοθετική ρύθμιση με την οποία άνοιξε τον δρόμο στο νομαρχιακό νοσοκομείο να τροποποιήσει τον Οργανισμό, συμπεριλαμβάνοντας τη Γαστρεντερολογική Κλινική με Κοινή Υπουργική Απόφαση αντί της χρονοβόρας διαδικασίας έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος.

Η λύση του προβλήματος και με δεδομένη την πολιτική βούληση δρομολογήθηκε στη διάρκεια σύσκεψης εργασίας στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και της αρμόδιας Διεύθυνσης Ανάπτυξης Μονάδων Υγείας, όπου διαπιστώθηκε ότι για την ικανοποίηση του αιτήματος απαιτείται η χρονοβόρα διαδικασία έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος.

* * *

"Μπλόκο" στην αναστολή των κινητών μονάδων!

Σοβαρό πλήγμα στην παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη θεσσαλική ύπαιθρο θα επέφερε η αιφνίδια απόφαση του νέου διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη να αναστείλει τη λειτουργία των δύο κινητών μονάδων, ακυρώνοντας όλα τα προγράμματα πρόληψης μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο κ. Σερέτης διαβεβαίωνε ότι η απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας των κινητών μονάδων έχει προσωρινό χαρακτήρα και θα ισχύσει μέχρι να θωρακιστεί θεσμικά η λειτουργία των μονάδων.

Οι ανησυχίες του ωστόσο δεν βρήκαν σύμφωνο το πολιτικό προσωπικό της Θεσσαλίας, με τους βουλευτές Ζέττα Μακρή, Χρήστο Κέλλα και Ευαγγελία Λιακούλη να πρωτοστατούν στις αντιδράσεις και να επιτυγχάνουν τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής και κάτω από την πίεση της τοπικής κοινωνίας, να μπλοκάρουν την όποια σκέψη για αναστολή λειτουργίας των δύο κινητών μονάδων, όπως ανακοίνωσε και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης από το βήμα της Βουλής.

Την απόφαση της κυβέρνησης να στηρίξει το έργο των μοναδικών κινητών μονάδων σε ολόκληρη την Ελλάδα ανέδειξε τις τελευταίες ημέρες του χρόνου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με μια υψηλής συμβολικής αξίας επίσκεψή του στις μονάδες στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λάρισα τις τελευταίες ημέρες του χρόνου.

* * *

ΓΝΛ: Ανακαινισμένοι χώροι για τα επείγοντα

 

Από τα μέσα Ιουνίου το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου λειτουργεί στους νέους αναμορφωμένους χώρους και με χαρακτηριστικό στοιχείο τη διαλογή των ασθενών, που θα εξασφαλίζει τον μειωμένο χρόνο αντιμετώπισης των επειγόντων περιστατικών. Στους νέους αναμορφωμένους χώρους λειτουργεί η Γραμματεία με τους χώρους αναμονής, η διαλογή των ασθενών με 4 κρεβάτια, ο ενιαίος χώρος χειρουργικού παθολογικού, όπου θα βρίσκονται οι γιατροί του τμήματος με 9 κρεβάτια, το χειρουργείο και το τμήμα βραχείας νοσηλείας με 8 κρεβάτια.

Το κόστος για τις εργασίες αναμόρφωσης των νέων χώρων ανήλθε σε 100 χιλιάδες ευρώ, αν και έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας η ανανέωση του εξοπλισμού και των μηχανημάτων, συνολικού προϋπολογισμού 200 χιλιάδων ευρώ, αίτημα που παραμένει στο Υπουργείο Υγείας.

* * *

Πανευρωπαϊκή διάκριση για τον Δρ. Απ. Κομνό

 

Μια ακόμα εξαιρετική διάκριση για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας σημειώθηκε στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Εγκεφαλικών Επεισοδίων που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο από 22 έως 24 Μαΐου στο Μιλάνο.

Η υψηλή επιστημονική διάκριση για την εγνωσμένου κύρους Μονάδα του ιστορικού Νοσοκομείου της πόλης, είναι η βράβευσή της για την αντιμετώπιση των εγκεφαλικών επεισοδίων μαζί με δύο Πανεπιστημιακά νοσοκομεία (Αττικό, Ιωαννίνων) και ένα ιδιωτικό (το Metropolitan του Πειραιά).

Το βραβείο αυτό αποδεικνύει το υψηλό brand name και το αποδεδειγμένο κύρος της ΜΕΘ που διευθύνει ο δρ. Απόστολος Κομνός, ως επικεφαλής μιας ομάδας εξαιρετικών επιστημόνων. Παράλληλα, η διάκριση αυτή «δείχνει τον δρόμο» για το νέο μεγάλο στοίχημα της εντατικής νοσηλείας στη Λάρισα, που είναι η ίδρυση αυτόνομης Μονάδας Εγκεφαλικών Επεισοδίων, ένα project που ετοιμάζεται εδώ και καιρό.

* * *

Μπιλιετάκι 850.000 ευρώ σε γιατρό για αμέλεια πριν 17 χρόνια!

Σοβαρά θέματα αναφορικά με την ασφάλιση των γιατρών του ΕΣΥ για αστική ευθύνη προκειμένου να καλύπτουν αποζημιώσεις εξαιτίας αμέλειας και παραβλέψεων στις ιατρικές πράξεις εγείρει υπόθεση Λαρισαίου γιατρού, σε βάρος του οποίου καλείται το Ελεγκτικό Συνέδριο να καταλογίσει το αστρονομικό ποσό των 850 χιλιάδων ευρώ για αμέλεια σε ιατρική πράξη πριν από 17 χρόνια!

Η προοπτική επιστροφής των χρημάτων που ήδη κατέβαλε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ως αποζημίωση στην οικογένεια ασθενούς, που κατέληξε στη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης, με τον καταλογισμό του συγκεκριμένου ποσού στον Λαρισαίο γιατρό –από τις πρώτες πανελλαδικά περιπτώσεις- προκάλεσε έντονες ανησυχίες και αντιδράσεις στην ιατρική κοινότητα. Κινητοποίησε μάλιστα το σύνολο των ιατρικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, οι κορυφαίες των οποίων συνάντησαν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με τον υπουργό Βασίλη Κικίλια να κατανοεί το πρόβλημα, δηλώνοντας πως θα μελετήσει τις προτάσεις τους για τη θωράκιση των γιατρών με ασφάλιση για αστική ευθύνη.

* * *

Πρωτοβάθμιο Πολυιατρείο από τον Όμιλο "Animus"

Παρουσία της βουλευτή Α’ Αθηνών και τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ κ. Ντόρας Μπακογιάννη, εγκαινιάστηκε στις 30 Μαρτίου το νέο Πρωτοβάθμιο Πολυιατρείο Λάρισας του Ομίλου Animus.

Το πολυιατρείο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κύπρου και Σκαρλάτου Σούτσου (πρώην ξενοδοχείο Δώμα), αποτελεί μια πρότυπη πανελλαδικά δομή Υγείας που δίνει στους ασθενείς τη δυνατότητα να καλύψουν πολλαπλά επίπεδα ιατρικής φροντίδας σε είκοσι δύο ειδικότητες, να πραγματοποιήσουν διαγνωστικές εξετάσεις με τον πιο σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, να απολαύσουν υπηρεσίες εστίασης και να εξυπηρετηθούν με επαγγελματισμό και ευγένεια σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές.

Οι ιατρικές ειδικότητες του Πολυιατρείου είναι: Ορθοπεδικός, Παθολόγος, Πνευμονολόγος, Νευρολόγος, Ενδοκρινολόγος, Καρδιολόγος, Αιματολόγος, Οφθαλμίατρος, Ογκολόγος, Παιδίατρος, Γυναικολόγος, Βιοπαθολόγος, Γενικός Χειρουργός, Γαστρεντερολόγος, Αγγειοχειρουργός, Γενικός Ιατρός, Ρευματολόγος, ΩΡΛ, Ουρολόγος, Νευροχειρουργός, Δερματολόγος, Πλαστικός Χειρουργός.

Στον τελευταίο όροφο του κτιρίου υπάρχει roof garden το οποίο είναι ανοιχτό για το κοινό και λειτουργεί ως all day café & bar restaurant.

* * *

Στρατός διευθυντών ΕΣΥ στην 5η ΥΠΕ

Τα δημόσια νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ, όπως άλλωστε και το σύνολο των νοσοκομείων της χώρας, έχουν κατακλυστεί από διευθυντές του ΕΣΥ -έχουν τον βαθμό του διευθυντή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ασκούν και διευθυντικά καθήκοντα. Ενδεικτικός της συγκεκριμένης εικόνας είναι ο επικαιροποιημένος κατάλογος διευθυντών, ιατρών κλάδου ΕΣΥ των νοσοκομείων για το έτος 2019.

Σύμφωνα με τον κατάλογο, που επικαιροποιείται κάθε χρόνο, στα νοσοκομεία της υγειονομικής περιφέρειας υπηρετούν 324 γιατροί διευθυντές του ΕΣΥ διαφόρων ειδικοτήτων.

Τα σκήπτρα κρατά όπως είναι φυσικό το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, που απασχολεί 55 διευθυντές του ΕΣΥ και ακολουθούν πολύ κοντά το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με 47 διευθυντές και του Βόλου με 43 διευθυντές. Ακολουθούν το Νοσοκομείο Χαλκίδας με 34 διευθυντές, το Νοσοκομείο Τρικάλων με 30 διευθυντές, και τα Νοσοκομεία Καρδίτσας και Λαμίας με 29 και 28 διευθυντές αντίστοιχα. Πιο πίσω βρίσκονται τα Νοσοκομεία Λιβαδειάς και Άμφισσας με 16 και 12 διευθυντές αντίστοιχα, ενώ μονοψήφιος αριθμός διευθυντών απασχολείται στα Νοσοκομεία Θήβας (9), Καρπενησίου (9), Κύμης (8) και Καρύστου (4).

* * *

ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ

Αναγκαίος ο επανασχεδιασμός

του υγειονομικού χάρτη της χώρας

Υπέρ του επανασχεδιασμού του υγειονομικού χάρτη της χώρας προκειμένου το σύστημα της δημόσιας υγείας να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας τάχθηκε ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός περιοδεύοντας στις υγειονομικές δομές της Λάρισας.

Με εμφανή απολογιστική διάθεση για το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης στον τομέα της υγείας συνοδευόμενη από αρκετή δόση αυτοκριτικής για όσα δεν προχώρησαν στη διάρκεια της θητείας του, ο κ. Ξανθός υπεραμύνθηκε του δημόσιου χαρακτήρα της περίθαλψης, δεσμεύτηκε να τον υποστηρίζει δημιουργικά και με προτάσεις από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατηγόρησε την κυβέρνηση για χαμηλά πολιτικά και κοινωνικά αντανακλαστικά στον χώρο της υγείας και καθυστερήσεις στις προσλήψεις προσωπικού και τις χρηματοδοτήσεις των δομών υγείας.

* * *

Η νέα διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου

Επανεκλέχθηκε πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας ο Θανάσης Κουτσούκης, μετά τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 10 Νοεμβρίου.

Aντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Θεόδωρος Κόκκαλης, γενικός γραμματέας ο Βάιος Θεοχαρόπουλος, ταμίας ο Θανάσης Μυλωνάς και μέλη οι Σοφία Φράντζα, Νικόλαος Παλάσκας, Ιωάννης Τσιμπούκης, Δημήτριος Κόκκινος και Νικόλαος Γκανάκης.

Επιμέλεια Δημ. Κατσανάκης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass