Αγωγή υγείας για ΡΟΜΑλέους

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ Η ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΜΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2020 15:36

Η ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων Λάρισας σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Λάρισας και το παράρτημα Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, διοργανώνει συνεχές πρόγραμμα παρέμβασης με τίτλο «Αγωγή υγείας για ΡΟΜΑλέους», στο Κέντρο Κοινότητας Ρομά Νέας Σμύρνης Λάρισας.

Η πρώτη εκδήλωση με θέμα: «Γυναίκα - Υγεία - Πρόληψη» ξεκίνησε χθες και την παρακολούθησε πλήθος γυναικών της κοινότητας Ρομά Λάρισας. Η κα Ειρήνη Σπανού, παιδίατρος της ΤΟΜΥ, ανέπτυξε το θέμα: «Προστατεύομαι από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας», η κα Ζωή Τσιρογιάννη, μαία του Κέντρου Υγείας αναφέρθηκε στο Τεστ Παπανικολάου και η κα Αικατερίνη Σουσαμλή, μαία του Κέντρου Υγείας μίλησε για το θέμα: «Καρκίνος του μαστού - Προφυλάξου».

Στο τέλος, η γενικός ιατρός - συντονίστρια της ΤΟΜΥ κα Ράνια Πινακά, συνταγογράφησε παραπεμπτικά Τεστ Παπανικολάου στις παρευρισκόμενες που ενδιαφέρθηκαν. Η κα Εύη Μποκόρου, κοινωνιολόγος και η κα Φωτεινή Ζαχαριά, νοσηλεύτρια, ανέλαβαν τον προγραμματισμό των ραντεβού των γυναικών στο Κέντρο Υγείας Λάρισας.

Η ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων έχει ήδη προγραμματίσει συστηματικές μηνιαίες δράσεις στη συγκεκριμένη κοινότητα, με διαμεσολαβητή τον κ. Νίκο Παϊτέρη, έως και τον Ιούνιο του 2020 με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του συγκεκριμένου πληθυσμού σε θέματα υγείας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

AYTOKINHTODROMOS AIGAIOY
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ΜΙΚΕΛ
Μείνε μαζί μας
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
CHIPITA
ASKLHPIEIO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1