Προσλήψεις 60 γιατρών στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ 5ης ΥΠΕ * ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ 23 ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΓΝΛ ΚΑΙ ΟΙ 5 ΣΤΟ ΓΝΛ * ΓΚΡΙΝΙΑ ΣΤΟ Γ.Ν.Λ. ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2020 22:12

«Πράσινο φως» στην προκήρυξη 60 θέσεων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας άναψαν με αποφάσεις τους οι διοικητές των Νοσοκομείων. Οι αποφάσεις για την κατάργηση των προηγούμενων προκηρύξεων και την νέων αναρτήθηκαν με χθεσινή ημερομηνία στην ηλεκτρονική σελίδα της 5ης ΥΠΕ προκαλώντας γκρίνια στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που εξασφάλισε και προκηρύσσει τις λιγότερες θέσεις γιατρών από όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας.

Ιδιαίτερα ευνοημένο από τη νέα κατανομή των θέσεων και τις προκηρύξεις εμφανίζεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς προκηρύσσει 23 θέσεις γιατρών, υπερδιπλάσιο αριθμό συγκριτικά με την προηγούμενη προκήρυξη, που πρόβλεπε 11 θέσεις και ανεστάλη με απόφαση του διοικητή Δημήτρη Κατσικονούρη.

Αντίθετα, το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας προκήρυξε 5 συνολικά θέσεις, μία θέση λιγότερη συγκριτικά με την προηγούμενη απόφαση που ανεστάλη και χωρίς σε αυτές να περιλαμβάνονται θέσεις επιμελητών γυναικολογίας- μαιευτικής και παιδοχειρουργικής, καθώς οι αντίστοιχες κλινικές αντιμετωπίζουν τα πλέον σοβαρά προβλήματα και βρίσκονται στα όρια λειτουργίας τους.

Οι 5 προκηρυχθείσες θέσεις του Γενικού Νοσοκομείου είναι ο μικρότερος αριθμός θέσεων που προκηρύσσονται στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας –το Νοσοκομείο Βόλου προκηρύσσει 14 θέσεις μειωμένες κατά 2 συγκριτικά με την προηγούμενη προκήρυξη, το Νοσοκομείο Τρικάλων 11 θέσεις και το Νοσοκομείο Καρδίτσας 7 θέσεις μειωμένες κατά μία θέση για το καθένα αντίστοιχα.

Ευνοημένο από τη νέα κατανομή μπορεί να θεωρηθεί και το Νοσοκομείο της Λαμίας που ακύρωσε την προκήρυξη των 10 θέσεων και προκήρυξε 4 θέσεις περισσότερες, δηλαδή 14 νέες θέσεις γιατρών.

Η αντιμετώπιση του νομαρχιακού νοσοκομείου και στη νέα κατανομή τόσο για τον μικρό αριθμό των θέσεων όσο και για τις προκηρυχθείσες ειδικότητες δεν πέρασε απαρατήρητη χθες το μεσημέρι από παράγοντες και συνδικαλιστικά στελέχη, που υπενθύμιζαν όσα έγιναν με τη διαπραγμάτευση μεταξύ της 5ης ΥΠΕ και των διοικητών πέρυσι με κυβέρνηση ΣΥΙΖΑ και έκαναν λόγο για απτή απόδειξη της πλήρους εγκατάλειψης του νοσοκομείου, που συνεχίζει να ταλαιπωρείται από υποχρηματοδότηση, ακραία και επισφαλή υποστελέχωση, απαξιωτική υποβάθμιση των χώρων, των υποδομών και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να απασχολήσει, όπως άλλωστε και η προοπτική μετατροπής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, τη Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΚΥΛ, που συγκαλείται σήμερα στη 1 το μεσημέρι.

ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Αναλυτικά οι 23 θέσεις επιμελητών Β΄ που προκηρύσσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι:

Αναισθησιολογίας 2

Καρδιολογίας 3

Ψυχιατρικής 1

Παθολογικής ανατομικής 2

Νεφρολογίας 1

Νευροχειρουργικής 1

Ουρολογίας 1

Πυρηνικής ιατρικής 2

Αιματολογίας ή ιατρικής βιοπαθολογιας – εργαστηριακής ιατρικής ή εσωτερικής παθολογίας 1

Ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας 2

Παιδιατρικής 1

Ακτινολογίας 2

Παθολογικής ογκολογίας 1

Χειρουργικής θώρακος 1

Αγγειοχειρουργικής 1

Αιματολογίας 1

Ορθοπεδικής και Τραυματιολογίας 1

Χειρουργικής 1

Αντίστοιχα οι 5 θέσεις επιμελητών Β΄για το Γενικό Νοσοκομείο αφορούν:

Νεφρολογίας 1

Εσωτερικής παθολογίας 1

Αναισθησιολογίας 1

Εσωτερικής παθολογίας ή καρδιολογίας ή πνευμονολογίας-φυματιολογίας ή χειρουργικής ή αναισθησιολογίας ή νεφρολογίας για τη ΜΕΘ 1

Ουρολογίας 1

Όπως προβλέπεται στην προκήρυξη η υποψηφιότητα μαζί με όλα τα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Υγείας esydoctors.moh.gov.gr.

Κάθε υποψήφιος δύναται να υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση για το σύνολο των προκηρυγμένων θέσεων της ειδικότητάς του ανά φορέα και με ανώτατο όριο πέντε (5) φορείς (νοσοκομεία ή Κ.Υ.) μίας (1) μόνο Δ.Υ.ΠΕ., δηλώνοντας υποχρεωτικά και τη σειρά προτίμησής τους. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr αρχίζει μεθαύριο, 14.02.2020 ώρα 12.00 και λήγει στις 28.02.2020 ώρα 12.00.

Του Δημ. Κατσανάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1