ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2020 18:08

 Νέα εντατική μονάδα για κρούσματα στο ΓΝΛ

Και νέα μονάδα εντατικής θεραπείας για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19 επιχειρεί να διαμορφώσει ο υπηρεσιακός διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου κ. Απόστολος Κομνός. Η λειτουργία της υπάρχουσας μονάδας στην παλιά Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας κρίνεται ικανοποιητική, όπως αποδεικνύεται από τα δύο κρούσματα που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, με αποτέλεσμα ο κ. Κομνός να επιχειρεί την επέκταση της δυνατότητας νοσηλείας κρουσμάτων εφόσον χρειαστεί.

Στην κατεύθυνση αυτή εκκένωσε και την Ουρολογική Κλινική διαμορφώνοντας δύο επιπλέον θαλάμους με 4 κρεβάτια, ενώ έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για εξεύρεση δωρητών που θα χρηματοδοτήσουν την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και άλλων μέσων προκειμένου να καταστεί η νέα μονάδα πλήρως λειτουργική και αξιοποιήσιμη σύμφωνα και με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

 

Στα 4.03 δισ. ευρώ το κόστος παράνομων φαρμάκων

Μελέτη του European Union Intellectual Property Office - EUIPO και του OECD καταδεικνύει πως στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ έφτασε το κόστος των φαρμακευτικών προϊόντων που έχουν αντιγραφεί και κυκλοφορούν ελεύθερα στο εμπόριο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αντιβιοτικά, φάρμακα του σύγχρονου τρόπου ζωής αλλά και παυσίπονα είναι τα πιο στοχευμένα από τους αντιγραφείς, ενώ στα κατασχεθέντα οι Τελωνειακές Αρχές έχουν απομονώσει φάρμακα, τα οποία περιλαμβάνουν αντιγραφές σκευασμάτων για την ελονοσία, τον διαβήτη, τον καρκίνο καθώς και θεραπείες για διάφορες καρδιακές παθήσεις.

Επιβεβαιώνεται, επίσης για άλλη μία φορά, πως η εμπορική διαδρομή γίνεται με παραδόσεις μικρών δεμάτων ώστε να διευκολύνεται η εμπορία και να μην κινούνται υποψίες από τις Αρχές. Μεταξύ 2014-2016, το 96% όλων των τελωνειακών κατασχέσεων παραποιημένων φαρμακευτικών προϊόντων ήταν είτε ταχυδρομικές είτε express παραδόσεις ταχυμεταφοράς.

Η νέα αυτή μελέτη που δημοσιεύθηκε προ ημερών από το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) και τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που εκτιμά τη συνολική αξία των παραποιημένων φαρμακευτικών προϊόντων στα 4,03 δισεκατομμύρια ευρώ, περιέχει στοιχεία που προέρχονται από τελωνειακές κατασχέσεις, τα οποία καλύπτουν τη χρονική περίοδο 2014-2016, και φανερώνουν ότι πλαστά αντιβιοτικά, φάρμακα σύγχρονου τρόπου ζωής και τα παυσίπονα συναντώνται συχνότερα. Ωστόσο κατασχέθηκαν και διάφορα τοπικά αναισθητικά και φάρμακα θεραπείας του HIV από τους τελωνειακούς υπαλλήλους σε μια προσπάθεια προστασίας των πολιτών.

 

ΕΟΟ: Προ των πυλών η πλήρης αναστολή των οδοντιατρείων

 Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) καταγγέλλει την αιφνίδια υπαναχώρηση της πολιτείας από τα ανακοινωθέντα μέτρα υποστήριξης των οδοντιάτρων.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΟΟ αναφέρει ότι την ώρα που η άσκηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος βρίσκεται στον πρώτο βαθμό επικινδυνότητας των υγειονομικών επαγγελμάτων, εξαιτίας της άμεσης επαφής με το πρόσωπο του ασθενούς και της δημιουργίας αερολύματος κατά τη διάρκεια της πλειοψηφίας των οδοντιατρικών πράξεων, η κυβέρνηση εμπαίζει τους Έλληνες οδοντιάτρους.

Η ΕΟΟ καλεί τον Πρωθυπουργό και το επιτελείο του να ανακαλέσει τις εξαγγελίες περί κατάρτισης οδοντιάτρων και να τους εντάξει στο σύνολο των μέτρων στήριξης για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, όπως είχε αρχικά εξαγγελθεί.

«Η εξαίρεση των οδοντιάτρων από μια συμβολική οικονομική στήριξη και μάλιστα σε μια τόσο τραγική χρονική στιγμή, δεν αποτελεί μόνο οικονομικό πλήγμα, αλλά προσβάλλει τους οδοντιάτρους σαν θεσμικό και σημαντικό κρίκο της κοινωνικής συνοχής και είναι ξεκάθαρος ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΟΟ.

Παράλληλα, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία απαιτεί άμεσα από την κυβέρνηση την προμήθεια υγειονομικού υλικού τόσο για τις δημόσιες όσο και τις ιδιωτικές μονάδες οδοντιατρικής περίθαλψης, καθώς η κλεψύδρα έχει αδειάσει και η πλήρης αναστολή της λειτουργίας των οδοντιατρείων βρίσκεται προ των πυλών!

 

Μικρά και ενδιαφέροντα

* Ο ιατρός ακτινοδιαγνωστικής, διευθυντής ΕΣΥ του Γ. Ν. Λάρισας, Γεώργιος Μπαλλής, ορίστηκε από την 5η ΥΠΕ επόπτης ακτινοπροστασίας για πρακτικές που υπόκεινται σε καταχώριση του Κέντρου Υγείας Γόννων.

* Η Ιδιωτική Γενική Κλινική «ΜΗΤΕΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Α.Ε» κρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας κατάλληλη ως κέντρο για εμφύτευση κοχλιακών εμφυτευμάτων σε παιδιά, με υπεύθυνο χειρουργό τον ιατρό κ. Κωνστανίνο Χρηστίδη και υπεύθυνη ακουολογικού τμήματος την ιατρό κ. Αλεξάνδρα Βασιλείου.

* Συγκροτείται με κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας και Οικονομικών το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία Α.Ε. – ΕΚΑΠΤΥ Α.Ε.».

Ως Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΑΠΤΥ- ΑΕ ορίζεται η πτυχιούχος στον τομέα της Διοίκησης από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης Ελευθερία Πικρού, η οποία θα ασκεί παράλληλα καθήκοντα Προέδρου του ΔΣ, χωρίς καμία πρόσθετη αμοιβή.

 

Εφημερίες Ορθοπαιδικής στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Στην προσθήκη της ορθοπαιδικής ειδικότητας στο πρόγραμμα των εφημεριών του προχώρησε το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, με στόχο την άμεση αντιμετώπιση όλων των επειγόντων και χρονίων ορθοπαιδικών παθήσεων. Από προχθές Δευτέρα δέκα συνεργάτες ορθοπαιδικοί εντάχθηκαν στο σύστημα εφημεριών της Κλινικής, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.

Οι εφημερίες της ορθοπαιδικής κλινικής έρχονται να προστεθούν στο υφιστάμενο πρόγραμμα εφημεριών, με φυσική παρουσία του ιατρού στην Κλινική, στο οποίο συμμετέχουν και συνεργάζονται αρμονικά επτά ιατρικές ειδικότητες: παθολόγοι, καρδιολόγοι, χειρουργοί, αναισθησιολόγοι, Μαιευτήρες – γυναικολόγοι, νεογνολόγοι και εντατικολόγοι (ιατροί ΜΕΘ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass