Νέο μηχάνημα μοριακού ελέγχου στο Πανεπιστημιακό

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ * ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΚΑΙ 6ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΧΩΡΙ

Δημοσίευση: 02 Μαϊ 2020 17:30

Πρόταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας να προμηθευτεί νέο ειδικό μηχάνημα μοριακού ελέγχου για ανίχνευση κρουσμάτων της νόσου Covid-19 κατέθεσε στη Διοίκηση ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να εντάξει την προμήθεια του μηχανήματος στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Ο κ. Αγοραστός μπροστά στη νέα πραγματικότητα, που ξεκινά από μεθαύριο Δευτέρα με την άρση των περιοριστικών μέτρων και σηματοδοτεί αύξηση των μοριακών ελέγχων ως προϋπόθεση κατ’ αρχήν για τα χειρουργικά περιστατικά, προέτρεψε τους φορείς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου να προχωρήσουν στην προμήθεια νέου ειδικού μηχανήματος αυτόματου ελέγχου για SARS-CoV-2.

Με δυνατότητες που ξεπερνούν τον έλεγχο 300 και πλέον δειγμάτων ανά 8ωρο, το προτεινόμενο ειδικό μηχάνημα μοριακού ελέγχου μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στον υγειονομικό χάρτη της χώρας, καθώς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, που παραμένει νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό στην 5η ΥΠΕ, μπορεί να καλύψει τις ανάγκες εργαστηριακών ελέγχων ολόκληρης της Υγειονομικής Περιφέρειας μειώνοντας τον χρόνο έκδοσης των αποτελεσμάτων, γεγονός που σημαίνει αποσυμφόρηση στα νοσοκομεία και ταχύτερη προσφορά υπηρεσιών υγείας στους Θεσσαλούς πολίτες.

Στο μεταξύ, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μεταφέρθηκε προχθές ο 50χρονος Ρομά από την περιοχή του Ομορφοχωρίου που βρέθηκε θετικός στη νόσο Covid-19, ενώ ένα ακόμα κρούσμα θετικό στη νόσο ανιχνεύτηκε κατά τη μαζική δειγματοληψία που έγινε στη συγκεκριμένη περιοχή. Πρόκειται για 6χρονο παιδί του οικογενειακού περιβάλλοντος του 50χρονου, ενώ θετικό στον ιό είναι και ένα 8χρονο, αδελφός του 6χρονου.

Την ίδια ώρα άλλα 8 δείγματα ελήφθησαν από φιλοξενούμενους στο Ιατρικό Κέντρο της νόσου στην «Αρωγή» και σύμφωνα με τα αποτελέσματα βρέθηκαν όλα αρνητικά. Με αποτέλεσμα οι 8 φιλοξενούμενοι να αναχωρήσουν σήμερα για τα σπίτια τους. Στο Ιατρικό Κέντρο βρίσκονται συνολικά 21 φιλοξενούμενοι, που βρίσκονται σε απομόνωση, ενώ μεθαύριο Δευτέρα αναμένονται και νέες δειγματοληψίες, προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία της υγείας και των υπολοίπων φιλοξενούμενων.  

 

Δ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass