Δρομολογεί την εγκατάσταση ΜΕΘ Παίδων

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ- ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΕ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ - ΣΤΗΝ 5η ΥΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2020 20:02 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Ιουλ 2020 20:32

Του Δημ. Κατσανάκη

Τις διαδικασίες για την εγκατάσταση Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων

δρομολογεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της απόφασης της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να προχωρήσει στην ίδρυσή της. Ωστόσο, η εγκατάσταση της Μονάδας τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου που θα αποφασίσει σχετικά με την ανάπτυξη ΜΕΘ Παίδων στη Λάρισα.
Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην προχθεσινή της συνεδρίαση ενέκρινε την εισήγηση για την εγκατάσταση της Μονάδας δίνοντας την εντολή στον διοικητή Δημήτρη Κατσικονούρη να δρομολογήσει τις σχετικές διαδικασίες. Είχε προηγηθεί σειρά διαβουλεύσεων με τον διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής καθηγητή Γ. Συρογιαννόπουλο για την παραχώρηση τμήματος της Κλινικής, προκειμένου να καταστεί δυνατή η χωροθέτηση της ΜΕΘ Παίδων μετά την εγκατάλειψη κάθε σκέψης για την ανέγερση νέου κτιρίου για τη στέγασή της ελλείψει χρηματοδοτικών εργαλείων.
Η διοίκηση για τη διαμόρφωση της τελικής της απόφασης ανέσυρε τη μελέτη, που είχε εκπονηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικής - Ξενοδοχειακής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου το 2017 με εντολή του τότε διοικητή Παν. Νάνου, παράλληλα με την προσπάθεια μεταφοράς της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου στο Πανεπιστημιακό, που ναυάγησε μετά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.
Σύμφωνα με τη μελέτη, η ΜΕΘ Παίδων προτείνεται να αναπτυχθεί στην Α’ πτέρυγα της Παιδιατρικής Κλινικής και συγκεκριμένα στη δεξιά μεριά της πτέρυγας (μέχρι την έξοδο διαφυγής), όπου θα αναπτυχθούν χώρος νοσηλείας 5 κλινών και ένας θάλαμος μόνωσης, βάση-εποπτεία, υποδοχή, εργαστήριο, εφημερείο, γραφείο Ιατρών και άλλοι βοηθητικοί και αποθηκευτικοί χώροι.
Η ίδια μελέτη προβλέπει ότι η είσοδος προς τη ΜΕΘ Παίδων θα γίνεται από την είσοδο των ασθενοφόρων. Δίπλα από την είσοδο της Μονάδας, εκεί που βρίσκεται τώρα το γκισέ, θα δημιουργηθεί ένα δεύτερο γραφείο ιατρών και στη συνέχεια θα οδηγείσαι στην κεντρική είσοδο της Μονάδας. Προβλέπεται επίσης η σύνδεση της ΜΕΘ Παίδων με την Παιδιατρική Κλινική μέσω του εξωτερικού διαδρόμου της Μονάδας.
Το κόστος για την πλήρη λειτουργία της ΜΕΘ Παίδων ανέρχεται σε 800 χιλιάδες ευρώ, εκ των οποίων οι 550 χιλιάδες για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και τουλάχιστον 250 χιλιάδες ευρώ για τα οικοδομικά-Η/Μ εγκαταστάσεις.
Τα μέλη της διοίκησης με συνοπτικές διαδικασίες έκαναν αποδεκτή την εισήγηση για την εγκατάσταση και λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του Π.Γ.Ν.Λ.. θεωρώντας ότι το Π.Γ.Ν.Λ. αποτελεί τη ναυαρχίδα της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας ως το μοναδικό τριτοβάθμιο νοσοκομείο της και ως εκ τούτου πρέπει να διαθέτει ΜΕΘ και ΜΑΦ Παίδων, καθώς καλύπτει μεγάλη γεωγραφική περιοχή, όπως η Θεσσαλία και η Στερεά Ελλάδα, ούτως ώστε να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους μικρούς ασθενείς.
Η απόφαση αναμένεται να αποσταλεί εντός των επόμενων ημερών στην 5η ΥΠΕ και από εκεί στη Διεύθυνση Aνάπτυξης των μονάδων υγείας του Υπουργείου Υγείας, όπου έχει σταλεί αντίστοιχη πρόταση του Γενικού Νοσοκομείου, προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα εγκριθεί η ανάπτυξη ΜΕΘ Παίδων στη Λάρισα και σε ποιο από τα δύο νοσοκομεία.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την απόφαση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων, δυναμικότητας 6 κλινών, αποτελεί Ειδική Μονάδα της Παιδιατρικής Κλινικής, στην οποία θα νοσηλεύονται παιδιά ηλικίας 29 ημερών έως 16 ετών και διευθύνεται από τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το προσωπικό της Μονάδας Παίδων απαρτίζεται από μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Παιδιατρικής Κλινικής, καθώς και από ιατρούς ΕΣΥ, μέλη Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΤΕΠ), Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) και λοιπό επιστημονικό, διδακτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό. Ενώ θα λειτουργεί με επιστημονικά υπεύθυνο που θα οριστεί από τον διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής. Η Μονάδα, σύμφωνα με την ιδρυτική απόφαση, έχει ως αντικείμενο δραστηριότητας την εκπαίδευση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και εξειδικευμένων ιατρών, καθώς και την παροχή τριτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Τα έσοδά της θα προέρχονται από την εκτέλεση ερευνητικών προγραμμάτων, τη διάθεση ερευνητικών ή εν γένει επιστημονικών προϊόντων, τις ειδικές εισφορές και χρηματοδοτήσεις από διεθνείς οργανισμούς, δημόσιες ή ιδιωτικές επιχειρήσεις και νομικά ή φυσικά πρόσωπα και τις κληρονομιές, τις δωρεές και τις κληροδοσίες που καταλείπονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τους σκοπούς της Μονάδας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass