«Οριακή η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό»

ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ!

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2020 16:30

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στα νοσοκομεία της Λάρισας, τις δημόσιες δομές υγείας της περιοχής αλλά και της χώρας μας κρούει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για «εγκληματικές ευθύνες για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην αντιμετώπισή της».


Το ΕΚΝΛ καλεί τους εργαζόμενους, τον λαό της περιοχής και όλους τους φορείς να βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση και αγώνα προκειμένου να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία της ζωής.
Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του ΕΚΝΛ επισημαίνεται πως την περασμένη Τετάρτη, αντιπροσωπεία της Διοίκησης του ΕΚΛ συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και συζήτησε μαζί τους για την κατάσταση που επικρατεί στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και ειδικότερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου.
«Τα στοιχεία είναι αμείλικτα και διαψεύδουν τα στελέχη της κυβέρνησης, τα οποία μαζί και με άλλους καλοθελητές προσπαθούν νυχθημερόν να μας πείσουν ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας είναι πανέτοιμο για να αντιμετωπίσει το νέο κύμα πανδημίας που είναι προ των πυλών. Δείχνουν πως οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής διατρέχουν τεράστιο κίνδυνο μπροστά στο ενδεχόμενο περαιτέρω όξυνσης της πανδημίας.
Η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης μας είναι οριακή, με αποτέλεσμα να γκρεμίζεται το αφήγημα της κυβέρνησης περί «ενίσχυσης, ετοιμότητας και πλήρους λειτουργίας» του ΕΣΥ. Η Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων (η οποία έχει 16 κρεβάτια στους θαλάμους αρνητικής πίεσης) παρουσιάζει πληρότητα 100% τις τελευταίες ημέρες. Αντίστοιχα οι κλίνες ΜΕΘ που διατείνονται για τον Covid 19 είναι 6 (αντί για 14 που υπόσχονταν διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες) και αυτή τη στιγμή δεν έχει κανένα κενό. Άλλοι 4 ασθενείς νοσηλεύονται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στον 4ο όροφο του κτιρίου . Για να εξασφαλιστεί χώρος «κλείσανε» κλινικές όπως η Οφθαλμολογική και η Δερματολογική. Συνολικά στην περιοχή της Θεσσαλίας οι κλίνες ΜΕΘ είναι 12, δηλαδή εκτός από τις 6 του ΠΠΝΛ είναι άλλες 6 που διατίθενται στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας κι από τις οποίες οι 3 έχουν ήδη καλυφθεί. Που σημαίνει πως για όλη τη Θεσσαλία αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμες μόνο 3 κλίνες ΜΕΘ για Covid-19.
Την ίδια ώρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, που αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς, τα επίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για 109 κενά γιατρών, 104 κενά στην ιατρική υπηρεσία - πλην ιατρών, 55 στη διοικητική - οικονομική, 120 στη νοσηλευτική και 13 στην τεχνική. Συγχρόνως υπάρχουν 18 τεχνολόγοι ενώ χρειάζονται 22 και εξυπηρετούν στην πλειοψηφία τους ασθενείς με Covid 19, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν οι διαρκείς ανάγκες που προκύπτουν για όλους τους υπόλοιπους ασθενείς .
Στην πόλη της Λάρισας υπάρχουν ήδη 58 διαγνωσμένα κρούσματα με Covid 19 τον Οκτώβριο. Δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τη διαχείριση αυτών των κρουσμάτων αφού σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ) υπάρχει έλλειψη αναγκαίου προσωπικού και μέτρων αυξημένης προστασίας. Δηλαδή ουσιαστικά κανένας δεν επιβλέπει συστηματικά, σταθερά την πορεία τους. Το αποτέλεσμα είναι οι ασθενείς να πρέπει να «αυτοεξετάζονται» και να βγάζουν μόνοι τους το πόρισμα για το πώς εξελίσσεται το νόσημά τους ή στην καλύτερη περίπτωση με τηλεφωνική επικοινωνία με τους γιατρούς των νοσοκομείων.
Το ΕΚΝΛ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης μας, τις δημόσιες δομές υγείας της περιοχής και της χώρας μας. Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην αντιμετώπισή της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass