ΛΙΤΣΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ:

Πολεμάμε μαζί τον καρκίνο του μαστού

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2020 15:42

«25 Οκτωβρίου - Μία ημέρα αλλά και ένας ολόκληρος μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, αφιερωμένα στις Γυναίκες ηρωίδες της ζωής, σ’ αυτές που μάχονται και αντι-μάχονται τη νόσο.
Στις Γυναίκες που συναντάμε καθημερινά, τη μητέρα μας, την αδερφή μας, τη φίλη μας, τη συνάδελφο ή μια γνωστή μας - ακόμα και οι ίδιες ΕΜΕΙΣ, στο χθες, το σήμερα ή το αύριο...


Στις Γυναίκες που μπορεί για λίγο να λύγισαν, όμως βρήκαν τη δύναμη με ορμή να ξανασηκωθούν. Βρήκαν το θάρρος να παλέψουν, να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους, να νικήσουν και να συνεχίσουν την πορεία τους και πάλι από εκεί που την είχαν αφήσει και αυτήν τη φορά, με περισσότερη αγάπη για τη ζωή και τον Άνθρωπο.
Αυτή η μέρα είναι αφιερωμένη σε όλες αυτές τις Γενναίες Γυναίκες.
Γενναίες, γιατί βγήκαν πιο δυνατές από όλο αυτό που τους συνέβη και έτοιμες να προσφέρουν απλόχερα και με δοτικότητα τη βοήθειά τους, σε όσες τη χρειαστούν. Και επειδή οι ίδιες βίωσαν αυτήν την περιπέτεια και θέλουν να μας προφυλάξουν, μας καλούν να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και να τον φροντίσουμε, προλαμβάνοντας τη νόσο.
Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι Άνθρωποι και Φορείς αγκαλιάζουν και στηρίζουν τις γυναίκες που το έχουν ανάγκη και τονίζουν την ανάγκη πρόληψης του καρκίνου του μαστού.
Αξίζει ιδιαίτερη μνεία στο «Αλμα ζωής» που με την ενέργειά του εδώ και χρόνια «κόβω τα μαλλιά μου και τα χαρίζω για καλό σκοπό» έδωσε πραγματική, αλλά και ουσιαστική βοήθεια στον αγώνα κατά της νόσου. Φέτος και πάλι, συμβάλλει ενεργά με το εικαστικό πρότζεκτ «Το ρούχο της Ζωής», μέσα από τους δρόμους της τέχνης.
Είμαστε όμως ιδιαίτερα περήφανοι και για την πόλη μας, αφού η Λάρισα μπροστά στον δύσκολο αγώνα καταπολέμησης της ασθένειας, προχώρησε σε πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης μέσα από καμπάνιες και δράσεις οικονομικής ενίσχυσης.
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας, θέλοντας να αναδείξει την τεράστια σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, συμβολικά την προηγούμενη εβδομάδα φώτισε ροζ, κτίρια-σημεία αναφοράς της πόλης μας. Επίσης η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, με πρωτοβουλίες της ευαισθητοποίησε την τοπική κοινότητα και τη φετινή χρονιά, παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.
Είμαι όμως προσωπικά, ξεχωριστά περήφανη, για τις Φίλες που μοιράστηκαν μαζί μου την περιπέτεια της νόσου και κρατάω πολύτιμο φυλαχτό μέσα μου την εμπειρία τους, τον αγώνα τους, αλλά και τη στάση τους απέναντι στη ζωή - έχω μάθει τόσα πολλά από αυτές!
Είμαι περήφανη και για τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους, γιατί όλοι μαζί, από όποια πλευρά μπορεί ο καθένας μας, με όποιο μέσο διαθέτει, ενώνουμε τη δύναμή μας και μπαίνουμε μπροστά, ειδικά στα ευαίσθητα κοινωνικά θέματα υγείας.
Κάθε φορά που καλείται, η Λάρισα, είναι πάντα εδώ. Το βίωσα και το ξέρω.
Κι όταν είμαστε ενωμένοι, είμαστε πραγματικά δυνατοί.
Γι’ αυτό, και στον Καρκίνο του Μαστού - ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass