Καλά τα νέα από την Αγιά

ΜΟΝΟ 2 ΘΕΤΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 114 ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΓΙΑ COVID-19

Δημοσίευση: 21 Νοε 2020 15:03

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

Με ικανοποιητική συμμετοχή έλαβε χώρα χθες στην Αγιά εθελοντικά σε πολίτες

έλεγχος ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19. Πρόκειται για τα γνωστά στους περισσότερους πλέον, rapid test της δράσης «drive through testing». Η διαδικασία ξεκίνησε στις 9 το πρωί, ολοκληρώθηκε στις 3 το μεσημέρι και για την πραγματοποίηση της όλης δράσης συνεργάστηκαν ο Δήμος Αγιάς, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Κινητή Μονάδα Ειδικού Σκοπού του Ελληνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Τα συνεργεία ελέγχου στήθηκαν στα πρώην γραφεία της Οικονομικής Υπηρεσίας και του «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου, παραπλεύρως της Κεντρικής πλατείας, απ’ όπου οι εξεταζόμενοι μπορούσαν να περνούν με το αυτοκίνητό τους και χωρίς καν να εξέλθουν από αυτό να κάνουν το τεστ δωρεάν, γρήγορα και με ασφάλεια, τηρώντας φυσικά και τα όσα προβλέπονται για τις μετακινήσεις. Ακολούθως, μετά την ανάλυση των δειγμάτων, οι εξετασθέντες πολίτες ενημερώνονταν με γραπτό μήνυμα sms στα κινητά τους εάν το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό ή με κλήση σε αυτό εάν ήταν θετικό ώστε να λάβουν συμβουλές για τη συνέχεια.
Σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΕΟΔΥ εξετάστηκαν 114 πολίτες και καταγράφηκαν μόλις δύο θετικά κρούσματα, που αφορούν άνδρες με μέσο όρο ηλικίας τα 57 έτη. Αποτέλεσμα σίγουρα αισιόδοξο και ενθαρρυντικό για την περιοχή του Δήμου Αγιάς, τη στιγμή μάλιστα που ο ένας εκ των δύο θετικών ανδρών είναι κάτοικος του Δήμου Τεμπών. Ήδη και οι δύο ενημερώθηκαν από τον ΕΟΔΥ για επανέλεγχό τους με τη μέθοδο PCR.
Στον χώρο διεξαγωγής της διαδικασίας βρέθηκαν ο γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καλαμπάκας και οι αντιδήμαρχοι Αγιάς, Πέτρος Μπαρμπέρης και Χρήστος Σκαρκάλης.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1