Πιο μεταδοτικός στο «χαλαρό» σπίτι

Ειδικός επισημαίνει ότι οι άμυνές μας πέφτουν όταν είμαστε με ανθρώπους που γνωρίζουμε καλά...

Δημοσίευση: 30 Νοε 2020 11:40

ΛΟΝΔΙΝΟ
Προειδοποιεί επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης για τις συγκεντρώσεις συγγενών και φίλων σε σπίτια, την ώρα που το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.


Όταν οι άνθρωποι συναντώνται σε σπίτια, ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού είναι μεγαλύτερος ακόμη και από εκείνον που αντιμετωπίζουμε όταν είμαστε σε παμπ, σημειώνει η Lucy Yardley, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. Κι αυτό διότι είναι πιο πιθανό να χαλαρώσουμε.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, το καθάρισμα στο σπίτι είναι πιθανόν να είναι λιγότερο σχολαστικό σε σχέση με δημόσιους χώρους, όπως οι παμπ.
«Στην πραγματικότητα, όταν οι άνθρωποι μαζεύονται με άλλους ανθρώπους που γνωρίζουν καλά στο σπίτι τους, πρόκειται για μια ριψοκίνδυνη κατάσταση διότι οι άμυνές τους πέφτουν», σημειώνει η καθηγήτρια. «Περνούν πολύ χρόνο μαζί τους και τότε η μόλυνση είναι πιο πιθανό να εξαπλωθεί». Σύμφωνα με την ίδια, «αυτό το μήνυμα για τα σπίτια είναι πολύ σημαντικό τώρα που έρχονται Χριστούγεννα και θα μπορεί να μαζευτούμε ακόμα περισσότερο. Εκείνη τη στιγμή οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν στην πραγματικότητα ότι πρέπει να κάνουν πράγματα στο σπίτι τους και ότι υπάρχουν πράγματα που μπορούν να κάνουν για να είναι όλοι πιο ασφαλείς αν μαζευτούν όλοι μαζί».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1