Τι ισχύει για τη διπλή μάσκα

Οι Ν95 μπορούν να φοριούνται μόνες τους *Ο κορονοϊός μπορεί να κρύβει κι άλλες εκπλήξεις, δηλώνει ο Eλληνας ερευνητής στις ΗΠΑ, Γ. Παυλάκης * «Νομίζω ότι με τις διπλές μάσκες θα βελτιωθούν τα πράγματα πολύ γρήγορα. Η καλή μάσκα αφήνει τον αέρα να αλλάζει, χωρίς να αφήνουν τον ιό να περάσει. Δε δημιουργείται κάποιο πρόβλημα. Δισεκατομμύρια κόσμου έχουν συνηθίσει πια να ζουν με τις μάσκες».

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2021 11:20

ΑΘΗΝΑ
Για τη χρήση διπλής μάσκας και τον σωστό τρόπο τοποθέτησης των μασκών μίλησε Έλληνας γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ.
Ο κ. Παυλάκης μιλώντας στο Mega ανέφερε πως η διπλή μάσκα αποτελεί ουσιαστικά μια «προσπάθεια να βελτιώσει το πώς φορούν τη μάσκα οι πολλοί».


«Οι χειρουργικές μάσκες αφήνουν πολλά κενά στη μύτη και στα πλάγια. Έτσι, αυτό διορθώνεται με μια καλή πάνινη μάσκα πάνω από τη χειρουργική. Στα κενά, όπως μπαινοβγαίνει ο αέρας, μπορεί να μπαινοβγεί και ο ιός. Αυτό είναι πρόβλημα γιατί έχουμε και τα καινούρια στελέχη του ιού που μεταφέρονται πολύ ευκολότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλάκης.

ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ Ν95
Ο κ. Παυλάκης συνέχισε αναφέροντας πως οι μάσκες τύπου Ν95 είναι οι ιδανικότερες όσον αφορά την εφαρμογή τους στο πρόσωπο και η σωστή χρήση τους αρκεί για να μη γίνει χρήση δεύτερης μάσκας. «Η μάσκα πρέπει να εφάπτεται στο πρόσωπο. Οι Ν95 είναι οι καλύτερες, αυτές μπορούν να φοριούνται μόνες τους. Υπάρχουν και στην Ελλάδα. Αυτές αν εφαρμόζουν σωστά, δε χρειάζεται δεύτερη μάσκα. Αν θαμπώνουν γρήγορα τα γυαλιά σας ενώ φοράτε μάσκα, πάει να πει ότι δραπετεύει πολύς αέρας. Έτσι όπως βγαίνει ο αέρας, έτσι μπορεί και να μπει. Οι καλές μάσκες έχουν το έλασμα για να εφαρμόζει καλά», είπε χαρακτηριστικά. «Νομίζω ότι με τις διπλές μάσκες θα βελτιωθούν τα πράγματα πολύ γρήγορα. Η καλή μάσκα αφήνει τον αέρα να αλλάζει, χωρίς να αφήνουν τον ιό να περάσει. Δε δημιουργείται κάποιο πρόβλημα. Δισεκατομμύρια κόσμου έχουν συνηθίσει πια να ζουν με τις μάσκες. Η υγρασία που δημιουργείται από τη μάσκα ευνοεί το σταμάτημα του ιού. Μπορούν να φορούν διπλή μάσκα και οι άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα», πρόσθεσε ο κ. Παυλάκης, που αναφέρθηκε και στο θέμα του εμβολιασμού, αλλά και στην επόμενη ημέρα.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ
«Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη περίοδος, η πιο σκοτεινή περίοδος της νύχτας πριν την αυγή. Δεν υπάρχουν αρκετά εμβόλια και θα κάνει αρκετούς μήνες για να βελτιωθεί η κατάσταση. Ο κορονοϊός μπορεί να κρύβει και άλλες εκπλήξεις. Ο ιός θα γίνει ενδημικός σαν τη γρίπη, θα έχουμε να τον αντιμετωπίζουμε για πολλά χρόνια», σημείωσε.
Όσον αφορά για τη μέθοδο «ακορντεόν» στο lockdown, ο Έλληνας ερευνητής εξέφρασε την άποψή του πως αυτό είναι ουσιαστικά που έχει κουράσει τον κόσμο.
«Για το ακορντεόν, που είναι της μόδας, θέλω να πω ότι τα συχνά άνοιξε–κλείσε κουράζουν τον κόσμο, μπερδεύουν και ο κόσμος μπορεί να μην ακολουθήσει. Καλύτερα να ανοίξετε τον Απρίλιο, σε καλύτερες συνθήκες. Αν ανοίξει η Ελλάδα χωρίς να πέσουν τα κρούσματα, χωρίς να αδειάσουν οι ΜΕΘ, σε 2-3 βδομάδες θα πρέπει να ξανακλείσει», κατέληξε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass