Διαρκής ο αγώνας για την υγεία του λαού

ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ *ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ Γ. ΣΚΟΚΑ, ΑΘ. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2021 15:30

Την αποφασιστικότητα του εργατικού κινήματος να συνεχίσει να αγωνίζεται για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών υγείας εξέφρασε χθες ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιάννης Σκόκας μιλώντας στο συλλαλητήριο για την υγεία που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο.


Ο κ. Σκόκας στη διάρκεια της ομιλίας του επέκρινε την κυβέρνηση για τις επιλογές της στον χώρο της υγείας επισημαίνοντας ότι «αφήνει το δημόσιο σύστημα υγείας «γυμνό» απέναντι στις τεράστιες ελλείψεις, τα κενά σε προσωπικό, εξοπλισμό και αρνείται πεισματικά να ικανοποιήσει τα αιτήματα των υγιεινομικών. Με αποτέλεσμα νοσοκομεία όπως το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης μας να έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία της μίας νόσου. Με ολέθριες συνέπειες για τους χιλιάδες ασθενείς των άλλων νοσημάτων, των χρονίων παθήσεων. Τους σπρώχνουν, για όσους τυχερούς έχει ακόμη η τσέπη τους, να απευθυνθούν στα ακριβοθώρητα ιδιωτικά θεραπευτήρια, κλινικές στην περιοχή μας».
Σε άλλο σημείο κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί αρνείται να επιτάξει τις ιδιωτικές δομές υγείας «την ώρα που δεκάδες συνάνθρωποί μας πεθαίνουν καθημερινά, την ώρα που οι ΜΕΘ έχουν ξεχειλίσει, την ώρα που τα νοσοκομεία είναι αφυδατωμένα από τη χρόνια υποχρηματοδότηση και οι γιατροί και νοσηλευτές λιώνουν από την εντατικοποίηση της δουλειάς σε αυτές τις συνθήκες...».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους σεισμοπαθείς στην περιοχή μας, σημειώνοντας πως «δεν μπορεί να υπάρχει δεύτερη σκέψη από την απαίτηση για άμεση και ουσιαστική στήριξη καθώς πλήρη και γρήγορη αποκατάσταση στο 100% όλων των πληγέντων από τον σεισμό στην περιοχή με ευθύνη της Πολιτείας με ό,τι αυτό περιλαμβάνει σε κάθε περίπτωση. Σε αυτήν την κατεύθυνση χρειάζεται η κοινή δράση όλων των φορέων της περιοχής, των Σωματείων, των Αγροτικών συλλόγων κ.ά.».
Προηγουμένως, ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ, Θανάσης Αθανασιάδης, σε σύντομο χαιρετισμό του άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση γιατί «υποβαθμίζει και αποδομεί το Ε.Σ.Υ., αποσαθρώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων, καθιερώνει την προσωρινότητα και την ελαστικότητα στις σχέσεις εργασίας, επιτίθεται στις συνδικαλιστικές διαδικασίες και ελευθερίες» αναδεικνύοντας το διεκδικητικό πλαίσιο της Ένωσης που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επικουρικών γιατρών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του Ε.Σ.Υ., εξασφάλιση του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των δημόσιων μονάδων υγείας και άμεση επαναφορά της τακτικής λειτουργίας (εξωτερικά ιατρεία, χειρουργεία).
Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε με πορεία των συγκεντρωθέντων στους δρόμους της Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass