«Μονόδρομος ένα ειδικό πρόγραμμα για τους παγετόπληκτους παραγωγούς»

Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Δημοσίευση: 13 Απρ 2021 15:11

Αυτοψία, για μία ακόμα φορά αυτόν τον μήνα, πραγματοποίησε η βουλευτής του

Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, με τους συνεργάτες της και με κλιμάκιο από τοπικούς φορείς και παραγωγούς της περιοχής, αυτήν τη φορά στην Αγιά, η οποία με τη σειρά της χτυπήθηκε πρόσφατα από εκτός εποχής παγετό, ο οποίος κατέστρεψε καλλιέργειες κερασιών και βύθισε περαιτέρω τους παραγωγούς του νομού σε απόγνωση.
Μόλις την τελευταία εβδομάδα η βουλευτής επανειλημμένα επισήμανε, από το βήμα της Βουλής στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, πως υπάρχει τεράστιο κενό στις διατάξεις του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ο οποίος εκτός από τις αργόσυρτες διαδικασίες του, παρουσιάζει επιπλέον έλλειμμα ως προς τις αποζημιώσεις των εκτός εποχής θεομηνιών που πλήττουν τις καλλιέργειες, λόγω της κλιματικής αλλαγής.
Επισκεπτόμενη της καλλιέργειες του Δήμου Αγιάς, όπου σημειώθηκαν ολοσχερείς καταστροφές στα αμπέλια και δέντρα και συνομιλώντας με καλλιεργητές που βλέπουν τους κόπους και αυτής της χρονιάς να ματαιώνονται, η Ευαγγελία Λιακούλη δήλωσε: «Δεν προφταίνω πλέον να επισκέπτομαι για αυτοψία τις περιοχές του ν. Λάρισας, που αντιμετωπίζουν και φέτος παγετούς, νωρίτερα πλημμύρες, και βέβαια τα απανωτά χτυπήματα του Εγκέλαδου πριν από έναν μήνα... Η Αγιά σήμερα χτυπήθηκε από τον παγετό και η καταστροφή είναι ολοσχερής. Οι Άνθρωποι της υπαίθρου, οι Άνθρωποι του μόχθου και της ‘’ατμομηχανής’’ του νομού μας, που δεν είναι άλλη από την πρωτογενή παραγωγή, βρίσκονται σε διαρκή απόγνωση. Αφενός λόγω της φύσης, για την οποία δεν μπορούν να κάνουν και πολλά και αφετέρου βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της Πολιτείας, η οποία ενώ θα μπορούσε να σταθεί πραγματικός αρωγός τους, δυστυχώς, κωφεύει στα αιτήματά τους για γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις κι αδρανεί ως προς τον εκσυγχρονισμό των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. «Μπρος γκρεμός, και πίσω ρέμα» δηλαδή... Εμείς, στο Κίνημα Αλλαγής και προσωπικά, δεν θα σταματήσω να πιέζω προς την κατεύθυνση αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ, αλλά και την άμεση υιοθέτηση νέων τεχνολογιών αντιπαγετικής προστασίας, όπως οι ανεμομείκτες. Πλήρης αποζημίωση των παραγωγών στο 100% της παραγωγής τους, με ειδικό πρόγραμμα, τύπου «Ιανού», για τον «πολύ-χτυπημένο» φέτος νομό Λάρισας, με προκαταβολή πριν το Πάσχα. Κι όλα αυτά άμεσα! Οι δικαιολογίες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και της Κυβέρνησης περισσεύουν. Κυβερνούν δύο σχεδόν χρόνια...».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
epimelitirio pyrkagies
Μείνε μαζί μας
VOLTERRA

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1