Υπόθεση Υγείας

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2021 20:35
Παρόντες και παρούσες οι αντιδρώντες στον υποχρεωτικό εμβολιασμό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας στο Δαμάσι, δεκάδες μέτρα από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού για τον αγιασμό στο νέο σχολείο. Για να διαμαρτυρηθούν για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, αλλά και γιατί παραμένουν για 13η ημέρα σε αναστολή εργασίας.  Οι διαμαρτυρόμενοι υποστηρίζουν (και με το πανό) ότι οι αναστολές εργασίας των υγειονομικών βλάπτουν σοβαρά την υγεία. Ο Πρωθυπουργός άραγε συμφωνεί; Παρόντες και παρούσες οι αντιδρώντες στον υποχρεωτικό εμβολιασμό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας στο Δαμάσι, δεκάδες μέτρα από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού για τον αγιασμό στο νέο σχολείο. Για να διαμαρτυρηθούν για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, αλλά και γιατί παραμένουν για 13η ημέρα σε αναστολή εργασίας. Οι διαμαρτυρόμενοι υποστηρίζουν (και με το πανό) ότι οι αναστολές εργασίας των υγειονομικών βλάπτουν σοβαρά την υγεία. Ο Πρωθυπουργός άραγε συμφωνεί;

Από τον Δ.  Κατσανάκη      (katsanakis@eleftheria.gr)

Οι εμβολιασμοί μαϊμού,
οι έλεγχοι και οι προσλήψεις

 

Μπορεί ο θόρυβος που ξέσπασε πανελλαδικά από την αποκάλυψη των «μαϊμού» εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Παλαμά να κώπασε, ωστόσο το θέμα θα συνεχίζει να απασχολεί τις υπηρεσίες της 5ης ΥΠΕ.
Η εμπλεκόμενη υπάλληλος τέθηκε ήδη ως γνωστόν σε διαθεσιμότητα και παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης ΥΠΕ αντιμετωπίζοντας ποινή προσωρινής αργίας, ενώ το νομικό τμήμα της Υγειονομικής Περιφέρειας προετοιμάζεται πυρετωδών για να κινηθεί ακόμη και εναντίον των 34 υγειονομικών που φέρονται ότι εμβολιάστηκαν και εξασφάλισαν τα πλαστά πιστοποιητικά, τα οποία φυσικά και ανακλήθηκαν.
Η απόφαση για τον νομικό έλεγχο των τελευταίων έχει ληφθεί σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και σύμφωνα με πληροφορίες οι αγωγές και μηνύσεις αναμένεται να κατατεθούν στα τέλη της εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης, κλείνοντας τον κύκλο των αποφάσεων της Πολιτείας για την αντιμετώπιση του πρωτοφανούς περιστατικού. Παράλληλα όμως, ολοκληρώθηκε ως μια εσωτερική διεργασία ένας ακόμα κύκλος ερευνών σε όλα τα Εμβολιαστικά Κέντρα της Υγειονομικής Περιφέρειας υπό τον «φόβο των Ιουδαίων», αν και όπως επισημαίνεται σε όλους τους τόνους το σύστημα είναι «θωρακισμένο». Απόδειξη ότι το πρόβλημα των πλαστών εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Παλαμά ξεκίνησε από υπόνοιες και προβληματισμούς στελεχών του Κέντρου, που ελέγχθηκαν...
* * *
Στο πεδίο των ελέγχων πάντως ένας ακόμα έλεγχος έγινε προ ημερών στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου της Βουλής για τη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ελέγχθηκε για τη διαχείριση του υγειονομικού υλικού, όπου διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, το πρόβλημα της έλλειψης χώρων, ενώ το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ελέγχθηκε για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τη διαχείριση των ασθενών με Covid-19 κατά την περίοδο της πανδημίας.
Τα πορίσματα των ελέγχων με τις παρατηρήσεις των ελεγκτών θα σταλούν σύντομα στην Αθήνα, με τους δύο διοικητές πάντως να εμφανίζονται ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα των ελέγχων.
* * *
Παράλληλα με τους ελέγχους σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του σχεδιασμού για την αναπλήρωση όσων ανεμβολίαστων υγειονομικών τέθηκαν σε αναστολή εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου.
Δεκάδες αποφάσεις για την πρόσληψη προσωπικού και ιδιαίτερα νοσηλευτών και νοσηλευτριών έχουν υπογραφεί τις τελευταίες ημέρες από την 5η ΥΠΕ, τρίμηνης διάρκειας που μπορούν να παραταθούν για άλλους τρεις μήνες για την κάλυψη των αναγκών σε όλα τα νοσοκομεία της Περιφέρειας, την ώρα που κάποιοι -έστω και ελάχιστοι- υγειονομικοί έσπευσαν να εμβολιαστούν, προκειμένου να ανασταλεί η απόφαση αναστολής της εργασίας τους -αναστέλλεται ως γνωστό, έστω και με μία δόση.
* * *
Και μέσα σε όλο τον κυκεώνα με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, τις εξαιρέσεις, αλλά και τις αναστολές εργασίας, ανέκυψε και το πρόβλημα, που εδράζει σε κάποιο κενό στη νομοθεσία. Ενώ λοιπόν τα αιτήματα των υγειονομικών στις δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας για εξαίρεση από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εξετάζονται από την ειδική Επιτροπή που λειτουργεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας για ολόκληρη την 5η ΥΠΕ, δεν προβλέπεται αντίστοιχη επιτροπή για τους υπαλλήλους των ιδιωτικών Εργαστηρίων και τους βοηθούν ή συνεργάτες των ιδιωτικών γιατρών, όπου ισχύει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.
Έτσι ανεμβολίαστη βοηθός ιδιώτη γιατρού τέθηκε σε αναστολή εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά αποφάσισε στη συνέχεια να εμβολιαστεί. Προηγουμένως από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είναι αλλεργική και ο αλλεργιολόγος της απαγόρευσε να εμβολιαστεί. Το αίτημά της όμως να εξαιρεθεί από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, πρέπει να εξεταστεί από Επιτροπή αντίστοιχη με αυτήν που υπάρχει για τους υγειονομικούς των δημόσιων και ιδιωτικών δομών υγείας, πλην όμως τέτοια Επιτροπή δεν υφίσταται γιατί απλώς δεν προβλέπεται!
Πράγματι υπάρχει κενό και πρέπει να καλυφθεί παραδέχεται ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, επιφυλασσόμενος για τη λύση του προβλήματος εντός των προσεχών ημερών...
* * *
Με την προκήρυξη 549 θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας ξεκινά το φθινόπωρο. Από τις 549 θέσεις οι 60 αφορούν στα νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ. Έντεκα θέσεις προκηρύσσονται για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, 5 για το Γ.Ν. Λάρισας, 6 για το Γ.Ν. Βόλου, 4 για το Γ.Ν. Καρδίτσας και 5 για το Γ.Ν. Τρικάλων.
Αναλυτικά προκηρύσσονται:
ΠΓΝΛ
- Δύο θέσεις επιμελητή Β’ για τη ΜΕΘ με ειδικότητα εσωτερικής παθολογίας ή καρδιολογίας ή αναισθησιολογίας ή πνευμονολογίας – φυματιολογίας ή χειρουργικής ή νεφρολογίας.
- Τρεις θέσεις επιμελητή Β’ με ειδικότητα εσωτερικής παθολογίας.
Μία θέση επιμελητή Β’ για το ΤΕΠ με ειδικότητα αναισθησιολογίας ή εσωτερικής παθολογίας ή καρδιολογίας ή χειρουργικής ή πνευμονολογίας – φυματιολογίας ή ορθοπεδικής και τραυματολογίας (με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη ΜΕΘ) ή γενικής/οικογενειακής ιατρικής (με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική, διάσωση, νοσοκομειακή περίθαλψη και διαχείριση, διοίκηση, συντονισμό του έργου της εφημερίας).
Μία θέση επιμελητή Β’ ωτορινολαρυγγολογίας
- Μία θέση επιμελητή Β’ γαστρεντερολογίας.
- Μία θέση επιμελητή Β’ ακτινολογίας.
- Μία θέση επιμελητή Β’ πυρηνικής ιατρικής.
- Μία θέση επιμελητή Β’ αιματολογίας ή ιατρικής βιοπαθολογίας-εργαστηριακής ιατρικής ή εσωτερικής παθολογίας.
ΓΝΛ
- Μία θέση επιμελητή Β’ χειρουργικής παίδων.
- Μία θέση επιμελητή Β’ μαιευτικής και γυναικολογίας.
- Μία θέση επιμελητή Β’ ιατρικής βιοπαθολογίας-εργαστηριακής ιατρικής.
- Μία θέση επιμελητή Β’ εσωτερικής παθολογίας.
- Μία θέση επιμελητή Β’ ακτινολογίας.Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr αρχίζει στις 23 Σεπτεμβρίου ώρα 12.00 (μεσημέρι) και λήγει στις 07/10/2021 ώρα 12.00 (μεσημέρι).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass