«Μόνιμη δουλειά, άμεση πληρωμή των εργαζομένων του ΕΟΔΥ»

Ο Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 24 Νοε 2021 16:10

«Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα και άμεση πληρωμή των εργαζομένων του ΕΟΔΥ», ζητούν τρεις βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και ο Λαρισαίος Γ. Λαμπρούλης, επισημαίνοντας σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας: «Το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων του ΕΟΔΥ είναι συμβασιούχοι. Πάνω από 1.200 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων που διαχειρίζονται καθημερινά και ακόμα και σε αργίες και Σαββατοκύριακα το σύνολο των δειγματοληψιών. Ενημερώθηκαν ότι εξαιτίας άγνωστης αιτίας, θα μείνουν για άγνωστο διάστημα, απλήρωτοι.


Εκτός του άγχους από την αβεβαιότητα της εργασιακής σχέσης αφού είναι σε ομηρία ως συμβασιούχοι, όπως χιλιάδες άλλοι με παράτασης των συμβάσεων έως 30/11/2022, το Υπουργείο έκοψε τις άδειες για να προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Οι εργαζόμενοι έδειξαν κατανόηση λόγω της πανδημίας και εργάστηκαν προκειμένου να συνεχίσει ο εμβολιασμός της κοινότητας.
Τα χειροκροτήματα για όλους αυτούς που είναι στο μέτωπο αυτού του αγώνα ήταν εκκωφαντικά, όμως αυτοί οι εργαζόμενοι που έρχονται σε πρώτη επαφή με διάφορα κρούσματα και ίσως άλλες ασθένειες, δεν συμπεριλήφθηκαν στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος. Δεν τους χορηγούν επίδομα βαρέων και ανθυγιεινών. Οι αργίες και υπερωρίες δεν καταβάλλονται στην ώρα τους. Ακόμη οφείλουν στους εργαζόμενους υπερωρίες, Σαββατοκύριακα, βραδινά και αργίες, του Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός, αν προτίθεται να πάρει μέτρα ώστε οι εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ να είναι με σταθερή και πλήρη εργασιακή σχέση. Να πληρώνονται σε σταθερή ημερομηνία το σύνολο των δεδουλευμένων τους, ώστε να προγραμματίζουν τις υποχρεώσεις τους. Να ενταχθούν στους εργαζόμενους για το ειδικό κοινωνικό μέρισμα. Να καταβληθούν αναδρομικά οι μεταβολές στη μισθοδοσία τους λόγω απασχόλησης σε αργίες και υπερωρίες που παράνομα δεν έχουν καταβληθεί για τους μήνες Ιούνιο Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά και να παίρνουν επίδομα επικινδυνότητας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1